Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η τσιπραίικη υποκρισία στην αποθέωσή της.

Πειθαρχική παραπομπή και... φιλικές νουθεσίες.

                                               -Έλα, ρε μαλ..α, και τί έγινε, δηλαδής;

   Κάποτε ο μεγάλος μυθοποιός Αίσωπος  είπε: «Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή». Και διαχρονικά αποδεικνύεται συνεχώς το... «δίκιο» του. Ρίχνοντας μιά απλή ματιά στην αδρή, μπρουτάλ... «λεβέντικη» φυσιογνωμία του αμετροεπούς, αναρχοαυτόνομου, καθ' ομολογίαν του φοροκλέπτου και κατά τίτλον... «χειρουργού» -εκ Σφακίων ορμωμένου- βλέπω μία ακόμη, σύγχρονη, επαλήθευση του ρητού. Και όχι μόνον αυτό, αλλά φέρνω στο νου και τους παλαιούς εκείνους συμπατριώτες του -και δικούς μου, καθ΄ όσον κι εγώ κρητικής προελεύσεως- οι οποίοι με δίκωπα χατζάρια, «χειρούργησαν» καταλλήλως τους επιτιθέμενους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές στο Μάλεμε, τον Μάιο του 1941!

  Η ουσιαστική υποστήριξη της αντιδεοντολογικής -ως πολίτη και γιατρού- συμπεριφοράς, (σε σχέσει με όσα πρέπει να σεβαστεί και διαπράξει και ο τελευταίος εξ ημών των απλών νουνεχών πολιτών), προκειμένου να αναχαιτιστεί το τελευταίο -και δριμύτερο- κύμα της φονικής πανδημίας, από τον αρχηγό του και... «ηγέτη» της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, είναι απολύτως χαρακτηριστική και πλήρως αποκαλυπτική. Σύσσωμο το μιαρό συριζαρέικο σώμα ουδόλως ενδιαφέρεται γιά τον λαό. Το μόνο που το αγγίζει είναι τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων! Κι ας λέν πως δεν τους ενδιαφέρουν. Και δεν υπάρχει μπούρδα, ψέμα ή κουτοπονηριά που να μην επιστρατεύσουν και «σερβίρουν» στο ανεγκέφαλο ακροατήριό τους ως σοβαρό αντιπολιτευτικό επιχείρημα, στα πλαίσια αμαυρώσεως των αόκνων προσπαθειών της κυβερνήσεως και προσωπικά του Μητσοτάκη γιά καταπολέμηση του ιού. (Περιέργως η... Μαρέβα είναι -επί του παρόντος, εκτός κάδρου).

   Τελευταίο αστείο εφεύρημα, ανάλογο της εν γένει σοβαρότητος της αριστερής κομπανίας, αποτελεί το επιχείρημα πως ο κατά τίτλον... «χειρουργός», ο οποίος υπερηφάνως διατυμπανίζει και δημοσιεύει το «λεβέντικο» γλεντοκόπι του, έχει πρόσφατο τεστ κορωνοϊού, με αρνητική διάγνωση. Άρα μπορεί, παραβιάζοντας τους κανόνες, να ξεφαντώνει με την παρέα του και -δυνητικά προσθέτω εγώ- να κολλά τον ιό από συνδαιτημόνες που δεν έχουν κάνει τεστ. Ποιός και τί αποκλείει τέτοιο ενδεχόμενο;

   Προσωπικά, αδυνατώντας να ξεχάσω εκείνο το ηρωικό και πομπώδες προεκλογικό δίλημμα του... «ηγέτη»: «ή εμείς, ή αυτοί», έχω αποφασίσει να... «χειρουργήσω» και ξεσκαρτάρω από το περιβάλλον και την ζωή μου όλους εκείνους που ανήκουν στο, κατά Τσίπρα, «εμείς» και να «πορπατώ», (κρητικός ιδιωματισμός του «περπατώ») μόνο, με τους, κατ’ αυτόν, ... «αυτοί».

   Τέλος, βλέποντας την εν γένει συμπεριφορά των αριστεροσυριζαρέων, οι οποίοι σαμποτάρουν κατά το δυνατόν -εμφανώς και υποχθονίως- όλα τα κυβερνητικά μέτρα που στοχεύουν, απελπισμένα και δραματικά, στο να περιστείλουν το κακό, πολύ θα μου άρεσε αν ο θανατηφόρος ιός αναλάμβανε ρόλο αλάστορα τιμωρού και «ξεκαθάριζε» την κατάσταση!  Αρκεί, οι κατά Τσίπρα... «αυτοί» και κατ’ εμέ... «εμείς», να δείξουμε σωφροσύνη, πειθαρχία και συμμόρφωση στα μέτρα αυτοπροστασίας. Έτσι, θα δικαιωθεί -επί τέλους- ο αξιότιμος κ. Τσαλακώτος, ο οποίος παλαιότερα είχε επικαλεστεί την Μητέρα Φύση γιά να δώσει -ως από μηχανής Θεός- λύση στο συνταξιοδοτικό μας πρόβλημα. Οπότε τώρα -νομίζω το δικαιούμαι- μπορώ κι εγώ να επικαλεστώ αντίστοιχη λύση στο πρόβλημα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Με "δράστη-από μηχανής Θεό", τον κορωνοϊό.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου