Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Θέσεις - Απόψεις

Δεν υπάρχει τίποτε πιό εξοργιστικό από τον παραλογισμό. Αυτό που, εκεί που συγκεντρώνεις τη προσοχή και λογική σου, γιά να συνεχίσεις ένα διάλογο, τσουπ !, σου πετάνε μιά κοτσάνα και εσύ γίνεσαι σαν κι εκείνα τα τεράστια μηχανήματα των φιλμς επιστημονικής φαντασίας που, μέ λάθος πάτημα κουμπιών, αναβοσβήνουν τρελλά, πολύχρωμα λαμπάκια, βγάζουν καπνό και μετά.... σιωπούν πεθαμένα !
Πολύ περισσότερο μ' ενοχλεί η εκτοξευόμενη κοτσάνα όταν δεν εκπορεύεται από κάποιον αφελή χαζοχαρούμενο, αλλά , τουναντίον, από κάποιο παμπόνηρο μικροαπατεώνα που με θεωρεί χάνο, έτοιμο να χάψει το χαζοδόλωμα που μου σερβίρει, υπό μορφήν πραγματικού και σοβαρού γεγονότος.
Έχουν βαλθεί, λοιπόν, τα δυό μεγάλα κόμματα ν' αλληλοκατηγορούνται γιά το πότε, πως και γιατί οι ξένες χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με τ' όνομα Μακεδονία.
Και δώσ' του οι διαγκωνισμοί, σαν τα ζαβολιάρικα παιδάκια, γιά να μας πείσουν ότι το ένα είναι καλύτερο απ' το άλλο και σ' αυτό το ζήτημα.
- Επί των ημερών σου τα αναγνώρισαν τόσες χώρες !
- Ναί , αλλά επί των δικών σου, αυτές κι αυτές που είναι πιό σπουδαίες !
Σαχλαμάρες και αηδίες. Και μιά άσκοπη και ανόητη κολοκυθιά !
Βλακώδης στίβος αντιπαράθεσης λές και απέλειψαν τα πραγματικά πεδία γιά μιά σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση.
Στο εν λόγω θέμα η αλήθεια είναι μία και μόνη. Και είναι απλή και υπερκομματική.
Κάθε ελεύθερη και μη εξαρτώμενη χώρα κάνει το δικό της λογαριασμό κατά τα συμφέροντα και τους προγραμματισμούς της. Πολύ περισσότερο σε θέματα δευτερεύουσας, γι ' αυτές, σημασίας, όπως το όνομα μιάς ασήμαντης χώρας, σε σχέση με τις αντιρρήσεις μιάς άλλης, επίσης μικρομεσαίας.
Σιγά μη στάξει η ουρά του ποντικού !
Δεν πάει να λέει ότι θέλει ο Καραμανλής η να φωνάζει ο Παπανδρέου. Αυτές θα κάνουν ότι νομίζουν. Άντε τον Ομάμα να τον μετρήσουν λίγο παραπάνω, αλλά και πάλι, αν δεν είναι απόλυτα εξηρτημένες απ' αυτόν (π.χ. Ιράκ, Αφγανιστάν ) του κεφαλιού τους θα κάνουν.
Συνεπώς, ελληνική επιρροή στο θέμα της ονομασίας, διεθνώς, των Σκοπίων μηδενική. Και η ευθύνη, ομοίως.
Άλλη βλακώδης κοκορομαχία, η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου.
Οι Γερμανοί θα μας τον στείλουν η όχι, με βάση τη δική τους νομοθεσία και τις δικές τους δικαστικές αποφάσεις.
Καμμία ελληνική κυβέρνηση η ελληνική αντιπολίτευση δεν μπορεί να επηρεάσει αντίθετα. Που να χτυπιέται κάτω. Η Γερμανία είναι σοβαρό και ευνομούμενο κράτος. Κι εδώ δεν νοούνται επιρροές και ευθύνες γιά οιαδήποτε παράταξη.

Έτσι, μάλλον πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας και να το πάρουμε απόφαση ότι, εφ' όσον η χώρα μας είναι μικρή, αντίστοιχη είναι και η επιρροή της στο "παγκόσμιο γίγνεσθαι". Και, δυστυχώς, δεν μπορεί να επιβάλει απόψεις και λύσεις.
Προτάσεις και θέσεις μπορεί μόνο να υποβάλει. Και να τις υποστηρίζει σθεναρά ! Αλλά μέχρις εκεί.
Το μόνο ισχυρό όπλο που διαθέτει, όπου αυτό είναι θεσπισμένο, είναι το βέτο.
Και η εξωτερική της πολιτική θα κρίνεται από τα κότσια και τη σθεναρότητα που θα επιδεικνύει στην, όταν χρειαστεί, άσκησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου