Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο Καποδίστριας, ο Καλλικράτης κι ο... Κολοκύθας !

Επικαιρότης

Γιά την απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των Δήμων της χώρας, η στήλη , ως μη γνωρίζουσα σε βάθος και πλάτος το θέμα, δεν καταθέτει άποψη. Με πρώτη ματιά καλό ακούγεται αφού θα συμμαζέψει το κόστος λειτουργίας της κρατικής μηχανής και την αλόγιστη σπατάλη.( Μάζευε κι ας ειν’ και ρόγες !).
Όμως δεν μπορεί να ξεχάσει κάποιες άλλες εποχές, (της απαρχής της καταστροφής, του ξεσαλώματος και αφετηρίας όλων των δεινών της χώρας), που τα πράσινα παπαγαλάκια του τότε, με φανατισμό προπαγάνδιζαν την «αποκέντρωση», τη μεταφορά των «κέντρων λήψεως των αποφάσεων στη περιφέρεια», την «αυτοδιοίκηση» όπου ο πολίτης θα έπαιρνε τη τύχη της ζωής του στα χέρια του και δεν θα χρειαζόταν «να τρέχει χιλιόμετρα γιά ένα χαρτί» και άλλες τέτοιες παπαρδέλες. Και γέμισαν το τόπο βλαχοδήμαρχους, απίθανους προέδρους και λοιπούς αξιωματούχους της πλάκας και της μάσας. Δηλαδή έναν εσμό από τρωκτικά και λαμόγια που λυμαίνονταν και σπαταλούσαν, χαραμοφάϊκα, το μόχθο του εργαζόμενου και φορολογούμενου λαού.
Όλα αυτά τώρα τα μαζεύουν, τα κάνουν γαργάρα και ξαναπροπαγανδίζουν υπέρ της μείωσης των Δήμων, εν ονόματι…. μπλα, μπλα, μπλα… !
Από δικαιολογίες και προφάσεις άλλο τίποτα ! Όμως κάποιοι θυμούνται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου