Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ή κομμουνισμός ή ναζισμός; Το παραμύθι συνεχίζεται....

... με επιχειρήματα αντράνταχτα, γιά τον τελικό σκοπό!
Αποτέλεσμα εικόνας για αυλωνιτου
Επί το έργον...
   Η κυβερνητική κουτοπονηρία, μέσα στην ένδεια της επιχειρηματολογίας και την πλήρη ανικανότητα που την διακρίνει στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητος του λαού, ανακαλύπτει ή εφευρίσκει συνεχώς θέματα. Έτσι ώστε με το δημιουργούμενο τζέρτζελο, τη βυζαντινολογία που προκαλούν οι παραπλανητικές της "επενδύσεις" και την ένταση που αναπτύσσεται από την διατήρησή της στην εξουσία, να αποπροσανατολίζει συνεχώς τους πολίτες. Τελευταίο κυβερνητικό σουξέ, η νεκρανάσταση του διχασμού, τον οποίο ματαίως προσπαθούσε να ρίξει στη λήθη η... "επάρατος" δεξιά, αν και νικήτρια του εμφυλίου. Με τον φανατισμό που διακρίνει τον αριστερό κατιμά και τα κολπέτα που αρμόζουν στο πνευματικό  επίπεδο που κινείται, προσπαθεί να αντλήσει νέα ερείσματα, καθ' όσον τα ψέμματά του αποκαλύφτηκαν και το πελατολόγιό του φθίνει, με την απομάκρυνση όλων των εξαπατημένων νουνεχών.
   Τώρα, το ματς παίζεται πλέον στο γήπεδο που έχει, από τη μία εστία τον κομμουνισμό και από την άλλη τον ναζισμό-φασισμό. Επιστρατεύοντας -ελλείψει ικανών στελεχών- τον άμπαλο καρακομμουνιστή με το σκουλαρικάκι, τον κατρουλή Κυρίτση, και τον Χατζηαβάτη-Κοντονή  επιχειρούν ύπουλες επιθέσεις, γεμάτες αοριστία και παραπληροφόρηση, ενώ στην άμυνα κατεβάζει διάφορους τύπους οι οποίοι προσπαθούν να συσκοτίσουν το πράγμα με διάφορα νεφελώδη, ψευδή και αφελή επιχειρήματα που αφήνουν στο βάθος τους να αχνοφαίνεται ένας διαχωρισμός ιδεολογίας και καθεστώτος. Με ένα: "ναι μεν αλλά", προσπαθούν να πλασάρουν πως ο σταλινισμός, στο κάτω-κάτω, δεν χαρακτηρίζει το σύστημα, γιατί ο Κόκκινος Στρατός... απελευθέρωσε την Ευρώπη! Άλλα αντ' άλλων δηλαδή. Το πλέον αξιοσημείωτο του ματς είναι η εμφάνιση της μεγάλης μας κωμικού -όπως πάντα τσιρίζουσας,  ως τσιρλήντερ- της έξοχης ενζενύ κ. Αυλωνίτου, η οποία προσπαθεί να διασκεδάσει το κοινό μόνη της, αφού λάμπει διά της απουσίας του ο ειδικός και καθ' ύλην αρμόδιος διασκεδαστής, ο ανεπανάληπτος κ. Μάδρας. (Πιθανόν απουσιάζει σε διακοπές). 
   Στόχος και σκοπός όλου αυτού του απρόβλεπτου τζέρτζελου είναι ο διαχωρισμός των συστημάτων. Ο εξαγνισμός και εξιδανίκευση του πρώτου και η καταδίκη του δεύτερου, στον οποίο με απίθανες α-νοητικές φιοριτούρες και φραστικές δολιχοδρομίες προσπαθούν να εμπλέξουν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιά τον οποίο τώρα θυμήθηκαν πως ο πατέρας του καταδικάστηκε από τους Ναζί σε θάνατο, ενώ αυτός.....! Όμως γιά την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια όλου αυτού του ελεεινού θιάσου σκιών, που... ζεί και δρα στο σκοτάδι, θυμίζω την παλιά "Αυριανή" όπου σε συνεργασία με τον αρχιιντριγκαδώρο Λαλιώτη, (που τώρα λουφάζει γιά να μην έχει την τύχη των Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου), με φωτομοντάζ είχαν βγάλει... τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη συνεργάτη των Ναζί! Κι αυτόν!!!
   Και τώρα την πραγματικότητα και την ουσία. Ουδεμία απολύτως διαφορά υπάρχει στην καθεστωτική λειτουργία των δύο συστημάτων. Ουδεμία! Τα περί... ανθρωποκεντρικότητος του κομμουνισμού είναι κολοκύθια τούμπανα. Και στα δύο ακραία συστήματα ο άνθρωπος ακούει, υπακούει και εκτελεί πειθήνια. Χωρίς ελευθερία σκέψεως και χωρίς ανεξαρτησία κινήσεως. Και αλίμονο σε όποιον σκεφθεί να εναντιωθεί στη βούληση της ηγεσίας -είτε "Φύρερ" λέγεται, είτε "Κεντρική Επιτροπή", (δηλαδή Στάλιν, Χρουτσώφ, Μπρέζνιεφ, κ.λπ.), και -κυρίως- αν τολμήσει να αντιδράσει. Ο Όργουελ είναι γλαφυρός και παραστατικός στο τί περιμένει, όποιον δυσαρεστήσει τον όποιο Μεγάλο Αδελφό. 
   Πιθανόν, στην θεωρητική αφετηρία και των δύο απολυταρχικών συστημάτων, να υπάρχουν αγαθές προθέσεις γιά την κοινωνία, όμως η ουτοπία και η αφέλεια που εσωκλείεται σ' αυτές, στον σχεδιασμό και τις ενέργειές τους, τα παρασύρει, από έλλειψη ελευθερίας και διαλόγου, στην υποκειμενικότητα, την μονολιθικότητα και την αυθαιρεσία. Έτσι, σε πολύ σύντομο διάστημα οδηγούν τον λαό στην απογοήτευση, την δυσαρέσκεια και την εναντίωση. Απάντηση του καθεστώτος σ' αυτά; Σκλήρυνση της στάσης, βία, τρόμος και υποταγή, που μετατρέπουν τον άνθρωπο σε γλοιώδες μορμολύκειο. Άβουλο, άκριτο, θλιμμένο και ενεργούμενο λοβοτομημένο ανθρωποειδές. Κάτι που αντανακλάται εμφανώς στα αστεία ποσοστά των διαφόρων σικέ εκλογών της πλάκας: 97% και... άνω επιδοκιμάζουν τις καθεστωτικές εισηγήσεις! (Στη Βορ. Κορέα, μάλιστα, τα ποσοστά ξεπερνούν και το... 100%. Ενίοτε εγγίζουν και το 110! Ενώ τα ζόμπυ που αποτελούν τον πληθυσμό της είχαν πιστέψει πως ο προηγούμενος ηγέτης τους, Κιμ Ιλ... Τάδε, δεν ουρούσε και δεν αφόδευε, λόγω της θεϊκής του ιδιότητος!!!). 
   Επομένως, όταν ακούτε τους ζάμπλουτους Τσαλακώτο, τη μουσίτσα του Ευρωκοινοβουλίου με την ποντικοουρά γιά μουστάκι, τον κρεμανταλά με το μόνιμο χαζό χαμόγελο, το μεθούκλο Μέντορα, τον φονέα των συντάξεων Κατακούτελο και τις -απλά πλούσιες- κυρίες Φωτίου, Βαλαβάνη, Καρακώστα να μιλούν γιά σοσιαλισμό, δηλαδή... "ο  έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα", να φτύνεται τον κόρφο σας. Εκτός κι αν διασταυρώνεστε με κάποιο από δαύτα τα καλόπαιδα που σας εξασφαλίζουν την φτώχεια και την μιζέρια ισοβίως. Τότε μπορείτε να το κάνετε φτύνοντας μπροστά και κοιτώντας τους στα μάτια.     
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου