Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Αμάν, πού έμπλεξα!


   Σήμερα πρωί, σαν ηλίθιος και αφελής, έκανα τη γκάφα να απαντήσω σ΄ ένα φανατισμένο και παράλογο σχόλιο Μητροπολίτη. (Ο Μεσογαίας Νικόλαος, νομίζω).
   Αμ δεν κατάπινα, καλύτερα, ένα μαγκάλι αναμμένα κάρβουνα ο βλάξ. Σε λίγα λεπτά και μέχρι τώρα έχει πέσει πάνω μου ένας αφιονισμένος συρφετός -εδώ τονίζω πως εξαιρώ κανα-δυό που δεν μπορώ να ξεχωρίσω γιατί με μπλόκαραν και εξαφάνισαν ολόκληρη την αλληλουχία σχολίων. Πάντως θυμάμαι τον ένα -πολύ ευπρεπής κύριος- με τίτλο εκ δύο λέξεων που η δεύτερη λέξη ήταν... «... ψυχή», (κάτι σαν «αφήγημα ψυχής» ή κάπως έτσι), και κάποιον άλλον, που αφού με απείλησε δικαστικώς, μετά γλύκανε και του πρότεινα να έρθει στην Ερέτρεια γιά να συζητήσουμε... θεολογικά!
  Σαφώς δεν αποτελώ τον αρμοδιότερο γιά υψηλού επιπέδου τέτοιες συζητήσεις, λόγω ελλείψεως ενδελεχούς σχετικής μελέτης κι ενδιαφέροντος, όμως γιά το επίπεδο του πλήθους του κατιναριού που επέπεσε πάνω μου και... «ξιφουλκούσαμε» επί ώρα, μιά χαρά τα κατάφερνα και τους «τακτοποιούσα» όλους, αντιτάσσοντας επιχειρήματα στον στείρο φανατισμό τους και εισπράττοντας ανόητες αποδοκιμσίες. Μέχρις ότου -δημοκρατικότατα- κι αφού δεν τα έβγαζαν πέρα, καθώς τους... «έκοβα τη μαγιονέζα», με... μπλόκαραν και σαν σύγχρονοι ιεροεξεταστές Τορκεμάδες και μαινάδες-Ισαβέλες, ακόμη και αυτή τη στιγμή με... «ξορκίζουν», χωρίς να μπορώ ν’ απαντήσω! Ίσα που βλέπω ειδοποιήσεις απάντησης στα σχόλιά μου και πλέον... ου.

  Και ασχημονούν χαζολογώντας επειδή -αν και γνωστά αυτά- η Πρωτοψάλτη έκανε «περιφορά» και οι... Επιτάφιοι όχι! Και άντε εσύ να τους εξηγήσεις τη διαφορά! Χώρια που ένας με θεώρησε εκπρόσωπο της ΝΔ και κάποιοι άλλοι, τα πιό... τούβλα εξ αυτών, με κατηγόρησαν ως... «σανοφάγο»!!! καθώς, λέει, αρνούνται την... πανδημία του κορωνοϊού και θεωρούν ψέματα και διαδόσεις όλα, όσα συγκλονίζουν τον Πλανήτη επί μήνες! Πιθανότατα επειδή η μη φετινή διάδοση του Αγίου Φωτός τους στέρησε την φώτιση.

   Η προϊστορία μου, όταν παιδάκι ακόμη με τραβολογούσε η θεία Μαρία στα Μενίδια κι αλλαχού με την οργάνωση του πατρός Αγγέλου, της Ζωοδόχου Πηγής και οι κατασταλαγμένες και τεκμηριωμένες πολύχρονες απόψεις μου, τόσο γιά την αναμφίβολη ύπαρξη -βαθύτατη πίστη- του Παντοδύναμου Θεού, όσο και του τί ζητεί Αυτός από τον Άνθρωπο, (κατανοητή, πιστεύω, η χρήση του κεφαλαίου Α), αλλά και οι γενικότερες εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις μου επιτρέπουν -σιγά το δύσκολο- οιαδήποτε συζήτηση στο χαμηλό, μαζικό επίπεδο των απλών ανθρώπων και όχι αυτό των πεφωτισμένων σωτήρων της «Τρισηλίου Θεότητος» με όλο αυτό τον αντιδημοκρατικό πλήθος, που υστερεί σε επιχειρήματα και πλεονεκτεί σε υστερικές κραυγές. Όμως τους προσκαλώ και τους θέλω εδώ, στο δικό μου γήπεδο. Εδώ και τώρα! Και χωρίς κουτοπονηριές και μπαγάσικα μπλοκαρίσματα, που οδηγούν σε μαστιγωτικούς μονολόγους, χωρίς δυνατότητα απαντήσεως.
   Επειδή πιστεύω πως ο εν λόγω συρφετός αποτελείται από κρυφαχρυσαυγίτες, πεμπτοφαλαγκίτες συριζαρέους, αφελείς οπαδούς του Βελόπουλου με αυτόγραφα του... Χριστού στο χέρι και -στην καλύτερη περίπτωση αφελείς νοικοκυρούλες -σαν την Κυρα-Λένη, που με προσφώνησε... Κυρ Αλέξανδρο (!), φρονώ πως αυτή η ανοιχτή πρόταση θα πέσει στο κενό. Μακάρι να διαψευσθώ...

   Προ δευτερολέπτων η τελευταία... βολή! Και το όνομα αυτής της Ιερεμιάδος: Δήμητρα Χρεμωνίδου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου