Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ευτυχείτε.... ! ! !

Θέσεις - Απόψεις


Η στήλη, λόγω κάποιας ηλικίας και επ’ ευκαιρία της νέας «belle epoque» που διαγράφεται, θυμήθηκε τον εξαίρετο κι ευγενικό παλαιό κομφερανσιέ, τον Άλκη Στέα. Και το αισιόδοξο σλόγκαν του. Ευτυχείτε ! !
Μαζί θυμήθηκε τους «συνδικαλισταράδες» με τα περίφημα «κεκτημένα», τα «βαρέα» με την υπαγωγή σ’ αυτά των κομμωτριών που κάνουν «πιστολάκι», τους τυφλούς συνταξιούχους σχολικών λεωφορείων με τις γυναίκες τους ως επιδοτούμενες «συνοδούς τυφλών», τις χιλιάδες ΑΜΕΑ του Κιλκίς, κλπ, κλπ, κλπ., αρχίζοντας απ’ τα «λιανοτάρια», γιά να περάσει στις «ευγενικές χορηγίες» και το χοντρό όργιο της ρεμούλας, της μίζας και της κρατικής σπατάλης.
Και τα περί «αθώου», «αγνού» και «φιλότιμα εργαζόμενου» λαού, η στήλη τα ακούει βερεσέ !
Απλώς υπάρχουν κάποια , λίγα, φιλότιμα κορόϊδα που εκπλησσόμενα και αγανακτούντα σήμερα, με όσα βγαίνουν στη φόρα, προσπαθούν να σώσουν την τιμή και την υπόληψη ενός ολόκληρου έθνους. Και ματαιοπονούν γιατί, σίγουρα, στο βάθος τους καταλαβαίνουν ότι υπεραμύνονται ενός σάπιου κύτταρου χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Γιατί και από τους λίγους, πράγματι, έντιμους Έλληνες πάρα πολλοί έμειναν «καθαροί» επειδή, απλώς, δεν έτυχε να λερωθούν η δεν... μπόρεσαν ! Σαν την πανάσχημη «παρθένα» που καμαρώνει γιά τη παρθενία της ενώ κανείς δεν την πλησίαζε γιά να της την …στερήσει !
Του λοιπού …ευτυχείτε εργαζόμενοι διά βίου.
Ευτυχείτε κυβερνώμενοι από μία «τρόικα» και ένα, εντολοδόχο θίασο σκιών, αμετανόητων και κουτοπόνηρων ψευδολόγων πολιτικάντηδων, δέσμιων του πολιτικού κόστους (με τη ψευδαίσθηση ότι έχουν πολιτικό μέλλον), αιθεροβατούντων κοριτσόπουλων με σπορτέξ και τσιχλόφουσκες, τζιτζιφιόγκων «Κλεμανσώ» και λοιπών δεσποινίδων και κυριών κατάλληλων μόνο γιά διοίκηση φιλανθρωπικών σωματείων και όχι κράτους.
Και το σπουδαιότερο, ευτυχείτε γιατί διαθέτετε έναν, τάχα πρωθυπουργό, που νομίζει ότι κυβερνά, ενώ κυβερνάται από το ΔΝΤ και σία, τον οποίον γέννησε και δίδαξε πολιτικά, αυτός που γέννησε και το σημερινό χάος της χώρας. Αυτός που δίδαξε τον κόσμο να ζει με δανεικά μη δουλεύοντας και μη παράγοντας, στη λογική του «δε βαριέσαι», του βολέματος και της «ήσσονος προσπαθείας». Αυτός που καθόρισε επισήμως το «πλαφόν» της διαφθοράς στα 500 εκατομμύρια δίνοντας, σαν αφέτης, τη πιστολιά εξόρμησης των πάσης φύσεως τρωκτικών προς τη ρεμούλα δείχνοντας ο ίδιος το δρόμο με τις γνωστές υποθέσεις Κοσκωτά, ροζ βίλες, πλαστογραφίες στη διαθήκη της μητέρας του, «ξενοπηδήματα» γυναικών στενών συνεργατών του και ότι άλλο «πνίγηκε» και δεν βγήκε στα φόρα.
Και, ως γνωστόν, τα τρωκτικά δεν έχουν χρώμα, ιδεολογία, παράταξη και ήθος. Και παίρνουν το μήνυμα αστραπιαία και μαθαίνουν, δυστυχώς, πολύ γρήγορα. Έχουν πονηρό μυαλό, μακριά χέρια, πειστικό μπλα, μπλα και πολιτικό θράσος.
Το νόμιμον είναι και ηθικόν ! ! !
Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ασελγεί επί τριακονταετία πάνω στο αιμάσσον σώμα ενός ολόκληρου λαού, αφού πρώτα το άφησε να διαφθαρεί κι αυτό και να γίνει σαν τα μούτρα του !
Ευτυχείτε γιατί θα σας "σώσει" ο κ. Γ. Παπανδρέου με το πιστόλι στο τραπέζι, το ποδήλατο στο δρόμο και το κανό στη θάλασσα !
Ευτυχείτε, όσο είναι καιρός, γιατί με όσα θα βγουν στη φόρα και, κυρίως, με τις συνθήκες διαβίωσης που έρχονται, το σλόγκαν ούτε σαν έκφραση δεν θα έχει αξία !

4 σχόλια:

  1. Orphea,

    αν δεν σε ήξερα θα σε έλεγα παρα πολύ κακό άνθρωπο!

    Επειδή εσύ δεν βάφεις τα μαλλιά σου (έτσι σε έχω στο μυαλό μου) δεν ξέρεις τι σημαίνει κομμωτήριο.
    Δεν υπάρχει πιο ανθυγιεινή ατμόσφαιρα. Και ποιός δουλεύει εκεί; Εκτός από την αφεντικίνα (συνήθως) κάτι κακόμοιρα κορτσούδια.
    Μην τα βάζεις με τους πολύ μικρούς. Δεν είναι δείγμα γενναιότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρά μου,
    δουλεύω από 15 χρονών, κάνοντας επάγγελμα ακόμη και τις διακοπές μου. Κι απ' ότι ξέρω κι εσύ δούλεψες (και δουλεύεις) σκληρά στη ζωή σου.
    Από καταβολής Ανθρώπου, η δουλειά αποτελεί κατάρα του Δημιουργού, γιά την ανυπακοή των Πρωτοπλάστων. Και απαιτεί μόχθο, προσπάθεια, ιδρώτα και, κάποτε, και αίμα.
    Η μόνη ευχάριστη απασχόληση είναι η ξάπλα στην αμμουδιά, το καλοκαίρι, και το σκι στο Σαιν Μόριτζ, το χειμώνα.
    Άρα, υπ' αυτή την έννοια, όλες οι υπόλοιπες δουλειές είναι "βαρειές" και "ανθυγιεινές".
    Η, ελαφρά τη καρδία και με το παραμικρό, κατάταξη στα "βαρέα" πλήθους επαγγελμάτων, στα πλαίσια μαξιμαλιστικών συνδικαλιστικών επιδιώξεων και πολιτικών διαπλοκών και σκοπιμοτήτων οδήγησε τη χώρα στην απώλεια του μέτρου, της λογικής και κάθε ελέγχου και συνέβαλε, με το λιθαράκι της, στη χρεοκοπία των Ταμείων. Συνεπακόλουθα δε, στο σημερινό γενικό μπάχαλο.
    Σκέψου τα πιό ήρεμα και λιγότερο "οργισμένα".
    Ζητείται περίσκεψη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε, θα το συζητησουμε διεξοδικά. Δεν είναι η σκληρή δουλειά στο κομμωτηριο, αντίθετα είναι ευχάριστη και όχι σκληρή, αλλά είναι ανθυγιεινη! Επειδή αναπνέεις συνεχώς σκατοχημικά!

    Αν δεν υπήρχαν οι βαφές, η δουλεια θα ήταν αστεία.
    Εγώ, μετα το κομμωτήριο είμαι άρρωστη για δυο μέρες.

    Αλλα σκληρή δουλειά, αλλο ανθυγιεινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ποιός εμποδίζει όσους είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν "σκατοχημικά" (όπως τα λες) να βάζουν μιά απλή και πάμφθηνη μάσκα. Σαν αυτή που φόραγαν πρόσφατα οι φοβούμενοι τη γρίπη !
    Όμως "βόλευε" καλύτερα το σωματείο τους η υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά.
    Κουτσοί, στραβοί στο Αι Παντελεήμονα ! Δε βαριέσαι ! Αντέχουν τα Ταμεία !
    Τέτοιες κουτοπονηριές, (μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις που, ενδεικτικά, επέλεξα) ρίξαν έξω τα Ταμεία. (Χωρίς, εννοείται, να είναι η μόνη αιτία.)
    "Πετραδάκι, πετραδάκι....." Θυμάσαι το τραγούδι του Μενιδιάτη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή