Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Σύροι - Αφγανοί = 2 - 1



Αρχίζει το... πρωτάθλημα!
Επέτειος του "Προγράμματος Θεσσαλονίκης". Χρόνια πολλά!
    Η χθεσινή ενδιαφέρουσα  αναμέτρησις εις το γήπεδον του ΟΛΠ, ήτο λίαν  αμφίρροπη, όπως  προκύπτει και από το τελικό σκορ.
   Αι δύο ομάδες παρετάχθησαν εις τον αγωνιστικόν χώρον με απαράμιλλον σθένος και αγωνιστικήν διάθεσιν. Εις την πρώτην σειρά παρετάχθησαν  οι πελτασταί.  Τοποθετημένοι εις άψογον  παράταξιν,  διεκρίθησαν τόσον διά την επιδειχθείσα αγωνιστικότητα, όσον και διά την αποτελεσματικότητα εις τα λακτίσματα (σουτ). Άριστοι χειρισταί της σφενδόνης, ενεθύμισαν τον υπέροχον πρόδρομο του αθλήματος, τον... Δαβίδ!

   Εις δεύτερον επίπεδον, οι ακρογωνισμένοι ψιλοί εθαυμάστηκαν τόσον διά τους ευφυείς αμυντικούς ελιγμούς των, όσον και διά την ταχύτητα τροφοδοσίας των προκεχωρημένων πελταστών.

   Την θαυμασίαν αυτή αναμέτρησιν  παρηκολούθησαν, με αδιάπτωτον -όντως- ενδιαφέρον, αι ειδικαί δυνάμεις των ΜΑΤ και του Λιμενικού, εις ειδικόν ρόλον και αποστολήν. Αφ’ ενός ως ενθουσιώδεις χειροκροτηταί εκάστης επιτυχημένης προσπαθείας -είτε αμυντικής, είτε επιθετικής- και ανεξαρτήτως  ομάδος επιτεύξεως. Βεβαίως, βάσει των κανόνων της ευγενούς αμίλλης, απηλλαγμένοι προκαταλήψεως και υπεράνω οπαδικής εντάξεως.  Αφ’ ετέρου, κατέγραφον σχολαστικώς  όλα τα επί μέρους στατιστικά στοιχεία της αναμετρήσεως, προς πληρεστέραν αποτύπωσιν των λεπτομερειών της ευγενούς αθλητικής συναντήσεως και ολοκλήρωσιν του αναγλύφου της.

   Ως προανεφέρθη, το τελικόν σκορ ήτο 2 - 1, υπέρ των Σύρων. Είς Σύρος πελταστής, δι’ επιτυχούς κτυπήματος διά σφενδόνης, επέτυχεν τον οφθαλμόν αντιπάλου Αφγανού, ενώ είς έτερος  επιθετικός παίκτης, δι’ επιτυχούς πλαγιοκοπήσεως της αντιπάλου αμύνης, (από την πλευρά της θαλάσσης), κραδαίνων νεαρόν δενδρύλλιον, το οποίον απεφύτευσαν εντέχνως αι εφεδρίαι των μετόπισθεν, κατέφερεν αλλεπάλληλα κτυπήματα επί της κεφαλής Αφγανού αντιπάλου.

   Το μοναδικό τέρμα -το λεγόμενον της τιμής- επετεύχθη υπό Αφγανού -«σεξουαλικώς λιγούρη»- όστις προσεπάθησεν να ατιμάσει νεαράν εκ Συρίας. Η άρνησις της νεαράς είχεν ως αποτέλεσμα τρείς ηχηράς... «σφαλιάρας», αι οποίαι της προεκάλεσαν ψυχικόν... «τραλαλά» και την οδήγησαν εις το νοσοκομείον.


   Ασφαλείς πληροφορίαι της στήλης αναφέρουν πως οι Αφγανοί εζήτησαν την ρεβάνς, εις το ίδιο γήπεδον και εις χρόνον μη προσδιορισθέντα εισέτι. Αι αυταί πληροφορίαι ομιλούν περί συμμετοχής και άλλων εθνικών ομάδων εις τους εν λόγω ευγενείς αγώνας, (Ιρακινοί, Μαροκινοί, Σομαλοί, κ.λπ.), προς επίδειξιν του ευγενούς αγωνιστικού πνεύματος και φιλάθλου ιδιότητος, ήτις ανθεί και εις τας χώρας των. Οπότε γεννώνται σκέψεις διά διοργάνωσιν σχετικού... τουρνουά. Λέγεται, μάλιστα, πως οι προκριματικοί θα διεξάγονται εις τα τοπικά στρατόπεδα κρατήσεως, (hotspots), ενώ οι τελικοί θα λάβουν χώρα εις τους απέραντους κάμπους της Ειδομένης. Υπό τους ενθουσιώδεις συριγμούς των ακινητοποιημένων τραίνων, την παρακολούθηση -λάθρα πάντοτε- υπό των αγρύπνων ομμάτων των, πέραν του συρματοπλέγματος, Σκοπιανών και την διαιτησίαν των απανταχού... αλληλεγγυούχων. Το δε κύπελλον -τιμής ένεκεν- θα απονείμει η κυρά-Σουρουκλεμέ, μη αποκλειομένης της ιδέας όπως εις το τουρνουά δοθή το όνομά της. «Κύπελλον Σουρουκλεμέ»!



   ΥΓ. Η στήλη αποφεύγει να ευχηθεί στην κυβέρνηση, επ’ ευκαιρία της σημερινής εορτής της. Πιστεύοντας ακράδαντα πως: όπως οι ερωτευμένοι δεν χρειάζονται την 14η Φεβρουαρίου και τον σαχλοΒαλεντίνο  γιά να γιορτάσουν τον έρωτα, αφού τον γιορτάζουν όλο τον χρόνο, έτσι κι οι ψεύτες γιορτάζουν καθημερινά, καταρρίπτοντας συνεχώς τα ρεκόρ τους.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου