Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Η αλήθεια πίσω από τον ποικιλόμορφο και πολύτροπο φανατισμό.


Επειδή τα πάντα στη ζωή μετουσιώνονται σε... πολιτική!

Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Ιησούς Χριστός είναι προφήτης του Ισλάμ ...
-Εγώ ειμί η αρχή του παντός!
  Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και... «δυναμούλες» της αντιπολιτεύσεως  βλέποντας τον Μητσοτάκη να τους παίρνει παραμάζωμα, πράττοντας  τα αυτονόητα και κυβερνώντας το καράβι της Ελλάδος κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εν μέσω τεράστιας φουρτούνας  και μεγάλων κυμάτων που την χτυπούν με ορμή, έχουν φρυάξει και προασπιζόμενοι την πολιτική τους ύπαρξη, απελπισμένοι μετέρχονται κάθε μέσον που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους. Συνασπισμένοι όλοι  στην ανομία, την κουτοπονηριά, τον λαϊκισμό και την μπαμπεσιά έχουν ρίξει δίχτυα παντού και απλώσει πλοκάμια στα βάθη της ψυχής, τους μύχιους πόθους, τα ιερά και όσια του λαού.  Στα πάντα!
   Με πεμπτοφαλαγγίτες και διάφορους μίσθαρνους σμπίρους έχουν εισχωρήσει ακόμη και στον αγνό χώρο της πίστεως του απλού και απλοϊκού Χριστιανού, δηλητηριάζοντας την ψυχή του και ταρακουνώντας το μυαλό και την κρίση του. Εκμεταλλεύονται την έμφυτη τάση και φύση του εύπιστου -όχι και τόσο μορφωμένου- λαϊκού τμήματός του, (θυμηθείτε τί μεγάλο... «σουξέ» που είχε η θεωρία των ψεκασμών), που ρέποντας στη συνομωσιολογία   χάφτει εύκολα ό,τι απίθανο το εντυπωσιάζει -σαν τους ιθαγενείς του Κολόμβου με τα καθρεφτάκια- και το φλομώνουν με παραισθητικές παπαρδέλες, αποπροσανατολίζοντάς το, σε βαθμό να μην πιστεύει ούτε τα μάτια του!!!
   Φίλτατοι πιστοί Χριστιανοί, αλλά και όλοι όσοι πιστεύετε σε άλλα δόγματα -καθ’ όσον η ύπαρξη του Θεού επιδέχεται, μεν, πολλές εκφάνσεις και ονόματα ανάλογα τόπου και χρόνου, αλλά είναι αδιαμφισβήτητη-  ανοίξτε τα μάτια, κλείστε τ’ αυτιά στον φανατισμό, την υπερβολή, τον παραλογισμό, την παραπληροφόρηση, την μπούρδα, την απιθανότητα και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Ο κίνδυνος του κορωνοϊού είναι και υπαρκτός και μεγάλος και θανάσιμος.    Φειστείτε της ζωής, αν όχι της δικής σας, των αγαπημένων σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες  των ειδικών, των υπευθύνων, των αρμοδίων, έστω και αν δυσανασχετείτε και στριμώχνεστε. Κάνετε υπομονή.  Οι καιροί θ’ αλλάξουν, και  θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Η μπόρα θα περάσει, ο ουρανός θα ξαστερώσει, ο ήλιος θα ξαναβγεί. Η Θεία Σκέπη προνοεί και σας καλύπτει. Ο  Θεός σας δοκιμάζει και σας προστατεύει. Ο Θεός, ναι Αυτός! Αρκεί   και σεις να... «χείρας κινήσετε», όμως προς την σωστή κατεύθυνση.  Αγνοήστε τους πάσης φύσεως τσαρλατάνους που προσπαθούν να σας αφιονίσουν, τάχα, εν ονόματί Του.
   Αυτά και τελεία και παύλα στο θέμα. Με ένα αποφθεγματικό υστερόγραφο: « Όλα μπορούν να νικηθούν, εκτός από την ανθρώπινη βλακεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου