Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η Γη της Επαγγελίας!



Βουδιστικοί...  χρησμοί.

Στη Νιρβάνα με όραμα τη μείωση του χρέους
   Μετά τη Γή Χαναάν, την γη που υποσχέθηκε ο Θεός στους σκλαβωμένους Εβραίους, έρχεται ένας Έλληνας Βούδας -θεός της αδηφαγίας, της α-παιδείας και της γλάρας μετά από κάθε  βουλιμικό περιδρόμιασμα- να υπόσχεται στους πιστούς του -χαχόλους- αλλά και μη, την «επαγγελία» της μείωσης του χρέους».
   Οι -κατά βάθος- αφελείς και αιθεροβάμονες ερασταί της μαρξιστικής φούσκας, ποντάρισαν τα ρέστα τους στη μείωση του δυσθεώρητου ελληνικού χρέους. Παντελώς άσχετοι κάθε οικονομικής διαδικασίας της αγοράς και των διακρατικών οικονομικών συναλλαγών, θεωρούσαν εφικτή πανάκεια θεραπείας των δεινών μας το κούρεμά του. Και στην επίτευξη αυτού έδωσαν -και δίνουν- γη και ύδωρ!
   Όμως, οι κουφιοκεφαλάκηδες και οικονομικά πανάσχετοι, δεν φρόντισαν να ενημερωθούν πόσες φορές και σε ποιές περιπτώσεις εξαθλιωμένων χωρών, (π.χ. Βολιβία και κάτι αφρικανικές χώρες, πίσω από το Θεό), έγινε τέτοια διαγραφή χρέους. Και μάλιστα ψιλοποσών, σε σχέση με το δικό μας φέσι.
   Το μέγιστο δυνατόν να επιτευχθεί είναι μιά παράταση του χρόνου αποπληρωμής και, σε άκρως ευνοϊκή πιθανότητα, μείωση του επιτοκίου στην πρόσθετη περίοδο δανεισμού. Δηλαδή με το αζημίωτο των... κουτόφραγκων δανειστών.
   Αυτή την προφανή και απλούστατη λειτουργία των καπιταλιστικών κανόνων, μετά 15 μήνες αριστερής διακυβέρνησης αγνοούσε ο νυσταλέος αγράμματος παιδοβούβαλος και εδέησε -επί τέλους- να καταλάβει τί γίνεται επί του θέματος και ν’ αλλάξει την υποσχεσιολογία του, προς όσους πανύβλακες εξακολουθούν να τον πιστεύουν. Έτσι πρόσθεσε στη σχετική φρασεολογία τη λεξούλα... «επαγγελία». Δηλαδή υπόσχεση, δηλαδή... τρέχα γύρευε!

    Ένα γκολ προσδοκούσαν να βάλουν οι καψεροί και χιλιοκαρπαζωμένοι αριστερούληδες στις ηττοφόρες ψευτοδιαπραγματεύσεις με τους εταίρους -αυτό της τιμής- κι αυτό τους ακυρώνεται ως οφ σάιντ!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου