Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

«Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα...»


Κατρακυλώντας στην άβυσσο, με φρένα σπασμένα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η αναγέννηση του φοίνικα
   Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα ώστε να διαπράττει τόσο μεγάλες ατιμίες, σαν την προτεινόμενη ανταλλαγή: 8 με 2! Δυστυχώς όμως, και ταυτόχρονα, είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωρά τόσους άθλιους κατοίκους με τόσο μεγάλη παλιανθρωπιά μέσα τους. Π.χ. κάποιος Κατσίκης, ως μπροστάρης, διάφοροι υστερικοί ακροδεξιοί κονδυλοφόροι και μπόλικοι μικρόνοες πολίτες, που θέλουν το αλισβερίσι των αιχμαλωτισμένων στρατιωτικών μας με τους ικέτες Τούρκους αξιωματικούς. Ηλίθια ψοφοδεή ανθρωπάκια που κινούνται πίσω από στενόμυαλο, κοντόφθαλμο και βολικό μικροσυμφέρον, μη διαθέτοντας σταλιά από εθνική περηφάνια, προσωπική αξιοπρέπεια και αίσθημα δικαίου. Οπαδοί του περίφημου παλιού κουτοπόνηρου κομμουνιστικού σλόγκαν: «Better red than dead», θα μπορούσαν να στήσουν και... πωπό, προκειμένου να σώσουν το άθλιο και ασήμαντο τομάρι τους, εν όψει του παραμικρού κινδύνου.

   Και να ήταν μόνο αυτό; Βλέποντας στην ηγεσία κανονικούς χυδαίους υπάνθρωπους, πραγματικούς αλήτες, να παριστάνουν τώρα τους κήνσορες-τιμητές της πολιτικής ζωής και τους κέρβερους του δημόσιου χρήματος, όταν παλαιότερα οι ίδιοι «κοκορεύονταν» πως έκλεβαν την Εφορία -δηλαδή όλους εμάς- δεν μπορείς ούτε να νοιώθεις σιγουριά γιά το σήμερα, ούτε να ελπίζεις γιά το αύριο. Απλά παρακολουθείς, μελαγχολικά και ανήμπορος αντιδράσεως, την φρενήρη πορεία σε εθνική και κοινωνική κατηφόρα. Τον νέο διχασμό -από εδώ οι δημιουργικοί σοβαροί φιλοπάτριδες, απ’ εκεί οι ανίκανοι «ξεφτίλες» διεθνιστές-  την κοινωνική αποσύνθεση, την διάχυτη ανασφάλεια, την πολιτισμική εξαχρείωση και την οικονομική εξαθλίωση.
   Μόνη και πραγματική ελπίδα ανάκαμψης, η αφύπνιση. Όμως αφού ολοκληρωθεί η κατρακύλα, εξαντληθεί ο "σανός" και το αριστερό "καταπιότι" ρουφηχτεί μέχρι τελευταίας ρανίδος. Προσδοκώ και εύχομαι εξάντληση της τετραετίας, προς γνώση και συμμόρφωση. 
   Αν δεν αποτεφρωθεί τελείως ο Φοίνικας, δεν αναγεννάται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου