Κυριακή 5 Απριλίου 2020

«Θέλει ο φτωχός ν’ αγιάσει....


...αλλά δεν τον αφήνουν οι διαόλοι!»


 
   Η απραξία λόγω κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την διάχυτη ανησυχία και αβεβαιότητα, μου αφαιρεί την συγκέντρωση  και με οδηγεί σε άσκοπες περιπλανήσεις στο διαδίκτυο, κάτι που μου αποκαλύπτει απίθανους κλαυσίγελους.

   Τελευταία αποκάλυψη η πομπώδης μπούρδα:  Ο... «θρήνος» του αμετροεπούς  και ανεύθυνου αριστερού ηγετίσκου, πάνω που κάποιοι αφελείς πίστεψαν πως άρχισε να βάζει μυαλό, τώρα που σοβάρεψε η κατάσταση, σφίξαν τα... γάλατα  κι ο σοβαρός και υπεύθυνος Μητσοτάκης τον πήρε «παραμάζωμα», όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
   Έτσι, σε σχετική του ανάρτηση γράφει:  «Θρηνούμε την Χελίν Μπολέκ, που έφυγε από την ζωή..... κ.λπ. κ.λπ.......»! Και να το δάκρυ κορόμηλο  γιά τον χαμό της... Τουρκάλας τραγουδίστριας Χελίν Μπολέκ, που αυτοκτόνησε στα 28 της χρόνια.

   Οπωσδήποτε η απώλεια έστω κι ενός ανθρώπου δημιουργεί συγκίνηση, το μέγεθος της οποίας συναρτάται με την τραγικότητα των συνθηκών που συνέβη αυτή η απώλεια.

    Όμως  αυτή η ψευτοσυγκίνηση του γνωστού κουτομόγια ανάλγητου, που δεν έσταξε ένα δάκρυ γιά τους 24 πνιγμένους στην Μάνδρα και τους 102 καμένους στο Μάτι είναι και υποκριτική και εκνευριστική. Όλοι θυμόμαστε πως στην αρχή έκανε την «πάπια» αγνοώντας τους,  και μετά -θρασύτατα- τους αρνήθηκε αποζημίωση επειδή -όπως είπε- ακόμη κι αν τους έδινε κάτι, θα τα... έτρωγαν(!!!). Μή έχοντας κάτι ουσιαστικό να πει -αντί να βγάλει τον σκασμό-  βρήκε την αυτοκτονία της Τουρκάλας τραγουδίστριας γιά να κάνει αντιπολίτευση, στοχεύοντας στο συναίσθημα ενός ήσσονος πνευματικότητος κοινού, που αποτελεί και την αποκλειστική πελατεία του.

   Τελικά -κι εδώ απευθύνομαι σε νουνεχείς αναγνώστες-  το κακό δεν είναι να υπήρξες αριστερός στα ιδεαλιστικά νειάτα σου, αλλά να παραμένεις τέτοιος  στην επελθούσα ωριμότητα.  Κάτι που μοιάζει με το να κρατάς ανοιχτό ένα επαρχιακό πρατήριο  franchise, (φραντσάιζ),  όταν το εργοστάσιο που σου προμήθευε εμπόρευμα... φαλίρισε!  Σε τέτοια περίπτωση, γιατί δεν αναρωτιέσαι: «Ρε, μπας κι είμαι το κορόιδο της τράπουλας;»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου