Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Όταν ξυπνούν οι... κουτόφραγκοι!

Η ρελάνς της τρόικα.
Τί έρχεται; Κατέφτασε κι όλας! Δεν το βλέπετε;
   Διαβάζω στον τύπο τη λεβέντικη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία αρνείται, λέει, να ψηφίσει μέτρα που θα ισχύσουν από το 2018 και πέρα. Ουδέν ψευδέστερον ως πρόθεση και -σίγουρα- ως τελική αποδοχή. Οι κουτόφραγκοι Ευρωπαίοι -μιά "εταίροι μας" και μιά "δανειστές τοκογλύφοι", αναλόγως- έχουν πλέον καταλάβει με ποιούς έχουν να κάνουν, οπότε κρατώντας και πεπόνι και μαχαίρι, μας χειρίζονται αναλόγως και ζητούν σίγουρες εξασφαλίσεις.
   Όσοι εξ ημών εξακολουθούν να σκέπτονται, κάνουν νοερή αναδρομή στον συνολικό "βίο και πολιτεία" της κουτοπόνηρης... «διά πρώτη φορά αριστεράς», και θεωρούν απόλυτα βέβαιο πως αυτή με κάτι τέτοιες μεταχρονολογισμένες αποφάσεις θα προσπαθήσει να ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση, η οποία -αν η χώρα συνεχίσει να ανήκει στις δυτικού τύπου δημοκρατίες και όχι στις «μαιμού» ανατολικού και σοσιαλιστικού τύπου αντίστοιχες- οπωσδήποτε δεν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη τα πάσης φύσεως τσαλίμια του Κατακούτελου στα εργασιακά και φορολογικά μέτρα, αυτό αποδεικνύουν: «Δος ημίν σήμερον και άφες...»! Η μπάλα στην εξέδρα γιά καθυστέρηση και η μπόμπα ας σκάσει στα χέρια των... επόμενων. Γιά να την κατακεραυνώνουμε από πάνω, γιά τα... "επώδυνα μέτρα" που θα πρέπει να εφαρμόσει!
   Στοιχηματίζω -παίζοντάς το στάνταρ- πως η κύρια μέριμνα των εθνικώς επικίνδυνων ολετήρων, (κράτους και κοινωνίας), είναι η αναβολή λήψεως αντιλαϊκών μέτρων και -όπου αυτό δεν είναι εφικτό- η μεταχρονολόγιση της οδυνηρότερης από τις ήδη οδυνηρές... επιταγές. 
    Apres moi le deluge,  («Μετά από μένα η καταστροφή»), όπως έλεγε ο Βασιλιάς-Ήλιος, Λουδοβίκος ΙΔ΄. Ή, όπως θα έλεγε στα λαϊκά ελληνικά ο ντεληκανής σύντροφος Πολάκης, με τη χαρακτηριστική κρητική του λεβεντιά: -«Μετά από μας οι... «Άγαμοι Θύται»! Όσο γιά το πόπολο, ποιός νοιάζεται!
   Κατά τα λοιπά θα πρέπει -ευχαριστημένοι με την ηρωική προσπάθεια του... "καημένου του παιδιού" και περήφανοι γιά τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε- ν' ασχοληθούμε πλέον με τα σοβαρά θέματα. Τη διαφθορά, τη διαπλοκή και άλλα τέτοια... ζέοντα. Π.χ. τη λίστα Λαγκάρντ και, κυρίως, τον... Παπασταύρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου