Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τσίπρας ο απίθανος!

 -'Εέέρχεταί... !!!

                                              "Ευλογημένος ο... ερχόμενος !

   Μπορεί η χώρα να κλυδωνίζεται και να τρίζει συνθέμελα, από τα δεινά που την έχουν ζώσει, όμως -όλα κι όλα- το χιούμορ δεν της λείπει. Έστω και μαύρο, κατάμαυρο.

   Έτσι, σ’ ένα κράμα αριστοφανικής σάτιρας με πινελιές γαλλικού μπουρλέσκ, πασπαλισμένο με μπόλικη αφέλεια, αμεριμνησία και ανευθυνότητα, ο... «ηγέτης» -ο ένας ανά χιλιετία, ας μην το ξεχνάμε-  έκανε πάλι, ηχηρά και με πάταγο, την παρουσία του. Και το διέπραξε!  Είπε ο αμετροεπής αθεόφοβος, προφανώς χωρίς επίγνωση των λεγομένων, όπως πάντα: « Η χώρα χρειαζόταν μιά πιό σοβαρή κυβέρνηση»!!! Εννοώντας, προφανώς, κυβέρνηση της αφεντιάς του!!!

   Αμέσως το μυαλό όλων μας πήγε -με διαφορά σε συναισθήματα του καθενός- στον υπουργό Οικονομικών... Μπαρουφάκη, (με υφυπουργό τον... Μαδρά), τον Πολάκη -"μαμάααα ο μπαμπούλας!- στο Υγείας, τον Κατακούτελο στο Εξωτερικών, τον κοιμήση Μπαρμπαδεινόσαυρο στο Παιδείας, τον ραδιούργο «Ρασπούτιν» στο Δικαιοσύνης, τον Τζαναμπετόπουλο... σπόκμαν, τον τέως αργόσχολο και μετά αργόμισθο κ. Καρανίκα στον... «στρατηγικό σχεδιασμό», τους βουλκανιζατεράδες στις διοικήσεις νοσοκομείων -ίσως για να «φουσκώσουν» τις ΜΕΘ- με τιμονιέρη, εννοείται, τον καταληψία αμόρφωτο της... χιλιετίας. Το... «παιδί- θαύμα» που, ως δια μαγείας εξαφάνισε τα μνημόνια.

   Μπορεί αυτή η «Ατσίς του Θριάμβου» να ήταν πάτος στη μόρφωση, τις γνώσεις, την ικανότητα διοικήσεως, αλλά -όλα κι όλα- στην κουτοπονηριά, το βόλεμα, τον «νεοποτισμό», την καλοπέραση και το χιούμορ σκίζει! Και ως φελλός... επέπλευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου