Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Το σφράγισμα μιας εποχής.


Με τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πέφτει σφραγιστικά η αυλαία στο πολιτειακό παρελθόν της χώρας. Στοιχηματίζω δε, πως αμέσως ανοίγει μιά άλλη. Αυτή της γνωστής αριστερής μιζέριας, χολής, και ρεβανσιστικής μικροψυχίας. Πιθανολογώ με αντικείμενο το είδος της εξόδιου δαπάνης. Δημόσια δαπάνη, ή όχι, το διακύβευμα;
Μιά ακόμη θαυμάσια ευκαιρία κοντραρίσματος της κυβέρνησης με το «προοδευτικό» κοπριταριάτο που -γιά άλλη μία φορά- δέσμιο της συμπλεγματικής του ιδιοσυστασίας και αναζητώντας απελπισμένα αντιπολιτευτικές ευκαιρίες, θα ασεβήσει κατά της Ιστορίας του τόπου, με αντικείμενο ένα, σχετικά, ευτελές ποσό. «Έξεστι συριζαρέοις ασχημονείν».
Όμως λαός που αγνοεί, ή προσπαθεί ασεβώντας να διαγράψει το παρελθόν του, καταστρέφει το μέλλον του. Όσο γιά την διαδικασία που λέγεται «δημοσία δαπάνη», η ουσία δεν βρίσκεται στα έξοδα αλλά στις αποδιδόμενες τιμές. Και ένας τέως, ή πρώην ηγέτης -ανεξαρτήτως του προσήμου που συνοδεύει τον χρόνο της ηγεσίας του- οπωσδήποτε και de facto δικαιούται επιτάφιων τιμών. Εννοείται πλην συγκλονιστικών αρνητικών και καταστρεπτικών περιπτώσεων, (π.χ. Χίτλερ, Μουσολίνι, Τσαουσέσκου), που το μόνο που δικαιούται είναι ένα… «ανάθεμα». Κάτι που προφανώς δεν ισχύει γιά τον τελευταίο βασιλιά των Ελλήνων.
Η μικροπολιτική εμπαθής μικροπρέπεια που επιδεικνύουν οι συριζαρέοι, ευκαιρίας δοθείσης με την προεκλογική σύμπτωση -ως ένα ακόμη άσφαιρο επικοινωνιακό πυροτέχνημα- θα πρέπει να πληρωθεί κάποτε, όταν ο Θεός "αποσύρει" τον αρχηγό τους, με το ίδιο νόμισμα. Τότε, που οι -όποιοι και όσοι- υπάρχοντες οπαδοί του θα ζητήσουν κηδεία με δημόσια δαπάνη. Θα τους πρέπει τότε ίδια αντιμετώπιση και γιά δαύτον, αφού δεν θα είναι τίποτα πέραν από… έναν τέως, ή πρώην, όπως τώρα ισχυρίζονται γιά τον τέως. Οι δικοί του να βάλουν και γιά εκείνον το χέρι στην τσέπη γιά να τον θάψουν!
Διευκρινίζω πως ουδέποτε υπήρξα φιλοβασιλικός, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την Ιστορία και τα γραπτά της. Και πιστεύω ακράδαντα πως όπως αξίζει στον τόπο μία οδός, πλατεία ή σοκάκι με το όνομα του Βελουχιώτη, έτσι αξίζει και κάτι αντίστοιχο γιά του Κωνσταντίνο Β΄, τέως Βασιλέα των Ελλήνων.
Πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχουν αστειότητες με απαθανάτηση Τεμπονέρα, Γρηγορόπουλου, Φύσσα και… «Ζακ», ή απιθανότητες με μνημεία γιά τους "νεκρούς της… ΕΡΤ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου