Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

«Κοκορομαχίας» το ανάγνωσμα…

 


Η ποιότητα του αριστερού -και χειρότερου- παρακλαδιού της γενικής Αριστεράς, του άθλιου ΣΥΡΙΖΑ, είναι εμπεδωμένη στη συνείδηση κάθε σοβαρού και εχέφρονος πολίτη. Προφανώς, οι στενόμυαλοι και μικρόψυχοι συριζαρέοι, στα πρόθυρα των επερχομένων εκλογών -και εν επιγνώσει του διαφαινομένου αποτελέσματος- πατάν στο φουλ το γκάζι της εκλογικής τους μηχανής, αγωνιζόμενοι να κρατήσουν, όσο γίνεται, την εκλογική τους δύναμη. Και αρπάζουν όποιον «άνεμο» βρίσκουν βολικό και αρμενίζουν μ΄ αυτόν!
Σημερινός… ούριος άνεμος γιά τον «Bro-εδρο» Τσίπρα είναι οι… παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.
Κοινό μυστικό για όλες τις… «μυστικές» υπηρεσίες είναι η… μυστικότης των ενεργειών τους και στόχος τους η εθνική ασφάλεια. Δυστυχώς, όμως, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, ο συνδικαλισμός, που έχει εισχωρήσει, σαν ύπουλη υγρασία, στα πάντα, κουβαλά στις πλάτες του -θέλει δεν θέλει- τον κομματισμό. Και όταν ο τελευταίος είναι άκριτος και αλήτικος, τα πάντα διαλύονται και τα εθνικά απόρρητα κυκλοφορούν σε φέιγ βολάν στην Ομόνοια. (Οι παλαιότεροι καλούνται να θυμηθούν, επί αλήστου μνήμης «Αντρέα», τις απειλές… Τόμπρα).
Και τώρα μια προσωπική μαρτυρία. Στην καλύτερη -και παραγωγικότερη- περίοδο της ζωής μου, κυκλοφορούσα Αθήνα – Μπάνγκοκ, όπως τα τρόλεϊ… Κολιάτσου – Παγκράτι! Πάνω από 150 μεταβάσεις. Κατά την πτήση -γιά λόγους ασφαλείας, καθ΄ όσον τα όργανα του σκάφους επηρεάζονταν από τα κινητά- οι επιβάτες είχαν τα κινητά τους κλειστά. Άμα τη αφίξει στην Μπάνγκοκ, πρώτη κίνηση το άνοιγμα του κινητού. Βγαίνοντας από το αεροπλάνο και μέσα στην φυσούνα εξόδου, στο κινητό ερχόταν μήνυμα του ΕΟΤ Ταϋλάνδης που με πληροφορούσε, με ολόκληρο κατεβατό, γιά πλήθος πιθανών ενεργειών και διαφόρων τουριστικών επισκέψεων στην πόλη.
Και ερωτώ: Πώς γίνεται αυτό. Πώς γίνεται γνωστή, χαράματα, η παρουσία μου στου… διαόλου τη μάνα; Ποιός Ταϋλανδός «πράκτορας» με παρακολουθούσε και γιατί; Δεν είναι παράνομη μιά τέτοια παρακολούθηση, ενός τυχαίου και ασήμαντου ταξιδιώτη;
Τελικά, ας αφήσουμε στην άκρη τα ανόητα συνθηματολογικά επιχειρήματα περί νομίμων, ή όχι, τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και ας εστιάσουμε τον προεκλογικόν αγώνα στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, την αναμέτρηση όλων εκείνων που φιλοδοξούν να τα επιλύσουν και την μετά σωφροσύνης- επιλογή των ικανότερων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου