Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Περίεργα, παλαβά και… παγκόσμια!


-Σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού, η αχανής -πληθυσμιακά- Κίνα στην αρχή εφήρμοσε την γνωστή κομμουνιστική τακτική της «διά μαστιγίου πειθούς» και έδωσε φοβερά δείγματα απάνθρωπης σκληρότητος, μεταχειριζόμενη τους «υπηκόους» της όχι σαν πολίτες αλλά σαν ανυπάκουο κοπάδι που έπρεπε να… μαντρωθεί. Παντί τρόπω και πάση θυσία. Δηλαδή… «πυξ, λαξ και οδάξ»! Αυτό προ ολίγων ημερών. Ξάφνου -για εντελώς ανεξήγητους λόγους- καταργεί κάθε προστατευτικό αντικορωνοϊκό μέτρο κι εξαπολύει ελεύθερους τους Κινέζους, σαν μολυσμένη ομοβροντία, στα πέρατα της Γης. Κι ο σώζων εαυτόν σωθήτω!
-Στην Τουρκία η πορεία των προθέσεων του Ερντογάν είναι διαφανής και αλλοίμονο σε όποιον δεν το βλέπει. Ο τύπος ξέρει πως αν χάσει θα πεθάνει στην φυλακή κι αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Αν, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής, διαπιστώσει πως χάνει την προεδρία, θα παίξει το τελευταίο του χαρτί που είναι η επ΄ αόριστον αναβολή των εκλογών. Κι αυτό γίνεται μόνο ένεκα εθνικών λόγων. Και προφανής τέτοιος είναι ένα σκηνοθετημένο πολεμικό «επεισόδιο» με την Ελλάδα, κάτι που επί μήνες… καλλιεργείται μεθοδικά και επισταμένως.
Άκουσα πως φημολογείται η επίσπευση των τουρκικών εκλογών, γιά λόγους που μόνον ο Ερντογάν γνωρίζει και εκτιμά, και φρονώ πως… «ήγγικεν η ώρα» του επεισοδίου! Φύλακες γρηγορείτε…
-Ο καιρός, παγκοσμίως, τρελάθηκε ακολουθώντας τα μυαλά των κατοίκων της Γης. Έτσι, στην Βόρεια Ευρώπη κολυμπούσαν πρωτοχρονιάτικα και στην Κεντρική ορεινή, αντί σκι, πασαλειμμένοι με αντηλιακά έκαναν… ηλιοθεραπεία!
-Στα δικά μας, τώρα. Ο γίγας αντιπολιτευτικός αρχηγός -παρ΄ ότι αυτοδηλωμένος… «άθεος», ξαναπήγε στην τελετή αγιασμού των υδάτων και ευχήθηκε, ζητώντας από τον Θεό προφανώς, να «φωτίσει» τον λαό. Υποθέτω -εκ του ασφαλούς- αφού δεν ολοκλήρωσε την ευχή του, ώστε να μην… ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!
Επίσης, χοροπηδώντας εδώ στην Εύβοια από αλλεπάλληλους -ευτυχώς- μικροσεισμούς απήλαυσα άλλη μία μικρόψυχή κόντρα δύο αιώνιων αντιπάλων, (ας πούμε Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός της Σεισμολογίας), οι οποίοι -κοκορομαχώντας- για μίαν ακόμη φορά αποκαλύπτουν την ανυπαρξία σοβαρής επιστημονικής τεκμηρίωσης του φαινομένου, οπότε περιβαλλόμενοι βαρύγδουπους καθηγετικούς τηβέννους προβάλλουν και μία άλλην ανυπαρξία σοβαρότητος, παίζοντας τις σεισμικές προβλέψεις στα… ζάρια!
Ο ένας είναι ο διαπρεπής κ. Άκης Τσελέντης, (Διδάκτωρ Γεωφυσικής του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Καθηγητής Σεισμολογίας Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ο άλλος, ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, (Δρ σεισμολόγος, έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, National Contact Officer σε θέματα τσουνάμι στην ΙΟC/UNESCO, μέλος της Commission on International Partnership της American Geophysical Union (AGU), Πρόεδρος της AGU Natural Hazards Graduate Student Award Committee και Editor-in-Chief του περιοδικού Research in Geophysics. Σπούδασε στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και είναι διδάκτορας (1982) της ίδιας Σχολής με ειδίκευση στη Γεωφυσική-Σεισμολογία.Υπήρξε μεταδιδακτορικός Eρευνητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (M.I.T) των ΗΠΑ (1984), επισκέπτης Eρευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών Φυσικών Κινδύνων στην Tsukuba της Ιαπωνίας (1993) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου Tohoku της Ιαπωνίας (2004).Υπηρέτησε στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) από το 1985 μέχρι το 1994 και ήταν Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της ΣΜΑ (Σχολής Μηχανικών Αεροπορίας) από το 1982 μέχρι το 2005. Από το 1995 μέχρι σήμερα υπηρετεί στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόγνωση των Σεισμών (1994-2000), Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τη Μείωση των Φυσικών Κινδύνων (2000-2006), Αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου (2005-2008) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2006-2008). Από το 2005 μέχρι σήμερα υπηρετεί από διάφορες θέσεις στο Intergovernmental Coordination Group of the North East Atlantic and Mediterranean Tsunami Warning System/IOC/UNESCO, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.).
Προφανώς θα βαρεθήκατε να διαβάζετε… τίτλους, που θυμίζουν... πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων κορνιζαρισμένα στους τοίχους απίθανων γιατρών. Γι΄ αυτό ξεχάστε τους και προσευχηθείτε στον Θεό να ηρεμήσει η Γη κάτω απ΄ τα πόδια μας!
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου