Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Το χρήμα, η δόξα και.... το λίγο μυαλό !

Επικαιρότης

Η στήλη ποτέ δεν σκέφτηκε λαϊκίστικα και αρνητικά. Άρνηση γιά την άρνηση, στείρα αντιπολίτευση και λαϊκά δικαστήρια με άκριτο και αβανταδόρικο προσεταιρισμό του λαϊκού μπούγιου, χάριν δημοφιλίας.
Με απλή, στοιχειωδώς λογική σκέψη, λέει τα εξής.
Όταν ξέρεις ότι ο σύζυγός σου έχει φορολογική εμπλοκή 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, διαιωνιζόμενη. Όταν υποβάλλεις μαζί του κοινή φορολογική δήλωση, άρα γνωρίζεις το πρόβλημα. Όταν ξέρεις (και οφείλεις, ως πολιτικός, να ξέρεις) ότι η χώρα περνάει δύσκολη, οικονομικά, περίοδο και υπάρχει διάχυτη ευαισθησία σε κάθε, υποψία έστω, φοροδιαφυγής, φοροεκκρεμότητος και σε κάθε παραμικρή οικονομική ιδιοτέλεια. Όταν γνωρίζεις ότι η λαϊκή οργή και αγανάκτηση στοχεύει, κυρίως και δικαίως, σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και, τέλος, βλέπεις ότι οι αντένες των ΜΜΕ είναι ιδιαίτατα ευαισθητοποιημένες και στραμμένες επάνω του, οπότε δεν μπορεί να τους ξεφύγει τόσο μεγάλο σήμα που εκπέμπει η υπόθεση του συζύγου σου, τότε από λόγους ελαχίστης ευαισθησίας και ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης (που οφείλεις να έχεις) δεν εκτίθεσαι με οφίτσια και δημόσια αξιώματα.
Δεν μπορείς να αψηφάς το «η γυναίκα του Καίσαρα (άντρας, εν προκειμένω !) πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια».
Το φαινόμενο Γκερέκου, πλην πολιτικού αμοραλισμού, καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, και έλλειψη πολιτικής φρόνησης, υπευθυνότητος και διορατικότητος. Άρα , και μόνο με τις ελλείψεις αυτές, η κυρία είναι πλήρως ακατάλληλη γιά δημόσιο αξίωμα.
Δυστυχώς, καλά τα φαρδομάνικα αλλά είναι μόνο γιά… Δεσποτάδες
!

3 σχόλια:

  1. Να σου πω, εδω σηκώνει πολύ συζητηση. Ο κύριος ειχε μια διένεξη με την εφορία και δεν ήταν φοροφυγάς. Η εφορία του κοψε αυθαίρετα ενα κονδύλια και ζήτησε να βγάλει και τα σπίτια του στο σφυρί, (μάλλο κάποια κλίκα ετοιμαζόταν να τα αρπάξει). Οσο για την κυρία, δεν φέρει καμία ευθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια ;
    Γιά ξανασκέψου το λιγάκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή