Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Από τον σκληρό κομμουνιστή με το γαρύφαλλο στον γιαλατζή τοιούτον με την... pochette!




Και αν το άλας μωρανθεί...!

 
   Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα γιά να καταλάβει κάποιος πού οδηγείται η κατάσταση στη χώρα. Ως γνωστόν, στις ευνομούμενες δημοκρατίες υπάρχουν τέσσερις εξουσίες, διακριτές μεταξύ τους. Η Νομοθετική, (Βουλή), η Εκτελεστική, (Κυβέρνηση), η Δικαστική, (Συμβούλιο Επικρατείας, Άρειος Πάγος, Ελεγκτικό Συνέδριο, Διοικητικά δικαστήρια, Εφετεία, Πρωτοδικεία. Ειρηνοδικεία) και τετάρτη -και πιό σύγχρονη- ο έλεγχος από τα ΜΜΕ.
   Το αριστερό τσούρμο που καταδρομικά υφάρπασε την εξουσία, ξεγελώντας με απίθανα, απύθμενα και θρασύτατα ψεύδη το αφελές και χαχόλικο τμήμα του λαού, και μάλιστα επανειλημμένως, καταλαβαίνει πως η μακροημέρευσή του στην εξουσία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, αποτελεί μία ακόμη αυτοαποκαλυπτόμενη φενάκη. Μία από τις πολλές που σκόρπισε ανεύθυνα και ανερυθρίαστα, αλλά και πρώτη-πρώτη, ως προς την αποκάλυψή της.
    Γνωρίζοντας το... κουσούρι τους, με το που άρχισαν να πέφτουν οι μάσκες και να ξεμπροστιάζονται στο τί τενεκέδες είναι, το γύρισαν στο... καλαματιανό και την εφαρμογή του... plan B τους. Δηλαδή την εγκαθίδρυση αυταρχικού και απολυταρχικού καθεστώτος.

   Η αρχή έγινε πρώτα με την αντικατάσταση, σε όλα τα πόστα διοικήσεως, των μη αρεστών στελεχών ανεξαρτήτως σοβαρότητος και ικανοτήτων, και την αποκλειστική πλαισίωση με ασήμαντα ανθρωπάκια, πλην στελέχη-κομματόσκυλα, τύπου Σχινά, Λάμπρου, Καρανίκα και σια. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση!

   Στη συνέχεια η νομοθέτηση στη Βουλή γίνεται κυρίως -πρόφαση τον κατεπείγοντα χαρακτήρα- με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και νομοσχέδια σκούπα, της αλήστου μνήμης τσιπραίικης παπαρδέλας: «Μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο».

   Ακολούθως μεθοδεύεται η χειραγώγηση, («χαλιναγώγηση», κατά την εξόχου μορφώσεως Υπουργό Προπαγάνδας κ. Γριοβασίλω, την ζεϊμπεκλού), των τηλεοπτικών συχνοτήτων και η εξαγγελία του Υπουργού-κόσμημα με το δυσκοίλιο ύφος, πως έπονται οι ραδιοφωνικές συχνότητες και το διαδίκτυο! Όσο γιά τον Τύπο, πέρα από τους γνωστούς χαμαιλέοντες και αηδείς γυμνοσάλιαγκες του «γυαλιού» με τις βούλες, (όχι απαραίτητα), στο τσουλούφι, μπαίνει ήδη άγριο χέρι και στους δημοσιογράφους  των έντυπων μέσων, με... άνωθεν εντολές και νουθεσίες.

   Τέλος, στο τελευταίο εναπομείναν κάστρο της Δημοκρατίας, την Δικαιοσύνη, ήδη ως πρώτο «ρεσάλτο» άλωσης, ο Υφυπουργός της άρχισε τις προειδοποιητικές πλαγιοκοπήσεις με τραμπουκισμούς παλαιών εποχών και αρχικό στόχο μη αρεστή Εισαγγελέα.

   Επειδή, όπως καθίσταται ολοφάνερο και από τα κόλπα του Ιπποπόταμου της Παιδείας, καθώς κι εκείνο το Κάστρο κλονίζεται από καιρό -ύπουλα, μεθοδικά και στο λάου-λάου- το κυβερνητικό σχέδιο προχωρεί σταθερά στην ολοκλήρωσή του. Οι ελπίδες μας πλέον στρέφονται στην αντοχή της ανοχής των Ευρωπαίων εταίρων, αν και γιά το τελευταίο υπάρχουν σοβαρότατες αμφιβολίες. Ό,τι δεν πέτυχαν τότε οι πραγματικοί κομμουνιστές με τον ηρωικό και άπελπι αγώνα τους, το πετυχαίνουν τώρα τα σύγχρονα μορμολύκια με  τη λαμογιά και την απάτη τους. Αδικοχαμένε Μπελογιάννη, φουκαρά Γλέζο, κακόμοιρε Μίκη. Σας έφαγε ο δανδής... κομμουνισταράς με την κολοκύθα γιά κεφάλα! Οπότε, σ’ εμάς της... απέναντι όχθης δεν απομένει παρά η αναφώνηση... «God save Greece»! Ζητείται επειγόντως νέος Σκόμπυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου