Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Υποκλαπέντες διάλογοι ΔΝΤ.



Πολύ καυγάς γιά το τίποτα, ενώ πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες!
    Θα σας περιγράψω δι’ ολίγων σε τί σενάριο πιστεύω και πού βλέπω πως οδηγούνται τα πράγματα. Βασική παράμετρος και ακλόνητη πίστη μου, η κόπωση των Ευρωπαίων στη νουθεσία του «μαύρου προβάτου» της Ευρώπης και η απόφαση διακοπής της οικονομικής τους αιμορραγίας, επί ματαίω. (Τα περί... «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» και λοιπές μπουρδολογίες, παρακαλώ στην άκρη. Βλέπετε που πήγαν, ήδη, τα σύνορα!)

   Οι, δήθεν, αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιευθείσης συνομιλίας δεν έβγαλαν στο φως τίποτε νέο ή άγνωστο.  Απλά οι δικοί μας οικονομικοί φωστήρες  προσπαθούν να εξωθήσουν τα πράγματα στη σύγκρουση με αναπόφευκτη κατάληξη το grexit. Έτσι αναδεικνύουν το θέμα σε μείζον, κάνοντας την τρίχα... τριχιά. Πιθανόν και η όλη ίντριγκα να είναι στημένη, με τον μοναδικό τρόπο αριστοτεχνικής προβοκάτσιας στον οποίο οι αριστεροί είναι μανούλες.
   Ως γνωστόν η κομμουνιστική κοσμοθεωρία στηρίζεται σε απλές οικονομικές αρχές και παραμέτρους, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν σοβαροί  κομμουνισταί οικονομολόγοι. Τραβάμε μιά ισοπεδωτική μονοκοντυλιά στους πολίτες και μιά κρατικοποίηση των πάντων και... καθαρίσαμε. Εξωτερικές συναλλαγές με... κλήρινγκ, δηλαδή ανταλλαγές  προϊόντων, και στο εσωτερικό, χαράζουμε νόρμες παραγωγής στην απέραντη κρατική μηχανή και βραβεύουμε την υπερπροσπάθεια απονέμοντας... στάχυα. (Σταχανοφικά βραβεία). Και ό,τι ήθελεν προκύψει!
   
Με δεδομένη -και συμβατή με την ιδεοληψία τους- την οικονομική ισοπέδωση, την ραγδαίως προϊούσα φτωχοποίηση και -άρα- την απόλυτη προλεταριοποίηση του ελληνικού λαού, καθώς και την προσχεδιασμένη εγκατάσταση απολυταρχικού καθεστώτος στη χώρα, κάθε σχέση, επαφή και σύνδεση με την Ε.Ε. αποτελεί τροχοπέδη. Η ταχύτητα της οικονομικής κατρακύλας δεν στηρίζεται μόνο σε βασικές ιδεοληψίες, αλλά ενισχύεται από την άμετρη ανικανότητα των μαθητευόμενων μάγων στη διοίκηση, καθ’ όσον το μόνο που γνώριζαν -και γνωρίζουν- είναι ένα απλό και στείρο: «όχι σε όλα». Κάτι που ταιριάζει σε αντιπολίτευση και όχι σε κυβέρνηση. Το προσπίπτον προσφυγικό ζήτημα απλώς εξυπηρετεί τους σκοπούς τους και επιταχύνει την επίτευξή των στόχων τους.
   Ο παρών κυβερνητικός εσμός, ταλαντεύεται μεταξύ σκληρών παλαιοκομμουνιστών σταλινικής κοπής και νέων αργόσχολων φυντανίων της μαρξιστικής ανάλυσης, της αραχτής φραπεδιάς, της ομφαλοσκόπησης και αερολογικής βυζαντινολογίας, αλλά και με μπόλικη καλοπέραση Νέας Υόρκης και λοιπών καπιταλιστικών απολαύσεων, γιά τις οποίες θα πληρώνουν -πάντα- κάποιοι άλλοι!

   Συνεπώς το grexit, θ’ αποτελεί "απολύτρωση" γιά δαύτους και θα συνοδευτεί από την εκδίωξη της χώρας από το ΝΑΤΟ και αποκοπή κάθε άλλης σύνδεσης με τον δυτικό κόσμο. Κόβοντας γέφυρες με την Ευρώπη αποκτούν αμέσως ανακουφιστική ευελιξία ελιγμών. Παγώνουν το χρέος και παύουν να πληρώνουν τις δόσεις του, (τα κράτη -ως γνωστόν- δεν μπαίνουν φυλακή γιά χρέη, αλλά υφίστανται οικονομικούς περιορισμούς ως... μπαταξήδες), υπό τις επευφημίες των αμετανόητων χαχόλων οπαδών τους. Όμως η αναπόφευκτη λιτότητα θα φτάσει στη μέγιστη τιμή της, εντός των ορίων της στέρησης -που τόσο καλά γνωρίσαμε από τα κομμουνιστικά κράτη της Ανατ. Ευρώπης-  και η χώρα θ' αρχίσει να ζει με ό,τι παράγει. Ενώ οι ελαχιστοποιημένες εισαγωγές θα πληρώνονται με κλήρινγκ, είτε επί αντικαταβολή, με ό,τι συνάλλαγμα θα φέρνει ο τουρισμός. Οι εθνικοποιήσεις και απαλλοτριώσεις θα λύσουν το στεγαστικό των λαθρομεταναστών, όσων εγκλωβίστηκαν ήδη και όσων θεωρούν ότι χωράνε ακόμη, και μετά θα πέσει "τσεκούρι" στις εισόδους. Αυτές όμως θα αρχίσουν να μειώνονται -έτσι κι αλλιώς- όταν γίνει συνείδηση πλέον η αποκοπή μας από την Ευρώπη, η αλυσιτελής είσοδος και η «παγίδευση» λαθρομεταναστών εδώ.


   Τελικά, θα μετατραπούμε σε μιά ρεπροντιξιόν της Βορ. Κορέας σε ευρωπαϊκό έδαφος και θ' αποτελέσουμε την πολυπόθητη ρεβάνς της αριστεράς. Βέβαια, κατά την αλλήθωρη ζεϊμπεκλού και τους άλλους σκοτεινούς συριζαρέους αγκιτάτορες, όλα αυτά θα γίνουν  με υπαιτιότητα των... κακών τοκογλύφων δανειστών, στους οποίους θα ρίχνεται η ευθύνη και το ανάθεμα γιά την κακομοιριά μας! (Καθώς, οπωσδήποτε, και στους... Σαμαροβενιζέλους).
   Η εθνικά υπερήφανη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θ’ αγωνίζεται πλέον -μόνη εναντίον όλων- γιά το καλό και την ευημερία του λαού της! Μόνο μου ανερώτημα: ποία η μοίρα των ανεγκέφαλων ΑΝΕΛ;

1 σχόλιο: