Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Η Ανατολική Αττική φλέγεται...



Μία ακόμη εθνική καταστροφή συντελείται.
Αποτέλεσμα εικόνας για πυρκαγιές στον καλαμο
-Αλλάζουμε την Ελλάδα, αλλάζουμε την Ευρώπη. Η ελπίδα ήρθε. Κατεβαίνει απ' το βουνό!!!
 
   Επί τρίτη συνεχή ημέρα οι αδηφάγες φλόγες καταβροχθίζουν λαίμαργα έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες που έζωναν ζωοφόρα την μπετονένια Αθήνα. Μιά φοβερή καταστροφική μηχανή και απέναντί της ο... Τόσκας!

   Γιά όσα μοιραία συντελούνται, δεν αιτιώμαι το ταλαίπωρο αυτό ανθρωπάκι, που καλείται με το σπιθαμιαίο του ανάστημα να αντιμετωπίσει έναν γίγαντα. Αυτό το έρμο δεν είναι ικανό να περιμαζέψει μιά δράκα αληταρέους του Ρουβίκονα, που καταξεφτιλίζουν ολόκληρη την Αστυνομία, μπαινοβγαίνοντας με άνεση σε δημόσια κτίρια με τη Βουλή πρώτη-πρώτη, και θα τα βάλλει με ένα τέρας της Αποκαλύψεως, όπως η πύρινη λαίλαπα που προελαύνει ακάθεκτη;       
   Το πρόβλημα καλύπτει ολόκληρο τον ανίκανο κυβερνητικό εσμό, ο οποίος το μόνο που ξέρει και τον απασχολεί είναι η μετατροπή της Ελλάδος σε Σοβιετία με την μπολσεβικοποίηση των πάντων. Έτσι, με την υποψία και πιθανολόγηση πλεονάσματος τα περασμένα Χριστούγεννα, ο νυν παραθερίζων, αναπαυόμενος και απ’ αλάργα αποστέλλων ευχές και χαιρετίσματα γουρλής πρωθυπουργός μας, έσπευσε τότε να μοιράσει μπουναμάδες και φιλοδωρήματα -προς δημιουργία κομματικού πελατολογίου- αντί να μεριμνήσει γιά την αντιπυρική προστασία της επερχόμενης θερινής εποχής. Κάτι γνωστό, προβλεπόμενο και αναμενόμενο. Η κεκτημένη πείρα τόσων και τόσων παρελθουσών πυρκαγιών είναι τεράστια και δεν επιτρέπεται σε μία υπεύθυνη κυβέρνηση -με ηγέτη έναν κολοσσό... Τσίπρα και κέρβερο στην προστασία του πολίτη έναν γίγαντα... Τόσκα- να τον αγνοεί. Εκτός αν -όπερ και συμβαίνει- είναι εντελώς ανίκανη, μπερδεύει τα... μπούτια της και έχει χάσει τη μπάλα της διακυβέρνησης!

   Σχετικά θυμάμαι, ακόμη και προ των απεχθών Σαμαροβενιζέλιων εποχών, με την πρώτη μικροεστία πυρκαγιάς, 5-6 κιτρινοκόκκινα Κανανταίρ ανεβοκατέβαιναν  στο στενό Ωρωπός-Ερέτρεια και την έσβηναν αμέσως. Σήμερα, ένας ψωραλέος εναπομείνας -τάχα- πυροσβεστικός στόλος, όπου τα ¾ των αεροσκαφών του είναι καθηλωμένα στο έδαφος, λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών, και όσα επιμένουν να... πετούν κινδυνεύουν να πέσουν, προσπαθεί και επιχειρεί με μόνα εφόδια την φιλοτιμία και αυτοθυσία των πιλότων τους.

   Επειδή είναι πασίγνωστο πως την πυρκαγιά στην έναρξη την σβήνεις μ’ ένα ποτήρι νερό και σε μία ώρα θέλεις τον Αμαζόνιο για την καταστολή της, πέραν και ανεξαρτήτως αιτίων ανάφλεξης, η έκταση και -άρα- η καταστρεπτικότητα του φετινού πύρινου Αρμαγεδδόνα οφείλεται, αποκλειστικά και μόνο, στην αβελτηρία και ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης. «Κόψε... Τόσκα και βγάλε συμπέρασμα», δηλαδή! 
   Σαφώς και δεν ευθύνεται γιά την έναρξη των πυρκαγιών η κυβέρνηση, όμως ευθύνεται και παραευθύνεται γιά την μη έγκαιρη καταστολής τους. (Πιθανότατα ως, θεσμικά και ιδεολογικά, αντίθετη πάσης... καταστολής!!!). Μη έχοντας μεριμνήσει γιά την οργάνωση αντιμετώπισης με την προμήθεια και διάθεση του απαιτουμένου εξοπλισμού, τώρα παρακολουθεί αμήχανη την προέλαση των πύρινων μετώπων, μέχρις εξολόθρευσης και της τελευταίας... κουκουνάρας.

   Και, βεβαίως, κατά την γνωστή κομουνιστική τακτική κατασκευής ταξικών εχθρών και υπευθύνων, γιά όλα φταίει -κατά σειρά ευθύνης- ο Μητσοτάκης, η ΝΔ, η Μαρέβα, η δεξιά, ο Παπασταύρου, και η «συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης». (Περιέργως, γιά τον Άδωνη δεν άκουσα, ακόμη κουβέντα. Πολάκη, ξύπνααα!).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου