Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Οζγκελντίν, μπουγιουρούμ και...άει σιχτίρ !

Σχολιασμοί

Υπάρχει μιά παλιά λαϊκή παροιμία που λέει : «Μάθανε πως γα…..στε και πλακώσανε κι οι γύφτοι».
Μέσα στη γενική ξεφτίλα μας, ως χώρα, μας προέκυψε και ο κ. Ταγίπ Ερντογάν.
Γιά επίσκεψη, λέει, «υψηλού» επιπέδου κι ενδιαφέροντος !

Μας κουβάλησε το μισό του υπουργικό επιτελείο γιά να μας κάνει πλάκα εντός έδρας μαζί με μιά αυτοκρατορική κουστωδία, περίπου εκατό «επιχειρηματιών» (οι οποίοι μας ζήτησαν να κάνουμε επενδύσεις στη χώρα τους !) γιά περισσότερη αίγλη και μεγαλοπρέπεια !
Κατ’ αρχήν, μας «έφτυσε» σαν έθνος μη καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και, στη συνέχεια, μας πέταξε κατάμουτρα και ωμά τις γνωστές χιλιοειπωμένες και ανυποχώρητες θέσεις της Τουρκίας, σε όλα τα διμερή διαιωνιζόμενα ζητήματα. Τη Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, το Πατριαρχείο, το casus belli, τη Χάλκη, τους Μουφτήδες, κλπ. Προσθέτοντας, με περίσσιο θράσος, (νέο φρούτο γιά τη στήλη, που το πρωτακούει) την απαίτηση να ανοίξει το Φετιχέ Τζαμί, στο Μοναστηράκι ! Α, ναι , και το να πετούν στις αερομαχίες, πάνω από τη Κάρυστο και τη Τζιά, τα ελληνικά σκάφη άοπλα !
Όλα αυτά, όροι κατακτητού σε κατακτημένη χώρα, με ύφος νεώτερου Μωάμεθ Πορθητού, γιά να μην ξεχνιόμαστε και να μη παραγνωρίζουμε το ποιός έχει, πλέον, το πάνω χέρι !
Πάντως υπογράψαμε, λέει, και 21 σοβαρές συμφωνίες μεταξύ των οποίων και μία γιά τις ….. ιχθυοκαλλιέργειες ! !
Βεβαίως, οι ενθουσιώδεις εξώνητοι φιλοκυβερνητικοί κονδυλοφόροι και μαρκουτσοφόροι πανηγυρίζουν ακόμη γιά την επιτυχή συνάντηση, προϊόν της άφθαστης πολιτικής διορατικότητος του κ. Πρωθυπουργού και, από πλευράς προετοιμασίας και οργάνωσης, της μεγίστης διπλωματικής ατσιδοσύνης του κ. Δρούτσα.
Αλήθεια, τον τελευταίο τον έχετε προσέξει καλά όταν χαμογελάει (όλο βαθύ νόημα κι αινιγματικότητα !) και όταν ανοίγει το στόμα του να μιλήσει ;

Στο Θεό που πιστεύετε, θα τον εμπιστευόσαστε, π.χ. να σας φέρει απ’ το περίπτερο μία τσίχλα, η μία εφημερίδα ;
Εγώ, πάντως, όχι !
Ας γίνει, άλλη μία φορά, αντιληπτό ότι ο Τούρκος όσο κι αν μακιγιάρει τη φάτσα του η ψυχή του δεν αλλάζει. Κι αν, μάλιστα, σε πετύχει και στην ανάγκη σου τότε, σίγουρα, θα σου φερθεί δικαιότατα. Όμως «εφαρμόζοντάς» σου το μόνο δίκαιο το οποίο γνωρίζει και ….εφαρμόζει καλά. Το ….. «οθωμανικό» !!!.
Με τις υγείες μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου