Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Καημένη Ελλάς, καμμένη Ελλάς!



Μιά χώρα της πλάκας, μιά κυβέρνηση οπερέτα, ένας θίασος μπουρλέσκ.

 Αποτέλεσμα εικόνας για πυροσβεστικα αεροπλανα
                             «Με τον Σπρίτζη, τον Σκουρλέτο, τον Αλέκσις και τ’ άλλα παιδιά.
                                  Προχωράμε και «κερδάμε» με τον γέρο του Νίκου Παππά»!
                             

   Η Κύπρος -καλοσύνη της- προσφέρθηκε να στείλει πεζοπόρα πυροσβεστικά τμήματα που θα συνέβαλαν στην προσπάθεια κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών που ταλανίζουν τη μάνα Ελλάδα από την περασμένη Κυριακή. Και εκεί αρχίζει η φαρσοκωμωδία. Αφού χρονοτριβήσαμε αρκετά ψάχνοντας τρόπο μεταφοράς της... κυπριακής προσφοράς, στο τέλος ξεκίνησε ένα ταλαίπωρο C130 και όλοι περιμέναμε εναγωνίως της εκ Κύπρου βοήθεια, από στιγμής σε στιγμή. Αμ δε! Το δύστυχο C130, γύρευε πόσες ώρες πτήσης θα είχε ασυντήρητο, μόλις προσγειώθηκε στην Κύπρο, έκανε... αχ! και τα ‘φτυσε. Τίναξε τα πέταλα και... παρέδωσε το πνεύμα. Τότε, αποφασίστηκε να σταλεί δεύτερο C130, με τεχνικούς και ανταλλακτικά, προκειμένου να σουλουπώσουν -όπως, όπως- το ιπτάμενο φέρετρο και μπορέσει να γυρίσει στη βάση του και εισαχθεί στην... εντατική. Με την ελπίδα  -όχι κάλπικη σαν του Αλέκσις- πως δεν θα χρειασθεί να επιστρατευτεί, τρίτη κατά σειράν αποστολή κάποιας αρχαίας Ντακότα -ανακαλούμενης από την εφεδρεία- γιά να δώσει λύση, ώστε να προλάβουν οι διασώστες να επέμβουν σε πυρκαγιές και όχι στις προσεχείς φθινοπωρινές πλημμύρες!

   Η είδηση αυτή μου θύμισε έντονα ημέρες του Ιουλίου ’74, με την σημερινή κυβέρνηση εξαφανισμένη και την πύρινη περιπέτεια να αντιμετωπίζεται ασυντόνιστα και το Θεϊκό έλεος  να μεριμνά και προστατεύει δάση, περιουσίες, ζωές! ‘Όσοι έχουν μνήμη και κρίση, πολύ φοβάμαι πως θα άρχισαν να γαργαλιούνται, γιατί την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου '74, οι Τούρκοι βρήκαν «Αλλαχόπεμπτη» -κατά το «θεόπεμπτη»- πρόφαση να κάνουν... ούρδου στην Κύπρο, με τα γνωστά αποτελέσματα!

   Πολύ φοβάμαι, ο στριμωγμένος -κουρδικό, κυπριακό, οικονομικό, αντιπολιτευτικό, πετρελαϊκό, ευρωπαϊκό- Ερντογάν, βλέποντας πως έχει να κάνει με μιά ελληνική  κυβέρνηση που μοιάζει με «σκόρπια διαδήλωση»,  έχει έτοιμες -και πλέον της μιάς- προφάσεις γιά να αντιγράψει τον προκάτοχό του Ετσεβίτ, με τα ίδια αποτελέσματα. Με τον φιγουρατζή χέστη Μπούλη να υποδύεται τον υπουργό Άμυνας και -φορώντας την ανάλογη στολή- μιά τον βατραχάνθρωπο, μιά τον λοκατζή, μιά τον πιλότο, φρονώ πως ο πειρασμός γιά έναν νέο υγιεινό περίπατο των Τούρκων στην ελληνική επικράτεια προς δημιουργία de facto καταστάσεων θα είναι μεγάλος. Γιά να μπορεί να μας κάνει πάλι πλάκα δηλώνοντας πως γιά δεύτερη φορά η Τουρκία λύτρωσε... την Ελλάδα. Μιά από την ακροδεξιά χούντα και μιά από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
   Και να δείτε πως εκείνος ο μισοπάλαβος σαχλαμάρας, ο Ζουρλάρης -από μικρό κι από τρελό...- στο τέλος θα δικαιωθεί! Στο κάτω-κάτω, μερικά νησιά πάνω, μερικά κάτω, δεν χαλάν τη μαγιονέζα. Άλλωστε, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ’ναι!

   Τελικά οι ελπίδες για σωτηρία επαφίενται στον Δημιουργό και οι ικεσίες μας απευθύνονται στη Μεγαλόχαρη. Όσο γιά τη στήλη, δαγκώνει τη γλώσσα της, ευχόμενη να διαψευστεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου