Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Όλα τα'χει η Μαριορή.... !

Επικαιρότης

Πληροφορήθηκα ότι ετοιμάζεται η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα να μεταβεί για προετοιμασία σε προπονητικό κέντρο της … Ελβετίας, εν όψει του Μουντιάλ !
Φαντάζομαι ότι η επιλογή θα έγινε λόγω του χαμηλού κόστους ζωής της φτωχομάνας Ελβετίας και προκειμένου οι διεθνείς μας να μπορέσουν, ξετυλίγοντας το απαράμιλλο ταλέντο τους, κατάλληλα αναζωογονημένο από τον καθαρό ελβετικό αέρα, να φέρουν στη πολύπαθη πατρίδα αυτό που, ειδικά τώρα, είναι το μόνο που της λείπει. Ένα παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου !
Η στήλη υποθέτει ότι η προετοιμασία θα γίνει κάπου μεταξύ Σαιν Μόριτζ, Γκστάαντ η, κατ’ ελάχιστη παραχώρηση, στο λαϊκότερο Ζέερματ.
Διότι δεν είναι δυνατόν μιά πρωταθλήτρια Ευρώπης, έστω και τέως, να προετοιμάζεται όπου κι όπου ! Από Ελβετία και πάνω ! Κατά πως αρμόζει στο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο μιάς σοβαρής, εύπορης και ακμάζουσας ευρωπαϊκής χώρας. Όχι ότι κι ότι !
Ειδικά τώρα που η χώρα αναβαθμίστηκε από «Ψωροκώσταινα» σε «Ψωρογιώργαινα», καθ’ όσον «λεφτά υπάρχουν», όπως υπεύθυνα δηλώνει και ο Πρωθυπουργός μας, τα οποία και τρέχουν από τα ποδοσφαιρικά μας μπατζάκια, το μόνο που της έλειπε είναι η πολυτελής προετοιμασία στις… Ελβετικές Άλπεις !
Χάθηκαν τόσα ελληνικά θέρετρα, ειδικά τώρα που δεν σφύζουν, δα, κι από τουρίστες να γίνει εκεί, αξιοπρεπώς, η προετοιμασία χωρίς να ξοδευτούν του κόσμου τα χρήματα, που πονάνε αφάνταστα το κρατικό κορβανά ; Χώρια που αν γινόταν εδώ η προετοιμασία ότι ποσόν κι αν ξοδευόταν θα έμενε στη χώρα.
Άσχημα θα ήταν, π.χ. τα «3 – 5 πηγάδια», (η όπως αλλιώς λέγονται), που η χρησιμοποίησή τους θα είχε και πολλαπλή σημειολογική σημασία. Αφ’ ενός τη θέση της ελληνικής οικονομίας η οποία, ως γνωστόν, ευρίσκεται στο πάτο του πηγαδιού, τον οποίον ξύνει για να κατέβει χαμηλότερα και, αφ’ ετέρου, να υποδηλωθεί, ευσχήμως, η θέση που θα καταλάβουμε, επάξια, στη σχετική διοργάνωση αφού, ως γνωστόν, τα θαύματα δεν επαναλαμβάνονται συχνά και ο καλός Θεός του ποδοσφαίρου κάνοντας τη πλάκα του στη Πορτογαλία το 2004, έχει πιά σοβαρευτεί !

Αυτοί οι "σουσουδισμοί" μας φάγανε. Να δείξουμε πάρα πάνω απ' ότι είμαστε, ξεχνώντας το σοφό αρχαίο ρητό που λέει πως "όσο πιό ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού τόσο πιό πολύ φαίνεται ο κ...ος της" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου