Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Θέσεις - Απόψεις

Η στήλη δεν δογματίζει και δεν αποκλείει. Είναι ορθάνοιχτη σε κάθε άποψη. Είναι σαν τη μέλισσα που τρυγά γύρη από πολλά άνθη, αλλού λίγη κι αλλού πολλή. Και βγάζει το δικό της μέλι.
Δεν πιστεύει τίποτε, δεν ελπίζει τίποτε, είναι ελεύθερη. ( Σάς θυμίζει κάτι αυτό ;).
Και δεν "παρασύρεται" από τίποτε.
Πολλές φορές, σε διάφορες συζητήσεις με διάφορα "κολλημένα" μυαλά έχει σταμπαρισθεί, αντιστρόφως ανάλογα με τις πεποιθήσεις του ανεγκέφαλου συνομιλητού της, όταν τύχει να διαφωνήσει, έστω κατά κεραίαν και σε άσχετα, ακόμα, με τη πολιτική θέματα. Αρκεί που διαφωνεί με τη γραμμή. Το "δόγμα" !
Κι έτσι , το αστείο της υπόθεσης, η στήλη διαθέτει "ταμπελλίτσες" από όλες τις ιδεολογίες ! Στάμπες από όλο το, εν Ελλάδι, πολιτικό φάσμα ! Από "κομμουνιστής" μέχρι "φασίστας" !
Κυκλοφορεί σήμερα, εν αφθονία, τόση ανοησία, τόσος φανατισμός και τέτοια μονολιθική παρωπιδιασμένη "στράτευση" προς τη μία η την άλλη κατεύθυνση, που έτσι και τολμήσεις να αρθρώσεις λέξη κόντρα στα θέσφατα του δόγματος, με το οποίον είναι διαποτισμένος ο συνομιλητής σου, πάει. Το τσίμπησες το ταμπελλάκι !
- Κομμούνας, ο μάγκας !
- Φασίστας, ο κύριος !
Οι φανατισμένοι πιστεύουν ότι η δική τους ιδεολογία είναι η καλή και του απέναντι η κακή !
Η στήλη πιστεύει ότι όλες οι ιδεολογίες έχουν κοινό στόχο, την ευημερία της κοινωνίας. Και γι' αυτό σε κάθε μιά υπάρχουν και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Η διαφορά είναι στις μεθοδεύσεις και τις προτεραιότητες.
Γι' αυτό και αλλού συμφωνεί κι αλλού διαφωνεί. Σταχυολογεί, κρίνει κι αξιολογεί.
Κι άλλα δέχεται κι άλλα απορρίπτει. Ανεξαρτήτως προέλευσης.
Πιστεύει ότι η Πολιτική είναι, τελικά, το εμβρυουλκό της Οικονομίας. Κι όπως έδειξε η πράξη (γιατί όλα στην εφαρμογή κρίνονται) και ο κομμουνισμός απέτυχε οικτρά, γι' αυτό κατέρρευσε από μόνος του και ο άκρατος καπιταλισμός που γέννησε η Αμερική με το πλαστικό χρήμα, τους οικονομικούς ακροβατισμούς και αερολογίες και το "ζειν επί πιστώσει" οδηγεί σε επίπλαστη και προσωρινή ευημερία, που οδηγεί μοιραία στο οικονομικό "κραχ" και το αδιέξοδο.
Τελικά, ο πιό σοφός πολιτικός είναι η καμήλα !
Γι' αυτό διάλεξε τον ίσιο δρόμο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου