Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Θέσεις - Απόψεις

Ένεκα προσωπικών και οικογενειακών λόγων αλλά, κυρίως, από γενικότερη, ψύχραιμη και νηφάλια "έρευνα αγοράς", προβληματισμό και αναζήτηση ο κομμουνισμός, γιά τη στήλη, αποτελεί "απέναντι στρατόπεδο".
Όμως λόγοι στοιχειώδους ευθυκρισίας και αισθήματος δικαίου επιβάλλουν ν' αναγνωριστεί στο ΚΚΕ, μετά την μεταπολιτευτική του νομιμοποίηση, ότι αποτελεί τη συνεπέστερη προς την ιδεολογία του παράταξη και την εντιμότερη, ίσως, πολιτική οντότητα. Με ξύλινο λόγο, μεν, ένεκα απηρχαιωμένων αξιών και αγκυλωμένων ιδεών, όμως με απέραντο πολιτικό ήθος και παλληκαρίσιες ενέργειες.
Ένας έντιμος πολιτικός αντίπαλος χωρίς μπαμπεσιές και ύπουλα χτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη.
Η βαρειά, σχεδόν δωρική, προσήλωση στις αρχές του που η ηγεσία του κάνει πράξη και modus vivedi προκαλεί το σεβασμό φίλων και αντιπάλων. (Λέω "αντιπάλων" γιατί οι όποιες αντιθέσεις, στη σημερινή πραγματικότητα, μόνο στο βαθμό της αντιπαλότητας μπορεί να φτάσουν και όχι της έχθρας).
Δεν θα ξεχάσω ποτέ μιά βραδιά, προ χρόνων, σε μιά πτήση της ΟΑ από την Μπάνγκοκ γιά Αθήνα την Αλέκα Παπαρήγα να δίνει ρεσιτάλ απλότητος, σεμνότητος, δημοκρατικότητος και ταπεινοφροσύνης στριμωγμένη, αδιαμαρτύρητα,σε μιά άκρη της οικονομικής θέσης, σ' ένα φίσκα αεροπλάνο. Χωρίς έπαρση και απαίτηση διακρίσεως, μολονότι και εδικαιούτο, σαν πολιτικός αρχηγός, upgrate στη α' θέση.Κάτι που, και μόνο μ' ένα νεύμα της στο πλήρωμα, μπορούσε, άνετα, να εξασφαλίσει.
Όμως δεν το έκανε ποτέ προτιμώντας να ταλαιπωρηθεί επί 10 ώρες και να μη προδώσει τις αρχές της. Αφανής και απαρατήρητη μέσα στο πλήθος. Ίση με όλους.
Αναλογιστείτε ανάλογες συμπεριφορές και κρίνετε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου