Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η διαπραγμάτευση γιά το προσφυγικό.



Το νεφελώδες αποτέλεσμα και ο συνήθης πανηγυρισμός γιά την μεγάλη επιτυχία!
Η Σουρουκλεμέ, ο "Νταχάους" και ο "Καύχημας"
    Φανταστείτε ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι και τριγύρω καθισμένα όλα τα 27 τσακάλια της Ενωμένης; Ευρώπης, ένα αγράμματο, αμόρφωτο, αστοιχείωτο παιδάριο -το οποίο κάποτε διακήρυσσε πως θα άλλαζε την... «Ευρώπη αλάκερη»- και την, εκ Τουρκίας, πονηρά αλώπεκα Νταβούντογλου, ο οποίος σε πηγαινοφέρνει Κιουσάντασι-Πυθαγόρειο χωρίς να βρέξεις φτέρνα.    
   Αντικείμενο διαπραγμάτευσης το «προσφυγικό» ζήτημα και διακύβευμα η προστασία των θρησκευτικών, πολιτισμικών, οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών κεκτημένων της Ευρώπης.
   Τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ένα αόριστο ευχολόγιο και κάτι μυστηριώδεις και διφορούμενοι στην ερμηνεία τους όροι, όπως π.χ. η «αλλαξοπροσφυγιά», (κατά το... «αλλαξοκ....»!). Και όλα με τη συμμετοχή και την υψηλή επιστασία της Υψηλής Πύλης.

   Αποτέλεσμα -πολύ αμφίβολο αν ο νεοαναγορευθείς  Δρ κατάλαβε τί υπέγραψε, αφού απουσίαζαν από δίπλα του οι σοφές συμβουλές του... Καρανίκα.


   Συνοψίζοντας τα σπουδαιότερα αποτελέσματα: Πρώτον και κύριο, το κοντέρ της εισροής αρχίζει να γράφει από σήμερα, οπότε -καθώς όλα αρχίζουν από μηδενικής βάσεως- οι ήδη υπάρχοντες πρόσφυγες-λαθρομετανάστες, (πάνω από 45.000), θα παραμένουν εγκλωβισμένοι -εκτός λογαριασμού και αγνώστου μοίρας- στη χώρα. Ένα ανθρώπινο «σάντουιτς» μεταξύ Τουρκίας και βορείων συνόρων, μποναμάς γιά τον επιδειχθέντα ανθρωπισμό και την κήρυξη των ανοιχτών συνόρων υπό της κυρα-Σουρουκλεμέ! Εν συνεχεία, θα υποστούμε στους χώρους εισόδου των «εισβολέων», πλην των ορδών των πειναλέων μουσουλμάνων και εκείνες των Τούρκων ζαπτιέδων που θα λειτουργούν ως, οιονεί, υπερεξουσιαστές και επικυρίαρχοι. (-Φύγε εσύ, έλα εσύ!). Οι περί αμοιβαιότητος λεονταρισμοί, που αρχικά κυκλοφόρησε η συριζαρείκη παραπληροφόρηση, πήγαν περίπατο. Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας και η σημερινή... απόβαση Σομαλών στην... Άνδρο. Πιθανότατα αυτή να δικαιολογήσει Τούρκο διαφεντευτή και στις Κυκλάδες! Και έπεται συνέχεια.

   Ένα είναι βέβαιο, οι πολύπειροι Ευρωπαίοι... «παιδοτρίβες», τύλιξαν το άπειρο ελληνικό μειράκιον  σε μιά κόλλα χαρτί, κάνοντας τη δουλειά τους. Δηλαδή την προστασία της χώρας του έκαστος. Με διάφορα παμπόνηρα... «ήξεις, αφίξεις», έφτιαξαν ένα ασαφές ψευτοκείμενο και άφησαν εμάς με τον «μουτζούρη» στο χέρι. Να καθαρίσουμε "αποφάγια" και λογαριασμό, στέλνοντάς μας κι από πάνω, κάπου 4000, όπως λέγεται, γραφειοκράτες-τροχονόμους της διακίνησης των μελλοντικών ψευτοπροσφύγων και λαθρομεταναστών.


   Και γιά να τελειώνουμε με τις αποπροσανατολιστικές φρασεολογικές καραμέλες-παπαρδέλες των αδαών και αναλφάβητων αριστερών. Όποιου κινδυνεύει η ζωή στη χώρα του και περνάει -γιά να σωθεί- στην γείτονα, είναι πρόσφυγας. Όταν όμως -στη συνέχεια- παίρνει μπάλα τις χώρες γιά να... «σωθεί» στη Γερμανία, τότε γίνεται, «μετανάστης». Οπότε, αν περάσει σύνορα αυθαίρετα και χωρίς θεώρηση διαβατηρίου θεωρείται αυτόματα και «λαθρομετανάστης», με το συνθετικό «λαθρο-» να αποτελεί επιθετικό προσδιορισμό της πράξεως. Π.χ. λαθρεπιβάτης, λαθροθήρας, λαθραναγνώστης, λαθρέμπορος, κ.λπ.

   Ένα ακόμη, το τελευταίο. Γιατί όλοι αυτοί οι πρόσφυγες δεν ζητούν καταφύγιο σε όμορες, εύπορες και ομόθρησκες χώρες, όπως λ.χ. Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, κ.λπ., αλλά λυσσάνε να έρθουν στην Ευρώπη, και μάλιστα στις πλούσιες βόρειες χώρες της;  


   Όταν, πολύ σύντομα, θα πολλαπλασιαστούν τα, ήδη, εμφανιζόμενα και επιμελώς αποκρυπτόμενα από την συριζαρέικη προπαγάνδα, κρούσματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς και βίας από τα μιλιούνια των «φιλοξενουμένων» μας, και ξεσπάσει λαϊκή οργή, (από το «ωσαννά» στο «σταύρωσον», μιά δρασκελιά δρόμος), είμαι περίεργος που θα κρυφτούν, τότε, οι διάφοροι πονοψυχιάρηδες... αλληλέγγυοι!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου