Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Σχολιασμοί

Η στήλη, προ εβδομάδος, είχε διατυπώσει την ευχή , στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης του Κοινοβουλίου, άρα και του πολιτικού βίου, τα μεν κόμματα να επιλέξουν και προωθήσουν στα ψηφοδέλτιά τους πρόσωπα ικανά, αναγνωρισμένα και άμεμπτα, οι δε πολίτες να σταυρώσουν, μεταξύ αυτών, τους καλύτερους.
Πριν, όμως, αλέκτωρ λαλήσει τρις με τις πρώτες "διαρροές" ονομάτων υποψηφίων μόνο προς τα εκεί δεν οδηγείται η κατάσταση.
Οι ηγεσίες και οι "μυστικοσύμβουλοί" τους ενδιαφερόμενοι, προ πάντων, γιά την άγρα ψήφων θυσιάζουν στο βωμό της σκοπιμότητος αυτής τη σοβαρότητά τους και μαζί το συμφέρον του τόπου. Και συγχέοντας, συνειδητά, τις έννοιες του άξιου "αναγνωρισμένου" με το φελλό "αναγνωρίσιμο" συμπεριλαμβάνουν στις εκλογικές λίστες διάφορα άσχετα ονόματα. Κάποια "ηχηρά" και "λαμπερά" και κάποια ολοστρόγγυλα μηδενικά.
Ηχηρά όχι ένεκα λόγων αλλά....αερίων που αφήνουν, ανενδοιάστως, πίσω τους και λαμπυρίζοντα από το πολύ brasso που τους πασαλείβουν η "σόου μπιζ" και η μουλωχτή φαυλότης των ΜΜΕ.
Η πνευματική σαββούρα που διαφαίνεται, ως προτεινόμενη να διαχειριστεί τη μοίρα του τόπου και τις τύχες των ανθρώπων του, προκαλεί μελαγχολικές σκέψεις και παγιώνει τη βεβαιότητα ότι τίποτε δεν μπορεί ν΄αλλάξει σ' αυτή τη χώρα.
Η κατάσταση θα γίνεται, προιόντος του χρόνου, όλο και πιό ασφυκτικά ανυπόφορη.
Ο λαός καλείται ν' ανοίξει αυτιά και μάτια και να κάνει την υπέρβαση.
Αλλοιώς είναι καταδικασμένος να πορεύεται υπό τη στιβαρή ηγεσία του........κ. Ψινάκη, τη σώφρονα καθοδήγηση της.....κ. Μπάρμπα και τη φαύλη ιδιοτέλεια του κ. Πετσή ! ( Γιά τη περίπτωση του τελευταίου, σπιθαμιαία, αλλά χαρακτηριστική περίπτωση επαρχιακής υποψηφιότητος σε κάποιο Νομό, η στήλη διαθέτει προσωπικήν εμπειρία περί απόλυτης ανικανότητος και ακαταλληλότητος, σε επικίνδυνο βαθμό, για διαχείριση κοινών ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου