Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Διαπιστώσεις

Επικαιρότης

Α) Η στήλη αφήνει τις κριτικές και τις βαθυστόχαστες αναλύσεις των χθεσινών δραματικών γεγονότων στη πληθώρα των παντογνωστών. Ομολογεί, ταπεινά, ότι δεν περίμενε ποτέ την εκτροπή της δικαιολογημένης λαϊκής δυσφορίας και αγανάκτησης στους αδιέξοδους ατραπούς και τις ατελέσφορες πρακτικές της τυφλής και αχαλίνωτης βίας.
Περίμενε ότι το βαρύ νέφος της δυστυχίας και οικονομικής οπισθοχώρησης θα λειτουργούσε διεγερτικά στη λογική, το σκεπτικισμό και το συναίσθημα και όχι στα κτηνώδη και βάρβαρα ένστικτα. Πίστευε ότι οι χιλιετηρίδες, όπως και να’ναι, θα εξημέρωναν, έστω λιγάκι, τα άγρια ορμέμφυτα και ο καλλιεργημένος ανθρώπινος πολιτισμός, διά μέσου της ιστορικής του διαδρομής, θα ήταν εφικτό να δαμάσει, κάπως, το θηρίο που κρύβει μέσα του το Τέλειο Ον !
Το πιό εντυπωσιακό και πιό ανησυχητικό στοιχείο της όλης ιστορίας, η αντίδραση του μαινόμενου πλήθους στις απελπισμένες κραυγές των αλλοφρόνων υπαλλήλων της Τράπεζας.
- Βοήθεια, καιγόμαστε !
- Να πεθάνετε. Ποιός σας είπε να δουλεύετε σήμερα !
Και ο κανιβαλισμός στο μεγαλείο του. Η χαριστική βολή με τη μπουκάλα της βενζίνης ! Υπό τους αλαλαγμούς του «ανθρώπινου» πλήθους !
Το Κολοσσαίο της Ρώμης μοιάζει με γήπεδο του βόλεϊ μπροστά στο σύγχρονο πολιτισμένο Τριαμισμό. ( Από τα 3 Μ. Μοχθηρία - μιζέρια - μίσος !)

Β) Λέγεται ότι μ’ αυτή την ιστορία της υποταγής μας στο ΔΝΤ και Σια θα εξασφαλίσουμε στα επόμενα τρία, με το φετινό, χρόνια 110 δις ευρώ.
Αν υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα ζούμε περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες, αναλογεί στο καθένα μας, συνολικά, ποσόν 11.000 ευρώ. Και κατ’ έτος, 3.666 ευρώ, μόνον !
Βρε, μπας και ξεπουληθήκαμε τζάμπα ! Που είσαι Τζούλια !

Γ) Αν υπάρχει άνθρωπος να πιστεύει ότι όλη αυτή η ιστορία εξασφαλίζει τη χώρα, ας μου επιτρέψει να τον χαρακτηρίσω, όχι αφελή, αφελέστατο !
Απλώς μιά ανάσα και μιά αναστολή παίρνουμε. Ένα φιλί παράτασης ζωής.
Ακόμη κι αν όλα πάνε κατά τις προβλέψεις, πράγμα πολύ αμφίβολο, αφού μόνο οι δαπάνες μπορούν να εξασφαλιστούν με τις περικοπές μισθών και συντάξεων ενώ οι εισπράξεις αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός αιθεροβαμόνων υπνοβατών, καθ’ όσον και η φοροδιαφυγή αποτελεί Λερναία Ύδρα και η ύφεση θα μειώνει συνεχώς τη φορολογητέα ύλη. Και αφού το στραγκάλισμα του λαού έχει, οπωσδήποτε, ένα όριο άλλη λύση δεν υπάρχει παρά μόνο η πτώχευση και η στάση πληρωμών. Το κλείσιμο στο καβούκι μας, η περιστολή των εξόδων μας και η αύξηση της διάθεσής μας γιά δουλειά. Όχι ξινίσματα και σνομπαρίσματα στα «δευτεροκλασάτα» επαγγέλματα που τ’ αφήσαμε στους αλλοδαπούς. Δουλειά, δουλειά και δουλειά ! Ιδρώτας πολύς !
Να αφήσουμε τις αμπελοφιλοσοφίες για το μοίρασμα της πίτας και να νοιαστούμε, πρωτίστως, για τη παρασκευή της.
Και συσπείρωση στην οικογένεια. Κυρίως αυτό ! Και ας αφήσουμε τους προοδευτικούληδες να τραβήξουν μπροστά. Μόνοι τους. Μπροστά είναι ο γκρεμός.
Οι υπόλοιποι να μαζέψουμε τα μυαλά μας, να νοικοκυρέψουμε τη ζωή μας και να δούμε τι θα κάνουμε. Κανένα κόμμα και καμιά δημαγωγία δεν θα μας δώσει να φάμε.
Όποιος έχει νύχια, και οπωσδήποτε όλοι διαθέτουμε, θα ξυστεί. Γιά τους υπόλοιπους κάποιος άλλος, όπως πάντα, θα φταίει. Ποτέ η γκλάβα τους η στραβή !

Δ) Η στήλη εκτιμά πάρα πολύ την άψογη πολιτειακή συμπεριφορά του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό θεωρεί μέγα λάθος, εκ μέρους του, τις τελευταίες δηλώσεις όπου ζητούσε την τιμωρία όλων όσων συνέβαλαν στην οικονομική καταστροφή του τόπου.
Φρονίμως ποιών, καθ’ ότι όντως φρόνιμος, θα μπορούσε να τις αποφύγει.
Δηλαδή λησμόνησε ότι υπήρξε Υπουργός, και μάλιστα σημαίνοντος υπουργείου σε πλήθος προηγουμένων κυβερνήσεων, που εξύφαναν τη σημερινή κρίση ;
Στη συνέχεια, άγνωστο πως, τροποποιήθηκαν οι δηλώσεις του (προφανώς κάποιος του το σφύριξε) και φάνηκε ότι ζητούσε την τιμωρία όσων έκλεψαν και καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Και τότε τα έκανε χειρότερα τα πράγματα, γιατί μου θύμισε εκείνο το περίφημο δάνειο των 10.000.000 δραχμών που έδωσε, τάχα άτοκα, στον τότε Πρωθυπουργό Αντρέα Παπανδρέου γιά να χτίσει τη φωλίτσα του και να στεγάσει τον έρωτα και τα όνειρά του, στην Εκάλη !
Και εννοείται ότι όλη αυτή η γελοία μεθόδευση έγινε γιά να δικαιολογηθεί κάποιο «πόθεν έσχες» και εξασφαλισθεί κάποια φοροαποφυγή !
Δυστυχώς μνήμη υπάρχει, η Ιερουσαλήμ είναι στενός χώρος και η «πόλη» θα μας ακολουθεί γιά πάντα …. !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου