Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Η επέτειος και η απομυθοποίηση.


Το τανκ και οι... χιλιάδες των νεκρών μυθοπλασιών!

         Η  συνεχής επανάληψη μιάς θλιβερής ιστορίας καταντά μονότονη. Όμως η αγωνιώδης προσπάθεια της παντοίας αριστεράς στην αναζήτηση ερεισμάτων και  "ηρώων" καθιστά υποχρέωση αυτών που γνωρίζουν να πληροφορήσουν -έγκυρα, σωστά και υπεύθυνα- και αυτών που δεν γνωρίζουν να... μάθουν. Ομοίως "έγκυρα, σωστά και υπεύθυνα". Η γύμνια της αριστεράς από ηρωισμούς και σύμβολα την αναγκάζει να αναζητεί απεγνωσμένα τέτοια, καταφεύγοντας στο να μετατρέπει απλά ατυχή περιστατικά -εντελώς άσχετα με ηρωισμό- σε... ηρωικά κατορθώματα. Π,χ.  Γρηγορόπουλος, (όπου να'ναι έρχεται η... επέτειος του ηρωικού  κατορθώματος και δαύτου), Φύσσας και -άκρον άωτον- η... Ζακ! Ένας ληστής και πρεζάκιας ομοφυλόφιλος που πέθανε κάτω από αμφιλεγόμενες συνθήκες, χωρίς να χάσει κι η Βενετιά βελόνι. Και όταν δεν μπορεί να βρει, έστω και "γιαλαντζί" ήρωα, σπρώχνει τα πράγματα -προκαλώντας εντάσεις, τζέρτζελο και  συγκρούσεις με την Αστυνομία- μπας και της προκύψει κανένας. Κάτι που -αμετανόητη και φανατισμένη, σε όλη τη γκάμα των αποχρώσεών της-έκανε κι απόψε, την στιγμή που οι ΜΕΘ των Νοσοκομείων μας έχουν φισκάρει από διασωληνωμένους, που δίνουν μάχη γιά την ζωή τους.

   Στο θέμα των γεγονότων του Πολυτεχνείου, η αριστερή μανία και διαστρέβλωση έκανε την απέναντι πλευρά -αφού και ο... δανδής Μπαρουφάκης μας προέκυψε... "αγωνιστής"-  να απέχει από μιά, όντως ηρωική αντίσταση ολοκλήρου του φοιτητικού κόσμου, καθώς οι ατσίδες αριστεροί έσπευσαν να την καπελώσουν, να την καπηλευτούν, να την αρμέξουν και τελικά να την εξαργυρώνουν και μάλιστα με κουπόνι... διαρκείας. Και αηδιασμένοι -καλή ώρα ο υποφαινόμενος- να την σιχαθούν και να την αποστρέφονται. Απλά, γιά να μην θεωρηθούμε... "χουντικοί" συμπλέουμε στο πανηγύρι. Σεμνά, διακριτικά, κόσμια και αθόρυβα. Όσο γιά την ακρίβεια και την δράση του άρματος του ίλαρχου Ντερτιλή εκείνη τη νύχτα και τον απολογισμό των... "χιλιάδων νεκρών που τάφηκαν -βιαστικά, μυστικά και στα αζήτητα- την εγκυρότερη και υπεύθυνη έρευνα έκανε, κατ' εντολή του Κ. Καραμανλή, ο τότε Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κ. Κωνοφάγος. Από αυτήν -κατ' έτος- αντιγράφω τα ονόματα όλων όσοι πέθαναν ή σκοτώθηκαν, διάσπαρτα ανά την επικράτεια, λόγω της γενικότερης αναταραχής των ημερών σε πανελλαδική κλίμακα. Από τραγική ειρωνεία γιά την καπηλεία και κόντρα στα κομμουνιστικά μυθεύματα, ΟΥΔΕΙΣ σκοτώθηκε ποτέ εντός του Πολυτεχνείου. Πιό κάτω, η περυσινή σχετική αναδημοσίευση.                                                                                    

Αναρτώ επακριβώς -και άνευ ετέρου- την αντίστοιχη ανάρτηση του 2017. Ισχύει ατόφια.

 


 "Έτσι φθάσαμε -αισίως- και στη γνωστή επέτειο που οι αριστεροί απατεώνες την κατάντησαν σούργελο, μετατρέποντας μια -όντως- ηρωική προσπάθεια της τότε νεολαίας σε κακόγουστο παραμύθι. Με πραγματικούς ανώνυμους ήρωες και μπόλικους αριστερούς απατεώνες που εξαργύρωσαν -και μάλιστα πανάκριβα και υπερτιμημένα- μερικές σφαλιάρες που έφαγαν τότε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

   Γιά σχεδόν μισόν αιώνα κυκλοφορούσε ο ψεύτικος παραλογισμός των... χιλιάδων νεκρών και διάφορες τέτοιες μυθοπλασίες που γέμιζαν τα μυαλά των αφελών, μαζί με το υπόλοιπο κουτόχορτο που τα τάιζαν οι αριστεροί πολιτικοί απατεώνες, μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους. Την -παντί τρόπω και πάση θυσία- υφαρπαγή της εξουσίας. Ήδη, αφού με αφάνταστη αδιαντροπιά ποδοπάτησαν και αντέστρεψαν όλες τις υποσχέσεις που, κατά κόρον, μοίρασαν στους πάντες, αλλά και με την πρωτοφανή θρασύτητα -μετά το ξεμπρόστιασμα- που τόλμησαν να δικαιολογούνται... γιά απλές, αθώες, αυταπάτες, τώρα αποκαλύπτονται -μία προς μία- όλες οι απάτες τους. Με τις οποίες -δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι-  καταστρέφουν τη χώρα, ροκανίζοντας κάθε ζωοφόρο ριζίδιό της.

   Στην εικόνα εμφανίζεται το εξώφυλλο της μελέτης-έρευνας που διεξήγαγε μετά την πτώση της χούντας ο τότε Πρύτανης του ΕΜΠ γιά τα δραματικά γεγονότα εκείνης της εποχής. Εκεί εμφανίζονται και 18 νεκροί, διάσπαρτοι σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι αποτελούσαν τα αθώα θύματα μιάς ταραχώδους περιόδου.

   Ελπίζω  τώρα  που  έπεσαν  οι  μάσκες της  βρωμερής  αριστερής  προπαγάνδας  να πάψει  πιά  να δηλητηριάζεται η Ελληνική  Ιστορία με  τα  εμέσματα   της νεοσταλινικής παραπληροφόρησης   και   να   καταρριφθεί   και   ο   μύθος   περί   τους   νεκρούς  του Πολυτεχνείου, από την "ωρίμανση" που υπέστη πλέον ο λαός.

   Κατωτέρω δημοσιεύω και την σελίδα των... χιλιάδων νεκρών, κατά την αμερόληπτη έρευνα του Πρυτάνεως Κωνοφάγου, ο οποίος -ειρήσθω εν παρόδω- δεν ήταν δεξιός."

 

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

1)   1. Διομήδης Ιωάννου ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Ετών 17 μαθητής. Σκοτώθηκε έξω από το Πολυτεχνείο στις 16/11, ώρα 22.15΄.

2)  2.  Βασίλειος Παναγιώτου ΦΑΜΕΛΛΟΣ. Ετών 26. Σκοτώθηκε κοντά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως την 16/11 από σφαίρα.

3)   3. Τόριλ ΕΝΓΚΕΛΕΝΤ. Σπουδάστρια Νορβηγίδα. Σκοτώθηκε στην Πλατεία Αιγύπτου την 16/11, ώρα 23.30΄.

4)   4. Γεώργιος Ανδρέου ΣΑΜΟΥΡΗΣ. Ετών 22, σπουδαστής. Σκοτώθηκε τα μεσάνυχτα στις 16/11 σε άγνωστο σημείο. 

5)   5. Αλέξανδρος Ευστρατίου ΣΠΑΡΤΙΔΗΣ. Ετών 16, μαθητής. Σκοτώθηκε στην οδό Κότσικα την 17/11, στις 10.30΄.

6)    6. Μάρκος Δημητρίου ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ. Ετών 23. Σκοτώθηκε σε πολυκατοικία της Πατησίων στις 17/11, στις 10.30΄.

7)   7. Βασίλειος ΚΑΡΑΚΑΣ. Ετών 43. Σκοτώθηκε στην Πλατεία Αιγύπτου από σφαίρα στις 17/11 και ώρα 12.30΄.

 8. Βασιλική Φωτίου ΜΠΕΚΙΑΡΗ. Ετών 17. Σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στην ταράτσα στο σπίτι της στις 17/11 και ώρα 12.30΄.

9)  9. Δημήτριος Θεοδ. ΘΕΟΔΩΡΑΣ. Ετών 6. Σκοτώθηκε σε οδό του Ζωγράφου στις 17/11 ώρα 13.30΄ από στρατιώτες που βρίσκονταν μπροστά στο ναό του Αγίου Θεράποντος.

10 10. Γεώργιος Αλεξάνδρου ΓΕΡΙΤΣΙΔΗΣ. Ετών 48. Εφοριακός υπάλληλος. Σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στα Νέα Λιόσια στις 17/11, ώρα12.45΄ από αδέσποτη σφαίρα άρματος.

11  11. Νικόλαος Πέτρου ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ. Ετών 25. Σκοτώθηκε στην Πλατεία Βάθης στις 17/11 και ώρα 11 από άρμα.

12 12. Στυλιανός Αγαμ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ. Ετών 19. Εργάτης. Τραυματίστηκε θανάσιμα μπροστά στον κινηματογράφο «Ελληνίς» την 17/11 και ώρα 10.00΄ από σφαίρα άρματος.

13 13. Ανδρέας Στεργίου ΚΟΥΜΠΟΣ. Ετών 63. Τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στην οδό Καποδιστρίου στις 19/11 και ώρα 11.00΄ από σφαίρα άρματος.

14  14. Μιχαήλ Δημητρίου ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ. Ετών 20. Σκοτώθηκε Πατησίων και Στουρνάρα στις 18/11 και ώρα 13.30΄ από σφαίρα πυροβόλου όπλου στο κεφάλι.

15  15. Κυριάκος Δημητρίου ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ. Ετών 45. Δικηγόρος. Τραυματίστηκε κι ύστερα πέθανε από σφαίρα άρματος στην οδό Γλάδστωνος την 18/11 και ώρα 12.40΄.

16  16. Σπύρος ΚΟΝΤΟΜΝΑΡΗΣ. Δικηγόρος. Πέθανε από τα αέρια που έριχνε η αστυνομία στις 16/11.

17  17. Αικατερίνη ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ετών 75. Τραυματίστηκε σοβαρά και αργότερα πέθανε από αδέσποτο βλήμα άρματος στις 17/11 και ώρα 11.00΄.

18  18. Δημήτριος ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ. Ετών 60, ιδιωτικός υπάλληλος. Πέθανε από συγκοπή καρδίας λόγω αερίων.

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου