Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Βασ. Λεβέντης. Το μπαλόνι που αρχίζει να ξεφουσκώνει.



Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.
- Έτσι μου έγινε ο κ... μέχρι να μπω στη Βουλή και μου ζητούν ν' αφήσω την καρέκλα!
 
   Σχεδόν προ μηνός, (12/2), η στήλη είχε εκφράσει ζωηρές επιδοκιμασίες γιά την εν γένει κοινοβουλευτική παρουσία του... «ο επιμένων νικά» κ. Β. Λεβέντη. Γιά τη... λεβεντιά και κυρίως -πολύ εντυπωσιακό αυτό- την από στήθους ομιλία σε κάθε θέμα και οσάκις ανέβαινε στο βήμα.

   Παρ’ όλο τον αναπάντεχο ενθουσιασμό μου γιά τις επιτυχημένες επιδόσεις του όψιμου κοινοβουλευτικού... «ντεμπυτάντ», πλην παλιάς καραβάνας της... εξωκοινοβουλευτικής πολιτικής, προέδρου της Ενώσεως Κεντρώων, (το «βασιλέως» θα ταίριαζε καλύτερα δι’ ευνοήτους λόγους, όπως: μονιμότητα, κληρονομικό δικαίωμα, κ.λπ.), κάποια απροσδιόριστα εσωτερικά «τσιμπήματα» με έκαναν να διαισθάνομαι ορισμένες μύχιες επιφυλάξεις και να διατυπώνω με κάποια ερωτηματικά αυτόν τον ενθουσιασμό.
   Η όλη του συμπεριφορά που με εξέπληττε μεν ευχάριστα, έμοιαζε όμως πολύ μελετημένη, πολύ φτιαχτή και πολύ «ζυγισμένη» γιά να θεωρείται «αυθόρμητη», ειλικρινής και πηγαία. «Too good to be true», όπως θα έλεγαν οι φιλύποπτοι Εγγλέζοι. «Πολύ καλό γιά να αληθεύει»!

   Φοβόμουν πράγματι πως -τελικά- η όλη του συμπεριφορά αποτελεί μία καλοστημένη παράσταση και η δήθεν συγκαταβατική ανιδιοτέλεια θα ήταν κάργα λαϊκίστικη και ιδιοτελής, πού μόνο στόχο είχε την εγγραφή υποθήκης γιά καλύτερες επιδόσεις στις προσεχείς εκλογές. Όμως, όπως συνήθως συμβαίνει στους χώρους της πολιτικής και συνηθέστατα αποκαλύπτεται, δεν απέφυγε κι αυτός τη... λούμπα. Κάτι που, όπως πιστεύω, θα προκαλέσει την απαρχή του ξηλώματος του... Λεβέντικου «πουλόβερ» και τη μετατροπή του κόμματος των Κεντρώων σε διάττοντα αστέρα στο κοινοβουλευτικό στερέωμα.

    Ο κ. Β. Λεβέντης, μέσα στην προεκλογική του πρεμούρα να γεμίσει τα ψηφοδέλτιά του, την πάτησε κι αυτός... τάζοντας δελεαστικά, αλλά ανέφικτα πράγματα. Τώρα τα μαζεύει, όμως η ζημιά στην αξιοπιστία του έγινε και το τζάμι του προφίλ του ράγισε. Άρχισαν οι δηλώσεις, σε λίγο ξεκινούνν τα εξώδικα και έπονται οι αγωγές. Μύλος!
   Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως ενώ τα κόμματα φθείρονται συνήθως απ’ έξω, ένεκα ασυνέπειας που επιδεικνύουν προς τους ψηφοφόρους τους, ο αρχηγός Λεβέντης κορόιδεψε τα στελέχη του και απειλείται πλέον από τη δυσφορία και την... επανάσταση των επιλαχόντων υποψηφίων βουλευτών του. Δηλαδή εκ των έσω, αλλά και από τη φθορά που επισύρει ο αντίκτυπος σε όλο το εκλογικό σώμα, με την καραμπινάτη ασυνέπεια σε συγκεκριμένη θεσμική προεκλογική υπόσχεση. Ήτοι την μη μονιμότητα των εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος, αλλά την εκ περιτροπής και ανά εξάμηνο θητεία τους στο Κοινοβούλιο. Κατά τρόπον που όλοι να ζεστάνουν με τα οπίσθιά τους τα έδρανα της Βουλής, τσεπώνοντας -εν ταυτώ- και την ουδόλως ευκαταφρόνητη βουλευτική αποζημίωση. Ομού βεβαίως με τα λοιπά οφίτσια και οικονομικά οφέλη που παρέχονται στους «πατέρες του έθνους».

   Ήδη, και σπεύδω να το επισημάνω, τα συραζαρέικα τσακάλια της υπερβολής και διαστρέβλωσης, που από καιρό ακόνιζαν τα νύχια τους κατά Λεβέντη, ετοιμάζονται τώρα να τον κατασπαράξουν, εκδικούμενοι γιά τη σφοδρή κριτική του στον Δρ αρχηγό τους. Αι "Ειδοί του Μαρτίου" μοιάζουν πολύ επικίνδυνες γιά το κόμμα των Κεντρώων.

   Πρόβλεψη της στήλης: Στις επόμενες εκλογές, αν, όταν και εφ’ όσον γίνουν, ο κ. Βασ. Λεβέντης θα έχει την τύχη του άλλου... λεβέντη που τώρα βρίσκεται στα απέναντι κεραμίδια και πετάει πέτρες... γενικώς. Του αξιότιμου κ. Γ. Καρατζαφέρη, του υιού του σανοπώλη, (πιθανού προμηθευτού των Στάβλων ΣΥΡΙΖΑ).   

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου