Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

«- Είχαμε την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την δημοκρατική ευθιξία....»!



Η φανφάρα της κουτοπονηριάς και η κουτοπονηριά της φανφάρας.



                                                       
   Πολλές φορές έχω ακούσει σε εκπομπές των Βουλαρίνου και Νικολάου, το εναρκτήριο ενθουσιώδες... «εμβατήριο», με τις τερατώδεις παρλαπίπες Τσίπρα. Διασκεδάζοντας χωρίς να δίνω πολλή σημασία, μέσα στις τόσες σαχλαμάρες που ακούμε συνεχώς από δαύτον, και  χωρίς διάθεση γιά περαιτέρω ανάλυση και ψάξιμο σ' αυτές.
   Σήμερα, ακούγοντας πάλι μιά εκπομπή τους σε επανάληψη, το μυαλό μου κόλλησε στο απόσπασμα που έβαλα τίτλο στην ανάρτηση και περιλαμβάνεται  στην απολαυστική μπουρδολογία που αποτυπώνεται στο συνημμένο βίντεο, το οποίο παρακαλώ να ακούσετε... ευφραινόμενοι. 
    Σκέφτηκα, λοιπόν, πως όταν κάποιος λογικός άνθρωπος αρχίζει το λογίδριό του με φράση που προβάλλει... «εντιμότητα, ειλικρίνεια και δημοκρατική ευθιξία», εκείνο που περιμένεις ν' ακούσεις στη συνέχεια είναι κάτι δυσάρεστο, που οι συνέπειές του "ελαφραίνουν" από τις προμνησθείσες αρετές εκεινού που σου ρίχνει τον... κεραυνό. Και όμως, ο αρχιφαύλος λαϊκιστής, μετά την παράθεση των... ηθικών προσόντων του, ανακοινώνει με στόμφο: «καμία μείωση κυρίων και επικουρικών συντάξεων»! Τί λέ, ρε μεγάλε! Ποιούς δουλεύεις πάλι; Μόνος σου το σκέφτηκες αυτό, ή στο σφύριξε ο... Καρανίκας; Λες και γιά να ανακοινώσει κάποιος ευχάριστα πράγματα απαιτούνται προηγούμενες φιοριτούρες που χρησιμοποιούνται μόνο όταν προετοιμάζεις το ακροατήριο γιά κάτι δυσάρεστο και προσπαθείς να του χρυσώσεις το χάπι.
   Τέτοια κουτοπόνηρη φαυλότητα, Θεέ μου, αλλά και τόση ηλιθιότητα σ' αυτούς που χάφτουν τα παραμύθια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου