Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.... Αλλά γρήγορα !

Θέσεις - Απόψεις

Η στήλη πιστεύει απόλυτα στη θεωρία της γενετικής που θέλει κάποια γονίδια να μεταδίδονται στις οικογένειες από γενιά σε γενιά.
Γι’ αυτό θεωρεί ότι ο κ. Καραμανλής διαθέτοντας, μικρό έστω, μέρος από τα πολιτικά χαρακτηριστικά του μεγάλου θείου του, οπωσδήποτε, κάποια στιγμή θα βγει δημόσια και θα δώσει και τη δική του εκδοχή γιά το πώς και γιατί πολιτεύτηκε όπως πολιτεύτηκε και γιά το πώς και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Το οφείλει στον ελληνικό λαό και, κυρίως, σ’ αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν. Αφού, εξ άλλου, υπήρξε και ένας από τους συντελεστές του επιτευχθέντος «θαύματος». Δηλαδή της χώρας να αιωρείται, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στο χείλος της αβύσσου !
Γιατί, φαντάζομαι, κάτι θα έχει να πει π.χ. γιά το ομόλογο των 9 δις που πρέπει να πληρωθεί στις 19 Μαΐου, γιά το οποίο φτύσαμε αίμα να βρούμε, ξαναδανειζόμενοι, το ποσό και γιά το οποίο, σε βάθος χρόνου, θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας από το ΔΝΤ. Η στήλη, επί του προκειμένου, σημειώνει ότι αυτό το «φέσι» μας το φόρεσε το Μάιο του 2000 ο κ. Σημίτης, με τόκο 6%, γιά να βουλώσει, προφανώς, κάποια προηγούμενη τρύπα. Και πάει λέγοντας προς τα πίσω, στο χρόνο που η στήλη θεωρεί ώς Γένεση όλων των σημερινών δεινών, το 1981 !

Και, εννοείται, ότι ο κ. Καραμανλής επ’ ουδενί θα ανέχεται, επ’ άπειρον, να του το φορτώνει, μεταξύ όσων πράγματι ευθύνεται, η γνωστή, αρίστης ποιότητος και μαεστρίας, πασοκική δημαγωγία.
Η στήλη θεωρεί απόλυτα βέβαιον ότι αυτό, κάποτε, θα γίνει. Απλώς, φαντάζεται, ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν θεωρεί κατάλληλο το timing γιά μιά τέτοια ενέργεια, επειδή αυτή τη στιγμή, ότι και να πει θα θεωρηθεί ως λάδι στη φωτιά. Ιδίως από τους άσπονδους φίλους (ένθεν) και τους άσπονδους εχθρούς (εκείθεν).
Φυσικά και δικαιούται την επιλογή του κατάλληλου, γι’ αυτόν, χρόνου. Αρκεί, φυσικά, να μην αφήσει να ξεθωριάσουν όλα στο άπειρο, μαζί και (αθεράπευτα) η εικόνα του.
Νομίζω ότι, τουλάχιστον, αυτή την ευφυΐα τη διαθέτει. Και, έτσι, η παρέμβασή του αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Και από τη στήλη, παρομοίως. Απλώς, θεωρώ, ότι καθυστερεί επικίνδυνα.
Μέχρι τότε όμως, η στήλη επιστρατεύει όλη της τη φαντασία γιά να συλλάβει τον Αρμαγεδδόνα που θα ενέσκηπτε στη χώρα αν τολμούσε κεντροδεξιά κυβέρνηση να ψελλίσει, έστω, μέτρα τέτοιας έκτασης (στο χρόνο) και τέτοιου βάθους (στη τσέπη μας). Κακά τα ψέματα, μόνο κεντροαριστερές κυβερνήσεις μπορούν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα. Κι αυτές με τεράστιες δυσκολίες !
Όπερ έδει δείξαι, που λέγαμε στο μάθημα της Γεωμετρίας, παλιά !
Για τον κ. Παπανδρέου, τα περί γονιδίων, δε χρειάζονται πολλή σκέψη, το καταλαβαίνουν και τα προνήπια !

Δυστυχώς το πάθος γιά την εξουσία, την καρέκλα και την κουτάλα της, τυφλώνει σε βαθμό που να βλέπεις μόνο το τυρί, μπροστά, και όχι τη φάκα, πιό πίσω.
Γιατί πως αλλιώς εξηγείται η μανία και η δίψα όλων γι’ αυτήν ! Από τον πιό ικανό μέχρι τον πιό άχρηστο ξεγάνωτο τενεκέ, που ένα σύνολον ευνοϊκών συγκυριών και άνομων συμφερόντων μπορεί να οδηγήσει στη κορυφή !
Ποιός συνετός μάνατζερ αναλαμβάνει επιχείρηση υπό πτώχευση, ποιός προπονητής ομάδα που πρόκειται να υποβιβαστεί, ποιός καπετάνιος καράβι μισοβουλιαγμένο, ποιός πιλότος αεροπλάνο με χαλασμένο κινητήρα.
Κι όμως οι πολιτικοί της τελευταίας, τουλάχιστον, δεκαετίας λυσσάξανε να κυβερνήσουν ! Ποντάροντας σε κουτσό άλογο ! Μιά χώρα υπερχρεωμένη, με διαλυμένο και διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό, παράλυτη και αραχνιασμένη παραγωγική διαδικασία, κακομαθημένο και άπληστο συνδικαλισμό και ένα λαό μολυσμένο, απ' άκρου σε άκρο, με τον πιό ξέφρενο κι επικίνδυνο συβαριτισμό !
Δύο εξηγήσεις υπάρχουν. Η πονηρή σκοπιμότης, που φτάνει σε αυτοκτονικές καταστάσεις χάριν εφήμερης δόξας, η άγνοια του κινδύνου από ηλιθιότητα !
Γιά τους δύο τελευταίους κυβερνήτες το πράγμα κάνει νιάου – νιάου ! Ο τελευταίος, μάλιστα, μπορεί και να το διαβάζει και ως γαβ – γαβ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου