Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το honest face και ... ο όφις ο φαρμακερός ! !

Σκέψεις

Υπάρχει ένας πασίγνωστος όρος, το baby face. Ο όρος αυτός εφευρέθηκε γιά να χαρακτηρίζει ανθρώπους πολύ επικίνδυνους, φοβερούς κακοποιούς και γενικώς άτομα των οποίων η ψυχή είναι τελείως αντίθετη με ότι δείχνει το αθώο κι απονήρευτο παιδικό τους πρόσωπο. Χαρακτηριστικό δείγμα ο γνωστός γκάνγκστερ Αλ Καπόνε.
Κατ’ αναλογίαν, η στήλη θεσπίζει τον όρο honest face φωτογραφίζοντας μ’ αυτόν ένα καλοπροαίρετο, πονεμένο πρόσωπο που ακτινοβολώντας ειλικρίνεια και στενοχώρια δηλώνει με σπαραγμό ψυχής δυσάρεστα, μεν, πράγματα αλλά διαρρηγνύει, ταυτόχρονα, τα ιμάτιά του ότι οι κακοί ακροατές του τον παρεξηγούν, τον αδικούν και υπερβάλλουν γιατί αυτός κάνει ότι μπορεί γιά το ... καλό του κοσμάκη ! Ενώ στο βάθος είναι «μπαγαμπόντης» και «κου…λα» του κερατά, που προσπαθεί να στη φέρει !
Με πόνο ψυχής, με σπαραγμό, με ειλικρίνεια..., αλλά να, οι κακές συγκυρίες και η δυσκολία της θέσης του !

Και δώσ’ του φιλότιμες εξηγήσεις από βάθους καρδίας και δώσ’ του « Όχι, ρε παιδιά. Δεν είν’ έτσι, ρε παιδιά. Λόγω τιμής, ρε παιδιά» !
Και πάνω που αρχίζει να σε προβληματίζει με την αυθόρμητη και φαινομενική του ειλικρίνεια και πάει να σε φέρει στα νερά του, σου αμολάει τη ρουκέτα.
- Τα Ταμεία δεν ζημιώθηκαν από το Χρηματιστήριο !
Και σε ξαναπροσγειώνει στη πραγματικότητα !
Η στήλη ομολογεί ότι η «φαινόμενη» λεβεντιά του κ. Λοβέρδου την ξεγέλασε, πέρα για πέρα ! Μολονότι δεν διακρίνεται, ιδιαίτερα, γιά την αφέλειά της και δεν την «έφαγε» ποτέ ούτε από τον, αλήστου μνήμης, παγκόσμιο ρέκορντμαν του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που ξεγέλασε και λοιδόρησε το σύμπαν, ούτε κι από τον επανιδρυτή του Κράτους, ( ιδίως μετά την... "ήπια προσαρμογή", τον πήρε κι αυτόν πρέφα !), ομολογεί ότι το ακτινοβολών ειλικρίνεια, εντιμότητα και ντομπροσύνη, πρόσωπο του, εν λόγω, κυρίου την έκανε να την «πατήσει» απόλυτα !
Της ξεφτίλισε τη «μαγκιά» και της πήρε, 7 – 0, τα «σώβρακα» του πολιτικού της αισθητηρίου ! (Γι' αυτό ποτέ μη λες ποτέ !)
Έτσι θεωρεί τον κ. Λοβέρδο ιδιαίτατα επικίνδυνο «πολιτικάντη» πολιτικό. Γιατί έχει το χάρισμα να μπορεί να σε τουμπάρει, ρίχνοντάς σε στο φιλότιμο. Ενώ κάποιους άλλους, που ακτινοβολούν χαζομάρα, τους παίρνεις χαμπάρι από μίλια, και φυλάγεσαι αυτός με το όμορφο παρουσιαστικό, το ιδρωμένο μέτωπο και τις περίπλοκες λεκτικές «μαλαγανιές» του (καθ’ όσον εξαιρετικά μορφωμένος και καλός χειριστής της γλώσσας), μπορεί να σε φέρει τούμπα, χωρίς να το καταλάβεις. Και μετά να ψάχνεσαι !
Κρατήστε αυτή την ανάρτηση. Σταμπάρετε το πρόσωπο και το όνομα. Στο μέλλον θα σας φανεί χρήσιμη. Να μου το θυμηθείτε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου