Σάββατο 2 Απριλίου 2016

"MOUNT OLYMPUS", (ή "Παλλόμενα πέη")

Χορευτές από την Μαδαγασκάρη.
Υποψήφιοι Μαδαγασκαρινοί χορευτές αναμένοντες "οντισιόν"
   Η ανακοίνωση της ανάληψης της καλλιτεχνικής ηγεσίας του Φεστιβάλ Αθηνών από την διεθνώς αναγνωρισμένη ιδιοφυία του διακεκριμένου δημιουργού κ. Γιάν Φαμπρ προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού σε ορισμένα στέκια της Αθήνας. Ιδίως, δε, η αναγγελία πως εναρκτήρια παράσταση στην Επίδαυρο θα ήταν το αριστουργηματικό "Mount Olympus" έκανε καρδιές να ραγίσουν από αδημονία και ματάκια να... πεταχτούν έξω, (προκαταβολικά). 
   Όλοι οι "εστέτ" του "Φίλιον" και οι διάφοροι περίεργοι και "κουνιστοί" -ανύμφευτοι ή χηρευάμενοι-  αριστερούληδες του... συμφώνου συμβίωσης, άρχισαν να τραβούν τις κορδέλλες τους, να σκίζουν καλσόν και να αλλαλάζουν από έξαλλο ενθουσιασμό. Κάτι βαθειά... "αισθαντικοί" τύποι περί τα "καλλιτεκνικά" παλλόμενα όργανα,  πήραν μπάλα τα κανάλια εξυμνώντας την ελευθερία της... Τέχνης και την ανεξαρτησία της "καλλιτεκνικής" δημιουργίας.
   Ήδη, η σχετική είδηση δημιούργησε παγκόσμια συγκίνηση και ενδιαφέρον, με τις στρατειές των Αφρικανών λαθρομεταναστών να πυκνώνουν από την μαζική προσέλευση μεταναστών και... προσφύγων από την Μαδαγασκάρη, οι οποίοι -ακούσαντες- σπεύδουν να ζητήσουν... ρόλο, επιδεικνύοντας το "ταλέντο" τους. Ως γνωστόν, οι κάτοικοι αυτής της νησιώτικης χώρας φημίζονται γιά το μεγάλο -σχεδόν υπερφυσικό- τάλαντο σε τέτοια, υψίστης καλλιτεκνικής αξίας αριστουργήματα. 
   Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την, τίρα-βίρα, σύσταση κριτικής επιτροπής εξ ειδικών, π.χ. Βαλλιανάτος, Δανίκας, Αύγουστος Κορτώ, κ.λπ., οι οποίοι -σε εμπιστευτικές  και κατ' ιδίαν συνευρέσεις και οντισιόν- θα ανιχνεύσουν το... μέγεθος του ταλέντου εκάστου υποψηφίου και θα αποφανθούν επί του ικανοποιητικού -ή μη- της συχνότητος των παλμών τους. Όσο γιά κάποιες "ξενηστικωμένες" ώριμες Ατθίδες, αυτές... στην ουρά. Μετά τις παραστάσεις!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου