Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Μάο Τσε Τουνγκ. (1893 - 1976). Ο "Μεγάλος Τιμονιέρης" της Κίνας.

Κυβέρνησε από το 1949, μέχρι τον θάνατό του. Θύματα: 60.000.000 περίπου.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαι τσε τουνγκ


 Ο αποκαλούμενος «Μεγάλος Τιμονιέρης» της Κίνας ήταν στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος μαζικός δολοφόνος στην ιστορία. Τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν συμπατριώτες του Κινέζοι, δολοφονημένοι ως «ιδιοκτήτες». Μετά την κομμουνιστική απαλλοτρίωση, λιμοκτονούσαν με το ψεύτικο «Μεγάλο άλμα προς τα εμπρός» του 1958-61, ή σκοτώθηκαν και βασανίστηκαν σε στρατόπεδα εργασίας στην «Πολιτιστική Επανάσταση» της δεκαετίας του '60. Συνολικά, λόγω της μακράς διάρκειας ηγεσίας του, της αχανούς έκτασης της Κίνας και του συγκεντρωτικού χαρακτήρα του καθεστώτος του, ο ακριβής υπολογισμός των θυμάτων είναι δυσχερής και γίνεται κατ’ εκτίμηση. Σίγουρα ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος, καθ' όσον πάρα πολλοί, εκτός από άκλαφτοι θα πήγαν και ακαταμέτρητοι! Ο κανόνας του Μάο, με την οικονομική κακοδιαχείριση και τις συνεχιζόμενες πολιτικές αναταραχές, εξασφάλισε τη φτώχεια γιά τα περισσότερα από τα άπειρα εκατομμύρια της Κίνας. Μετά το θάνατό του, η χώρα,σταδιακά, ιδίως αφ’ ης ανέλαβε την διακυβέρνησή της ο μεγαλοφυής Ντενγκ Χσιάο Πίνγκ, αγκάλιασε τον καπιταλισμό και άρχισε να προοδεύει αλματωδώς.

   Η μεγαλύτερη βιομηχανία εξοντώσεως που γνώρισε η ανθρωπότητα υπήρξε το ακατανόητο «Μεγάλο άλμα προς τα εμπρός», όπου η υστερία που κατέλαβε την Κίνα με τις ηλίθιες οδηγίες του, οδήγησε τη χώρα στον μεγαλύτερο λιμό της Ιστορίας της. Ενδεικτικά αναφέρω την εντολή για αύξηση παραγωγής χάλυβος, που μετέτρεψε το κάθε χωριατόσπιτο σε μικρή... χαλυβουργία, τους Κινέζους αγρότες σε... μεταλλουργούς -με ταυτόχρονη παραμέληση των χωραφιών και αποτέλεσμα την μηδενική παραγωγή ρυζιού- και την πλήρη εξαφάνιση κάθε σιδερένιου αντικειμένου από την Κίνα. Δεν γλύτωσε κρεβάτι, σωμιές, κουταλοπήρουνο... τίποτα! Η χώρα είχε μετατραπεί σ’ ένα απέραντο, και πειναλέο, χυτήριο! Κι όποιος τολμούσε... ας έφερνε αντίρρηση στον... «Μεγάλο τιμονιέρη».
 
   Γιά την εγκληματικότητα του... συντρόφου "Τιμονιέρη", τις φοβίες, τα βίτσια, τα τραγικά, αλλά και κάποια ευτράπελα, πολύ κατατοπιστική είναι η πιό έγκυρη βιογραφία του, γραμμένη από την συγγραφέα των "Αγριόκυκνων", την Κινέζα Γιούνγκ Τσανγκ, μαζί με τον άντρα της Τζον Χαλλιντέυ. Ένα ανάγλυφο ιστορικό έργο, του οποίου κανείς δεν τόλμησε να δεν διαψεύσει έστω μία λέξη. 

 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου