Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Σκληρές αλήθειες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.Τσίπρας και Τασία, υπεύθυνοι γιά τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων και γιά το δράμα της Ειδομένης.

   Άλλη μία ενδιαφέρουσα περίπτωση που κάνει τη στήλη να παραβεί τους κανόνες της, αναδημοσιεύοντας απόψεις τρίτων.
   Επειδή κάτι... συριζάριοι "γίγαντες" της πολιτικάντικης μπουρδολογίας και της διανομής σανού στους χαχόλους θιασώτες τους, τόλμησαν να συγκρίνουν την παλιά Αμυγδαλέζα με το... Γκουαντάναμο (!), παραβλέποντας το αίσχος της Β-Ειδομένης που οι ίδιοι σκάρωσαν από ανικανότητα, αμυαλιά και ουσιαστική αδιαφορία γιά τον άνθρωπο, τον οποίο -τάχα- νοιάζονται, αναδημοσιεύω αυτούσιο κείμενο του Σ. Καλεντερίδη, δημοσιευμένο στην "Δημοκρατία". Με αυτό, ο συντάκτης βάζει τα πράγματα στην σωστή τους βάση, εννοείται γιά κάθε νουνεχή και σκεπτόμενο άνθρωπο. Εξαιρούνται οι "σανοτρεφόμενοι" και κολλημένοι αριστεροί συριζαρέοι, γιά τους οποίους -εσαεί και αιωνίως- γιά ό,τι κακό συνέβη και συμβαίνει στη χώρα, φταίνε οι... Σαμαροβενιζέλοι.   

Άνοιξαν τα σύνορα και κάλεσαν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς να έχουν κάνει καμία προετοιμασία και χωρίς να διαβουλευθούν με κανέναν στην Ευρώπη. Ανεύθυνοι, εγκληματικά ανίκανοι, βαθύτατα ανήθικοι, δειλοί και μοιραίοι.

Του Σάββα Καλεντερίδη