Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Είν' η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων.... !

Θέσεις - Απόψεις

Έγινε πλέον πασιφανές και πασίδηλον ότι οι συνεχείς αποκαλύψεις που, ραγδαία, έρχονται στο φως της δημοσιότητος καταδεικνύουν ότι η χρεοκοπία της χώρας δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό τομέα.
Η σήψη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στα όρια της αποσύνθεσης. Σε κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητος. Δημόσιο και ιδιωτικό.
Στην καλύτερη περίπτωση ο όποιος μηχανισμός υπολειτουργεί η δεν λειτουργεί καθόλου και στη χειρότερη παράγει το αντίθετο, του επιδιωκομένου, αποτέλεσμα.
Με συνθήκες διαφθοράς, ιδιοτέλειας, ανικανότητος, αβελτηρίας. Δηλαδή εντελώς αντικοινωνική και αντιπαραγωγική συμπεριφορά.
Ήδη, διαφαίνεται εντονότατα, οι παμπόνηροι «διαμορφωταί κοινής γνώμης» μαρκουτσοφόροι των ΜΜΕ, λαϊκίζοντας στο έπακρον, προκειμένου να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες από την γενική παραλυσία, καλλιεργούν έντεχνα την ταξική διχόνοια, ωθώντας το λαό, με μαθηματική ακρίβεια, στην οχλοποίηση, τον κανιβαλισμό και την αλληλοεξόντωση. Εκμεταλλευόμενοι και την από ετών κατεδαφισθείσα παιδεία και καλλιέργεια που έχει μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας από σκεπτόμενα άτομα σε ανεγκέφαλο αφιονισμένο πολτό.
Ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική συνοχή σε λίγο θα αποτελούν απλό σχήμα λόγου και θα καταντήσουμε να θυμίζουμε τη Καμπότζη του Πολ Ποτ, όπου όποιος φορούσε μυωπικά γυαλιά εθεωρείτο διανοούμενος και εχθρός του λαού. Και τον εκτελούσαν αμέσως !
Το ηλεκτροσόκ της οικονομικής πτώχευσης, φαίνεται, δεν ήταν ικανό να ανατρέψει την καθοδική πορεία της κοινωνίας μας και να δημιουργήσει προϋποθέσεις αλλαγής νοοτροπίας. Και ο έλεγχος μοιάζει, πλέον, να χάνεται.
Το υπάρχον «πολιτικό προσωπικό», (sic), της χώρας, φθαρμένο και διεφθαρμένο στο έπακρο, δεν μπορεί να δώσει λύση. Ο αγνότερος, εξ αυτών, βαρύνεται με την συνενοχή της ανοχής, συμβιβασμένος απόλυτα και δέσμιος του πολιτικού κόστους, της λαχτάρας της επανεκλογής και του λουφέ της εξουσίας.
Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο όταν βγαίνουν στα φόρα ότι , (τώρα, σήμερα), μονιμοποιούνται υπάλληλοι στη Βουλή, μετακλητοί με προϋπηρεσία 6 μόνον ημερών ! Και, εννοείται, με τις γνωστές φαύλες, μπλα, μπλα, μπλα…. δικαιολογήσεις των αρμοδίων!
Όμως, και δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωσης λύσης με την υπάρχουσα σύνθεση Βουλής.
Κατανοητό και αυτονόητο. Ποιός πολιτικός αυτοχειριάζεται, σήμερα, παραιτούμενος της νομής της εξουσίας και των ωφελημάτων που πηγάζουν από αυτήν.
Ποιός βουλευτής θα δεχτεί παραίτηση από τα βουλευτικά έδρανα και τις παχυλές (πλην τυχερών) αποζημιώσεις δίνοντας τη θέση του σε Συντακτική, αριστείνδην, Βουλή η οποία θα καθαρίσει τη κόπρο του Αυγεία, θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα, θα ξαναστήσει το κράτος στα πόδια του και θα βάλει τη κρατική μηχανή να ξαναδουλέψει αποδοτικά. Να στεριώσει τη δικαιοσύνη, την ισοπολιτεία, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Να ξαναδώσει έμπνευση, όραμα, ελπίδα και πίστη στις νέες γενιές.
Αν το περιμένετε αυτό από το υπάρχον «πολιτικό προσωπικό» είσαστε αιθεροβάμονες και μακράν νυχτωμένοι.
Όπως αιθεροβάμων είμαι κι εγώ που πιστεύω ότι μπορεί κάποια ψήγματα υπνώττουσας συνειδήσεως κάποιων να αφυπνισθούν, όσο είναι ακόμα καιρός. Αλλιώς ισχύει πλήρως ο καβαφικός τίτλος της ανάρτησης !

1 σχόλιο:

  1. οντως!
    Αυτοί που έχουν εξουσία σήμερα κάνουν ότι θέλουν.

    Κατ αρχήν αφήνουν και τις ορμές του ελευθερες, ώστε να γευονται όσες ηδονές θέλουν.

    (απο τις 10 εντολές του νεολιμπεραλισμού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή