Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Η αυλαία του δράματος. Αφέλεια και ψιλό γαζί !

Επί του τηλεχειριστηρίου

Με κατάλληλη, γιά τη περίσταση, γραβάτα, το υποδυόμενο τον πρωθυπουργό της χώρας αυτιστικό παιδί ψέλλισε το καταιγισμό των σκληρών οικονομικών μέτρων που, αμαχητί και αναντιρρήτως, επέβαλε το ΔΝΤ επί του εξουθενωμένου και περιδεούς ελληνικού λαού. Τη πιστή εφαρμογή των προεκλογικών του εξαγγελιών, που συνοδευόταν, πάντοτε, από το περίφημο και σοβαροφανές "δεσμεύομαι". Εκείνο που με το θεληματικό του πηγούνι και τα ανασηκωμένα μανίκια απηύθυνε στον ελληνικό λαό, κοιτώντας τον κατάματα, με βαθειά επίγνωση των προβλημάτων αλλά και κατοχή της σοφής και αποτελεσματικής συνταγής γιά την επίλυσή τους !
Ζήτω ! !
Μας διάβασε, λοιπόν, από αραιογραμμένο κείμενο, (κάθε σελίδα πέντε τεράστιες αράδες μόνο, γιά την αποφυγή των χαρακτηριστικών του σαρδάμ), τον ενταφιασμό των ονείρων των Ελλήνων γιά ένα ανεκτό σήμερα και των ελπίδων των νέων γιά ένα καλύτερο αύριο.
Τεντώνοντας την τακτική του δουλέματος με ψιλό γαζί μέχρι τέλους !
Η στήλη σπεύδει να εμφανίσει σήμερα αυτό που θα διαβάσετε αύριο, στον αντιπολιτευόμενο τύπο και δεν θ’ ακούσετε, φυσικά, από τη κυρία που δεν… τρέμει, την άλλη που … χουχουλιάζει μέσα στο πάπλωμα των εξωφρενικών αμοιβών της και τους λοιπούς κυβερνητικούς, λαϊκιστές και μη, κεκράχτες των ΜΜΕ.
Από ημερών η κυβέρνηση είχε φροντίσει να διαρρέουν πληροφορίες περικοπής 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα που δεν «έπαιξαν» ποτέ σοβαρά, καθ’ όσον ο μεγάλος ασθενής ήταν το δημόσιο, όπου και οι αρμοδιότητες και το ενδιαφέρον, κυρίως, του ΔΝΤ.
Έτσι πανηγυρίζει σήμερα τη μεγάλη της επιτυχία !
- Σώσαμε τον ιδιωτικό τομέα ! Ζήτω μας !
Α, ρε κουτοπονηριά που βασιλεύει και βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται !
Ας ελπίσουμε και ευχηθούμε να μην ανοίξει, προσεχώς, η όρεξη καμιάς νέας «τρόϊκας» γιά επέμβαση κι εκεί !

Και αφού ολοκλήρωσε τον «μνημειώδη» λόγο του ο φίλαρχος νεανίας άφησε τον οικονομικό του Χάρυ Πότερ, με μαύρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα, ίδιο «κοράκι» γραφείου τελετών, να ανακοινώσει τις δηλητηριώδεις λεπτομέρειες των επιταγών των «αφεντικών» μας ολοκληρώνοντας, έτσι, τη σωτηρία της πατρίδος !

ΥΓ. Βεβαίως με την άμετρον ευφυΐα που χαρακτηρίζει τον, της (τέως) Χαρ. Τρικούπη όλα να τα περιμένετε. Μπορεί να βγάλει πάλι κανένα μπαζούκας στο τραπέζι, οπότε κανείς δεν ξέρει τι άλλη συμφορά θα μας βρει !

1 σχόλιο:

  1. δεν μας φτάνει ενας πρωθυπουργός που δεν ξέρει ελληνικά, (ούτε αγγλικα) πλάκωσε και το ΔΝΤ και έδεσε το πετιμέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή