Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Οι τρεις Εξουσίες, που σταδιακά έγιναν τέσσερεις και τώρα... πέντε!



Σαν τις αδελφές... Τατά, από τον Λαγκαδά!

 
   Γνωρίζουμε  πως, κατ’ αρχήν,  στην κάθε πραγματική δημοκρατία υπάρχουν τρεις Εξουσίες. Η Νομοθετική με φορέα τη Βουλή, η οποία διαμορφώνει το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται -και οφείλει να κινείται- η δεύτερη Εξουσία, η Εκτελεστική, με φορέα τους Υπουργούς, τους οποίους διορίζει, κατευθύνει και συντονίζει ο Πρωθυπουργός. Αυτό που λέμε, Κυβέρνηση.
   Τέλος, η τρίτη Εξουσία, η Δικαιοσύνη, πέραν της αρμοδιότητος να ρυθμίζει σχέσεις ομαλής λειτουργίας της καθημερινότητος των πολιτών, επιβλέπει την ορθή και σύννομη συμπεριφορά των δύο προηγουμένων. Και επεμβαίνει, διορθώνει και επανορθώνει αβλεψίες, αστοχίες, υπερβολές, λάθη και σκοπιμότητες, οσάκις τούτο κρίνει απαραίτητο.
   Με την πάροδο του χρόνου αναπτύχθηκε -συνεχώς ισχυροποιούμενη και συμβατή με την τεχνολογία- μιά τέταρτη -άτυπη-  Εξουσία, ο Τύπος! Μία Εξουσία η οποία απεδείχθη πανίσχυρη και κραταιότερη των άλλων, αφού μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τις προηγούμενες. Στην αρχή έντυπος, με σχετικά περιορισμένο βεληνεκές, σήμερα ηλεκτρονικός, με απόλυτη και παγκόσμια εμβέλεια, διάδοση και τεράστια επιρροή. Είτε γιά καλό, είτε γιά κακό. Η τέταρτη Εξουσία προώρισται να ελέγξει τις άλλες τρεις θεσμοθετημένες, κάτι που κάνει είτε ορθόδοξα, είτε ανορθόδοξα με αμφιλεγόμενες μεθόδους και τερτίπια. (π.χ. Τριανταφυλλόπουλος, κ.α.), καλυπτόμενη πίσω από ένα άσυλο, που λέγεται «ελευθεροτυπία».
   Σε γενικές γραμμές, με αυτό το πλέγμα Εξουσιών κινείται όλος ο δημοκρατικός και πολιτισμένος κόσμος, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και διαταράσσεται οσάκις εκτρέπεται η δημοκρατική τους ισορροπία. (π.χ. Τουρκία Ερντογάν, Βενεζουέλα Μαδούρου, αναφερόμενος στα πιό πρόσφατα δείγματα).
   Με την πάροδο του χρόνου -στην αρχή δειλά, μετά έντονα και με θράσος- άρχισαν να εμφανίζονται κάποιοι... μοναχικοί λύκοι, οι οποίοι αυτόκλητα και αυθαίρετα ανέλαβαν -εργολαβικώς-  να αλλάξουν την κοινωνία, αρχίζοντας από τα... φώτα της! Η πέμπτη εξουσία!
   Εξελισσόμενοι σε εγκληματικές οργανώσεις αναγόρευσαν εαυτούς σε κήνσορες και μεταρρυθμιστές της κοινωνίας παίρνοντας αυθαιρέτως το νόμο στα χέρια τους, τροποποιώντας και ερμηνεύοντάς τον κατά το δοκούν. Με πειθώ ένα περίστροφο ή ένα καλάσνικοφ. Έτσι βάφτισαν τις ληστείες Τραπεζών... «απαλλοτριώσεις» και τις δολοφονίες αθώων... «εκτελέσεις»! Παραλογισμοί στα όρια της τρέλας και γιά αποενοχοποιητικό μανδύα της τρομοκρατίας. Πρόχειρα σταχυολογώ τις πολυφονικότερες από δαύτες. «17η Νοέμβρη», «Λαϊκός αγώνας» και τους ποιητικούς «Πυρήνες της φωτιάς», κ.λπ, κ.λπ. Εννοείται πως άπαντες δρούσαν στο σκοτάδι, με όλους τους συνωμοτικούς κανόνες.

   Ξάφνου, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μαζί με την... αριστερά στην κυβέρνηση πρωτοείδαμε, είναι το φαινόμενο... «Ρουβίκωνας». Μιά τρομοκρατική οργάνωση που δρα στο άπλετο φως, μέρα μεσημέρι και με χαρακτηριστικά... σωματείου! Πιθανότατα να έχει αριθμό μητρώου, ταυτότητες, ίσως και... επιχορήγηση, ως ΜΗΚΥΟ.
   Με την προειδοποίηση: -«Ήρεμα, ήρεμα, ο Ρουβίκωνας είμαστε», μπουκάρει κι αλωνίζει κατά βούληση. Σπάει ακυρωτικά μηχανήματα, παραβιάζει γραφεία, καταστρέφει εξοπλισμούς και... μοιράζει προκηρύξεις με τα γνωστά ηλίθια κι ακαταλαβίστικα μανιφέστα. Και όλα αυτά, όχι μόνο υπό την κάλυψη    Εξελισσόμενες σε εγκληματικές οργανώσεις αναγόρευσαν εαυτές σε κήνσορες και μεταρρυθμιστές της κοινωνίας παίρνοντας αυθαιρέτως το νόμο στα χέρια τους, τροποποιώντας και ερμηνεύοντάς τον κατά το δοκούν. Με πειθώ ένα περίστροφο ή ένα καλάσνικοφ. Έτσι βάφτισαν τις ληστείες Τραπεζών... «απαλλοτριώσεις» και τις δολοφονίες αθώων... «εκτελέσεις»! Παραλογισμοί στα όρια της τρέλας και γιά αποενοχοποιητικό μανδύα της τρομοκρατίας. Πρόχειρα σταχυολογώ τις πολυφονικότερες από δαύτες. «17η Νοέμβρη», «Λαϊκός αγώνας», τους ποιητικούς «Πυρήνες της φωτιάς», κ.λπ, κ.λπ. Εννοείται πως άπαντες δρούσαν στο σκοτάδι, με όλους τους συνωμοτικούς κανόνες.της Αστυνομίας, αλλά και υπό την προστασία της. Έτσι, μετά το ντου στην Τράπεζα της Ελλάδος, μπουκάρει διαδοχικά και κατ' επανάλειψη στη Βουλή. Με τον Τόσκα να τους κάνει τον... ταξιτζή!

   Κλείνω με μιά ένθερμη υπόδειξη. Παρακολουθήσατε το συνημμένο βίντεο. Όσοι εξ υμών -οι πλείστοι- έχετε μεσάνυχτα από τα γεγονότα της μεταπολεμικής περιόδου, θα μάθετε πολλά γιά την προδοτική και αντεθνική στάση του ΚΚΕ. Όχι από κάποιον... αντιδραστικό, αλλά εκ των έσω. Από βαρβάτο αγωνιστή και σάρκα εκ της αριστεράς σαρκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου