Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση !...

Επί του τηλεχειριστηρίου

Όλοι είδαμε στα χθεσινοβραδυνά δελτία ειδήσεων την επισφράγηση της επιτυχημένης επίσκεψης του Κινέζου Καπετάν Τάδε , προέδρου της COSCO, στη χώρα μας.
Ναι, αυτού του κομμουνιστοκαπιταλιστή που ήρθε να αποικιοκρατήσει το λιμάνι του Πειραιά και αντί, όπως φωνάζαμε προεκλογικά, (και επ’ ολίγον μετεκλογικά, όταν ακόμη είμαστε φρέσκοι στη κυβέρνηση και, σοσιαλιστικά, ενθουσιώδεις) να του πούμε :
- Όξω κίτρινες «κου…..λες» ! Εδώ είναι σοσιαλιστική Ελλάδα, δεν είναι παίξε – γέλασε, τον παρακαλέσαμε, γλείφοντας, να αποικιοκρατήσει και τον ΟΣΕ ! Το άλλο μεγάλο καρκίνωμα του τόπου, μετά την αλήστου μνήμης Ολυμπιακή.
Και, βεβαίως, ποιός θα εκπροσωπούσε καλύτερα τη χώρα σε μιά τέτοια περίσταση.
Ποιός θα μπορούσε να κατεβάσει καλύτερα, ξεροσφύρι, την ποτηρούκλα το κοκκινέλι, μέχρι τελευταία σταλιά. Γλείφοντας τα χείλη και πλαταγίζοντας τη γλώσσα (ευχόμενος ενδόμυχα, πάντα τέτοια !). Ποιός άλλος, ει μη μόνον, ο πληθωρικός οινόφλυξ κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο οποίος αφυπνισθείς, ειδικώς επί τούτου, έπραξε το καθήκον του εις το ακέραιον !

Εβίβα !, και…απήλθεν όπως συνεχίσει κοιμώμενος το σπουδαίο κυβερνητικό του έργον, μέχρις νεωτέρας καταλλήλου «επισφραγήσεως».
Ατυχώς δι’ αυτόν, οι επόμενες προαλειφόμενες επιτυχείς επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν, προσεχώς, στη χώρα ( εμένα μου λές ) από Λιβύη (κάτι μου θυμίζει αυτή η, εκ νέου, προσέγγιση), Αίγυπτο (!) και Αραβικά Εμιράτα, διά της εισροής των πακτωλών των αραβικών πετροδολλαρίων, γιά καθαρά θρησκευτικούς λόγους των "επενδυτών" θα επισφραγισθούν αλλιώς. Χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή του !
Αχ, αυτή η θρησκεία ! Το αφιόνι των λαών, χαλάστρες που κάνει ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου