Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Επικίνδυνες διολισθήσεις.

Επικαιρότης

Παρατηρώντας, λίγο προσεκτικότερα, τις πρωινές εκπομπές και όσα λέγονται, λόγω της οικονομικής κατάστασης (που όπως είναι φυσικό μονοπωλεί την επικαιρότητα), από τους «παντογνώστες» μεγαλοδημασιογράφους και τους φιλόδοξους νεαρούς βλαστούς – μαϊντανούς που διατηρούν στις «αυλές» τους (γιά να τους «γλείφουν», να τους δοξάζουν και να τους προσδίδουν αίγλη), διαπιστώνω ότι έχουν ξεσαλώσει τελείως καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ λαϊκισμού και δημαγωγίας. Το φαινόμενο είναι και αναμενόμενο και εξηγήσιμο.
Το κάθε ανεγκέφαλο φιντανάκι , στοχεύοντας στη διάκριση και ανέλιξη, υπερακοντίζει προκειμένου να προσεκτεί και αναδυθεί. Και ο «μεγάλος» με την "αυθεντία" και την αδιαμφισβήτητη σοφία του διευθύνει, νουθετεί, δικάζει και, δημαγωγώντας, χαράζει πορεία και κατευθύνει τις μάζες ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου!

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Και ο κεραυνοβολημένος και απελπισμένος κοσμάκης κρεμιέται απ’ τα χείλη τους σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του προσπαθώντας να σωθεί. Και υφιστάμενος πλύση εγκεφάλου «τσιμπάει».
Κι έτσι με το θόρυβο του μπούγιου έχει αρχίσει , σιγά σιγά, να δημιουργείται ρεύμα και κλίμα λαϊκών δικαστηρίων και να απειλείται η κοινωνική συνοχή. Κάτι που σε εποχές δύσκολες είναι το πρώτο ζητούμενο.
Αντί, όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι «ναρκισσιστές» να προσπαθούν γιά την εθνική συσπείρωση, χάριν της AGV, της προβολής και της θεαματικότητος βυσσοδομούν γιά τη διάλυση και την αποσύνθεση της.
Μην εκπλαγείτε αν σε λίγους μήνες, με την κατάσταση που, οπωσδήποτε, θα χειροτερέψει δραματικά, παρακολουθήσουμε στους δρόμους προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς και λιντσαρίσματα. Μακάρι να βγω ψεύτης !
Όμως αν δεν σταματήσει αυτός ο καθημερινός πρωινός αφιονισμός και αν δεν συμμαζευτούν όλοι αυτοί οι "λαϊκοί" εισαγγελείς και δικαστές της πρωινής ζώνης, μαζί με τα ανόητα "κωλοσφούγγια" τους, πολύ φοβάμαι γι’ αυτά που θα δουν τα μάτια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου