Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΒΣΔ ! Το Βατοπέδι, το Συνταξιοδοτικό και το Δούλεμα.

Επικαιρότης

α) Βγαίνει στη φόρα υπόμνημα-βόμβα μιάς κατηγορουμένης στη περίεργη υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, της κ. Σταμ. Μαντέλη (το όνομα κάτι μου θυμίζει και κάτι μου μυρίζει). Με το όψιμο αυτό υπόμνημα η κατηγορουμένη κυρία, λέει, ξελέει και ξαναλέει, ότι το μισό, περίπου, υπουργικό συμβούλιο της προηγουμένης κυβέρνησης, (μέχρι και το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού), είχε καταληφθεί από ντελίριο υπέρ της μονής και του πονηρού ηγούμενου-επιχειρηματία αυτής. Και βάζοντας πλάτη, την καλούσαν να «σπρώξει» κι αυτή προς ευόδωση των άνομων ανταλλαγών του πονηρού Εφραίμ ! Στα χνάρια της επιθυμίας και της προ-προηγουμένης κυβέρνησης.
Και με αντικείμενο την ανταλλαγή «φιλέτων» (sic) δημοσίας γης έναντι «κοκκάλου» (επίσης sic)…. μιάς λίμνης ! Χωρίς να «παίζουν» χρήματα. Απλή ανταλλαγή γαιών.
Και αυτό το …κολοσσιαίο σκάνδαλο έβλαψε το δημόσιο συμφέρον αφού ο παμπόνηρος μπίζνεσμαν, ο σύγχρονος «Ρασπούτιν» Εφραίμ, μαγνητίζοντας τις σύγχρονες τσαρίνες Αλεξάνδρες (Ρουσόπουλους, Μπασιάκους, Κοντούς, ψηλούς, Δρύδες και δρυίδες κλπ, κλπ… ) και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων που είχαν προσυπογράψει πριν, καρπώθηκε τα «φιλέτα» ξεσκαρτάροντας το κατιμά και τα «κονόμησε» χτίζοντας και πουλώντας τα. Καλοψημένα η σενιάν !
Πέραν του πρώτου, εύλογου, ερωτήματος πως και γιατί μιά ολόκληρη κυβέρνηση (συν τμήμα της προηγούμενης) να «σκίζεται» τόσο πολύ γιά ένα μοναστήρι, υπάρχει κι ένα δεύτερο, πολύ πιό πρακτικό. Τόσα χρόνια γιατί το κράτος δεν αξιοποιούσε …. τα «φιλέτα» και περίμενε έναν Εφραίμ να το κάνει ! Αυτό και μόνο δεν αποτελεί μία ακόμη ομολογία, πεντακάθαρη, της πολιτικής ανικανότητος και αβελτηρίας των τελευταίων χρόνων. Και μήπως θα έπρεπε να κληθεί ο δαιμόνιος και ικανότατος ηγούμενος Εφραίμ να αναλάβει, τουλάχιστον, υφυπουργός των Οικονομικών, αντί να σύρεται σε εξεταστικές επιτροπές της πλάκας ! Αφού κατάφερε να τη σκάσει σε τόσους και τόσους, ποικιλόχρωμους, υπουργούς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατί να μην τουμπάρει και τη «τρόικα». Τουλάχιστον ας δοκιμάσει !
β) Δειλά δειλά, αρχίζει να διαφαίνεται, με «ως περί διαγραμμάτου», διαρροές και μισόλογα του, επίσης, παμπόνηρου κ. Λοβέρδου, του νέου "Ξανθόπουλου", "του παιδιού του λαού", (το μπουζούκι του λείπει, μόνο), η νέα «μετρική» καταιγίδα που θα ενσκήψει κατά το τέλος του καλοκαιριού. Με αιχμή του δόρατος τα νέα, πιό προχωρημένα, όρια συνταξιοδότησης και τις νέες, σταγονομετρικά παρεχόμενες, συντάξεις. Καλό θα ήταν να προετοιμασθείτε όλοι (εγώ τελείωσα, πιά) γιά εργασία 40 ετών, τουλάχιστον, γιά όριο τα 70, τουλάχιστον, και γιά σύνταξη, άστα να πάνε. (περικοπές, καταργήσεις δώρων, μειώσεις, ΛΑΦΚΑ, μάφκα και ου συμμαζεύεται) ! Ο ίδιος ο υπουργός ανέφερε ότι στη διαμαρτυρία του προς τη «τρόικα», πως αυτά που ζητούν είναι πρωτοφανή γιά τα ευρωπαϊκά δεδομένα, του απάντησαν απλά.
- Και το δικό σας χάλι είναι πρωτοφανές γιά τα ευρωπαϊκά δεδομένα !
Σκεφτείτε αυτά τα λόγια και θα καταλάβετε ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι φαρδύς και ορθάνοιχτος ! Αλλά, αλίμονο, κατηφορικός και πολύ γλιστερός !
γ) Και έτσι, μέσα σ’ αυτή τη δραματική εξαθλίωση του λαού που επέρχεται δριμεία, το Βατοπέδι μας μάρανε ! Και τα πολιτικά τερτίπια των δύο ενόχων γιά τη καταστροφή μεγάλων κομμάτων, με τις βλακώδεις «εξεταστικές επιτροπές», που ρίχνουν άσφαιρα πυρά, ο ένας στον άλλο και στάχτη στα μάτια όσων χαχόλων απέμειναν να τους πιστεύουν, τσεπώνοντας ταυτόχρονα πλούσιες αποζημιώσεις απασχολήσεως σ' αυτές.
Όποιος νιώθει ικανοποιημένος όταν νικάει η ομάδα του (ΠΑΣΟΚ η ΝΔ) και βάζει γκολ εντυπώσεων στην άλλη (ΝΔ η ΠΑΣΟΚ), είναι άξιος της μοίρας του και εμπίπτει, κατ’ ευθείαν, στους βιβλικούς «μακαρισμούς», ως «πτωχός τω πνεύματι».
Εν ζωή, του αρμόζει το «δούλεμα» και μετά θ’ απολαύσει την ουράνιον βασιλεία !
Με τους υπόλοιπους όμως, αυτούς που ξύπνησαν και δεν «τσιμπάνε», τι γίνεται ;

3 σχόλια:

  1. "Και το δικό σας χάλι είναι πρωτοφανές γιά τα ευρωπαϊκά δεδομένα:"

    Στην Μ.Βρεττανία, η δεξια κληρονόμησε απο την αριστερά , ότι η δική μας αριστερά απο την δεξιά.
    (τώτα τι εστι δεξια και τι αριστερά, ψάχνε να βρεις)

    Ρε δεν ντρέπονται όλοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί που κατάντησαν υπάλληλοι (δεύτερης κατηγορίας οπωσδήποτε) της διεθνούς χρηματοπιστωτικής μαφίας!!!

    Εχουν το θράσσος και μιλάνε, γιατι ξέρουν σε ποιούς αχρείους απευθυνονται, αφου κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα,

    οι ωρες τους ειναι μετρημενες....και των 2 κομματων.ετσι απλα!

    χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ange- ta

    Δυστυχώς, και το έχω αναρτήσει στο παρελθόν, η κρίση είναι παγκόσμια. Και, πάνω απ' όλα, είναι κρίση αξιών. Ο άνθρωπος, αχόρταγος και παμφάγος καταναλωτής, κατασπαταλώντας φυσικούς πόρους και καταπατώντας ιδεαλισμούς και ηθικές αξίες, έφτασε με τον ανελκυστήρα της τεχνολογίας και χτύπησε ταβάνι. Εκεί που, πλέον, δεν πάει άλλο.
    Με δεδομένο την, ένεκα φοβερών στρατηγικών όπλων, αδυναμία της φυσικής εκτόνωσης και της νομοτελειακής κάθαρσης και αναγέννησης που γεννά ένας διορθωτικός (από πλευράς επόμενης ημέρας) και περιορισμένης έκτασης πόλεμος, η ανθρωπότης πλέον θα βράζει στο ζουμί της. Και όλες οι ανάγκες και αναγκαιότητές της θα εκτρέπονται στον παραλογισμό, τη βία, την διαφθορά, την ανηθικότητα και την εξαπάτηση, μέσω λαϊκισμών και παραπληροφόρησης, της εξουσίας.
    Προσωπικά πιστεύω ότι κλείνει ο κύκλος της ιστορικής περιόδου που λέγεται " Ανθρώπινος πολιτισμός" στη Γη. Όπως έκλεισε η περίοδος των Παγετώνων, των Δεινοσαύρων, των μεγάλων ηφαιστειακών διεργασιών, κλπ. Η Σοφία της Δημιουργίας έχει βάλλει τις δικλείδες ασφαλείας της και όλα λειτουργούν, νομοτελειακά, για την αέναη, μετεξελιγμένη, ζωή που δεν είναι απαραίτητο να περιέχει πάντα το στοιχείον "Άνθρωπος". Προσωπικά εύχομαι, χωρίς να βιάζομαι γι' αυτό, να προλάβω να φύγω ! Ειρηνικά, ανεπαίσθητα και... ανεπαίσχυντα !


    george

    Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Και μακάρι. Σηκώνει ειδική, σφαιρική, επεξεργασία και ανάρτηση. Ανάμενε προσεχώς και σύντομα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή