Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Ο βουλκανιζατερατζής του πολακικού καθεστώτος και ο μιθριδατισμός των Ελλήνων.



Τί άλλο μας επιφυλάσσεις ακόμη, Θεέ μου!
Αποτέλεσμα εικόνας για μαο. πολιτιστική επανάσταση
Ο  μέγας ηγέτης Αλέκσισ. Αριστερά η Σουρουκλεμέ, σε νεαρά ηλικία, και δεξιά ο... σύντροφος Καρανίκας
   Η ιστορία του διορισμού ενός ταλαίπωρου «ημετέρου», ειδικού περί την θεραπεία των ελαστικών, στην διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης, αντί σε κάποιο... ΚΤΕΟ, μου θύμισε τα καμώματα του σύντροφου Μάο κατά την διαβόητη «πολιτιστική επανάστασή» του, κάπου στο 1966. Υπέρμαχος της θεωρίας περί... «αταξικής κοινωνίας», πήρε την κουτάλα της διαστροφής, των συμπλεγμάτων και της εγγενούς φιλυποψίας που τον διακατείχε -μονίμως και κατά πάντων, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους απεχθείς δικτάτορες, αφού ποτέ του δεν κοιμήθηκε δύο νύχτες στο ίδιο σπίτι- και ανακάτεψε την κοινωνική κατσαρόλα της αιώνια ταλαίπωρης χώρας του. Υπέρμαχος του τσιτάτου που ο ίδιος λανσάρισε -«μεγάλη αναστάτωση, ευχάριστη κατάσταση»- μεταξύ όσων ηλιθιοτήτων διέπραξε, επέφερε τον μεγαλύτερο λιμό που γνώρισε η ανθρωπότητα κατά τον 20ο αιώνα. Έβαλε όλα τα κινέζικα φτωχόσπιτα να στήσουν στις αυλές τους μικρές χαλυβουργίες που έλειωναν μαχαιροπήρουνα και κάγκελα γιά ν’ αυξήσουν, λέει, την παραγωγή σιδήρου(!) της Κίνας, αφήνοντας τους αγρούς ακαλλιέργητους και τους Κινέζους να πεθαίνουν από πείνα. Και όχι μόνον αυτό, έστειλε τους γιατρούς να καλλιεργούν χωράφια και τους χωρικούς στα νοσοκομεία, να κάνουν εγχειρήσεις! Το ότι με τέτοιες γραφικές αταξικές σαχλαμάρες εξόντωσε τους συμπατριώτες του και έφερε την Κίνα στον μεσαίωνα, μικρή σημασία είχε γιά τον τεράστιο πληθυσμό μιάς αχανούς χώρας. Ψιλοπράγματα!.

   Η, δίκην φάρσας, επανάληψη της κινεζικής αρλούμπας στη χώρα μας, μισόν αιώνα μετά, μοιάζει με ιλαροτραγωδία, που καλούνται να υποστούν, πρώτα, οι δύσμοιροι Σαντορινιοί και μετά όλοι οι υπόλοιποι, αν δεν φροντίσουμε να απαλλαγούμε εγκαίρως απο το συριζανελίτικο καρκίνωμα.

   Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του Νοσοκομείου Σαντορίνης, αναμένεται συνέχεια με τα εδώ νοσοκομεία, καθ’ όσον υπάρχουν αρκετοί απολυμένοι από την καθαριότητα των Δήμων, γιά υποψήφιοι στις διοικήσεις τους και αρκετοί «κολλητοί» αδιόριστοι. Συνεπώς η σωτηρία της «Σωτηρίας» είναι δεδομένη και -οσονούπω- παίρνει σειρά ο ευαγγελισμός του «Ευαγγελισμού». Γι’ αυτόν συζητείται ευρέως το όνομα τέως πλανόδιου οπωροπώλη, ενώ γιά το ΚΑΤ προαλείφεται μέλος του Ρουβίκονα, ειδικός στα κατάγματα με βαριοπούλα. Όσο δε γιά το Νοσοκομείο Δυτ. Αττικής, η «Αγία Βαρβάρα», πληροφορίες της στήλης θέλουν μετάθεση γνωστής συγγενούς γνωστού αρειμάνιου Βεληγκέκα της κυβέρνησης, προκειμένου, αφ’ ενός, να γλυτώσει από τις... Ερινύες που την κυνηγούν εκεί που είναι τώρα, με  ΕΔΕ και τέτοιες ενοχλητικές αηδίες και, αφ’ ετέρου, να βρεθεί κοντά στην... "πηγή" που θα εξασφαλίζουν στο «χούι» της οι πέριξ μεγαλέμποροι του... είδους!

   Προσδοκώντας ημέτερον Ντενγκ Σιαοπίνγκ, συνιστώ ψυχραιμία και καρτερικότητα. Κι αυτό θα περάσει κάποτε. Εδώ γλύτωσαν από την κόκκινη λαίλαπα χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, εμείς θα μείνουμε απ' έξω; Το πολύ, πολύ ν' αποτελέσουμε τον παγκόσμιο... "μουτζούρη" του γνωστού παιδικού παιχνιδιού μένοντας ουραγοί στην αποτίναξη, όμως ο εφιάλτης σίγουρα θα περάσει κι η χώρα θα ξυπνήσει από τον λήθαργο. Προς το παρόν, βιώνοντας την «μεγάλη αναστάτωση», ας οπλιστούμε με χιούμορ και ας απολαύσουμε την... «ευχάριστη κατάσταση», όπως διεκήρυσσε κάποτε ο «μεγάλος... τιμονιέρης», προσπαθώντας να μένουμε μακρειά της και να την παρατηρούμε στους αφελείς που, πραγματικά, την απολαμβάνουν... πεινώντας. Πάντως -καλού, κακού- όσοι ταξιδέψουν κατά Σαντορίνη μεριά, ας προσέξουν να μην αρρωστήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου