Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

«Εν τούτω... Καρα-νίκα»!


...και με τις μάσκες να πέφτουν γοργά.
"Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ' ορά"

    Από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Πριν πολλούς μήνες, με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η στήλη το είχε προβλέψει και επισημάνει. Ο μασκαρεμένος λύκος σε «αγαθή γιαγιά» δεν την είχε ξεγελάσει ουδ’ επί στιγμήν. Η ψωραλέα προβιά του μόνον αφελείς και χαχόλους μπορούσε να παρασύρει, αλλά και να ενθαρρύνει κάποιους κολλημένους ψυχανώμαλους κομμουνιστές, που καιροφυλακτούσαν γιά μία ρεβάνς.
   Ήδη, άρκεσε ένας μήνας στην εξουσία του αλλοπρόσαλλου τσούρμου γιά ν’ αρχίσει ο μηχανισμός σοβιετοποίησης της χώρας ν’ ανεβάζει επικίνδυνα στροφές. Εγκαταλείποντας την φραστική μπουρδολογία και ψευδολογία, πέρασαν, λάου-λάου και υποδόρια, στην αντικατάσταση όλων των μη αρεστών και μη ομοϊδεατών του κρατικού μηχανισμού, αλώνοντάς τον. Κάθε χρήσιμο και παραγωγικό στέλεχος της δημόσιας διοίκησης εξωπετάχτηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αντικαθιστάμενο από αμόρφωτο και άχρηστο αριστερό σκουπιδαριό. Ένας επικίνδυνος, χολερός και αγράμματος εσμός τοποθετείται σε θέσεις κλειδιά, σε βαθμό που κάθε σώφρων πολίτης να καταντά να εύχεται πως κάλλιο να μένουν αργόμισθοι όλοι δαύτοι,  παρά να μετέχουν στη λήψη αποφάσεων!

   Με τη χώρα να κλυδωνίζεται από πλήθος σοβαρών προβλημάτων, η αδρανής και ανίκανη κυβέρνηση ιεράρχησε, ως πρώτο και επείγον, την χειραγώγηση των ΜΜΕ. Αρχίζοντας από το δημοφιλέστερο και πιό «εύπεπτο» τηλεοπτικό «γυαλί», με τον έντυπο τύπο και τα μπλογκς να περιμένουν στην ουρά.
   Η αλαζονική συναίσθηση καθεστωτικής ισχύος οδηγεί το πολιτικό σκουπιδαριό να αποβάλλει, σιγά-σιγά, τη δημοκρατική του επίφαση και να «κουνά δάκτυλο», ή να λοιδορεί ειρωνικά όποιον διανοείται να του αντιταχθεί και ξεμπροστιάσει, εφαρμόζοντας την τακτική: «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Ο απεχθής «τυφλοπόντικας», κλασσικός και χαρακτηριστικός πολιτικός χαμαιλέων, πουλάει φτηνό χιούμορ ειρωνευόμενος ολόκληρη τάξη, στην οποία κάποτε ανήκε κι ο ίδιος.  Όμως τώρα αυτή -και ευτυχώς γιά την τιμή της- «ξεβρόμισε» από τη χυδαία αφεντιά του.


   Τελευταία... αποκάλυψη: ο χοντροκέφαλος δανδής με το κόμπλεξ του ύψους του, που τον αναγκάζει να φωτογραφίζεται στηριζόμενος στις μύτες των παπουτσιών. Αυτός λοιπόν ο προστάτης των φτωχών και του δίκιου τους, που χτυπώντας την καπιταλιστική πρακτική της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την εφάρμοζε... αντίστροφα, διεκδικώντας δικαστικά αλλά και μοιραζόμενος μαζί τους τα κόπια τους. Ομολόγησε περήφανα, αν και λουσμένος στ’ αγαθά και τη γοητεία του καπιταλισμού, πως είναι... κομμουνιστής και δεν του αρέσει το «σύστημα» που... υπηρετεί, προκαλώντας ατράνταχτα γέλια στην ομήγυρη όπου έκανε τον... αυτοπροσδιορισμό του! Πάντως -χωρίς να ξέρω- θα στοιχημάτιζα πως ούτε στα δυτικά προάστια διαμένει, ούτε αστικές συγκοινωνίες χρησιμοποιεί. Τρέμε Κουτσούμπα!

   Ένας, ένας οι... σύντροφοι ξεμασκαρεύονται, καθώς το καρναβάλι ολοκληρώνεται και θα πρέπει να εξοικειωνόμαστε με την ιδέα της σοβιετοποίησης της χώρας. Η εισαγωγή έτοιμων... προλετάριων, υπό μορφή λαθρομεταναστών, παρά τα δήθεν «κουνήματα» αντίδρασης, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους και ο νυσταλέος υπουργός μετανάστευσης μας προετοιμάζει καταλλήλως γιά τη μετατροπή της Ελλάδος σε απέραντο στρατόπεδο εγκατεστημένης φτωχολογιάς. Η ελληνοποίησή τους έπεται. Και προφανώς τα εκλογικά τους δικαιώματα!             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου