Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

«Τρικυμία σε ποτήρι».



Η χθεσινή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας του Τσίπρα, αποτελεί άλλη μία ενέργεια εντυπωσιασμού. Μιά ακόμη κακοσκηνοθετημένη σκευωρία. Το ίδιο άσφαιρη τρακατρούκα όπως η υπόθεση Novartis.
Είναι γνωστό -καθ΄υποψίαν εννοείται- η ύπαρξη και δράση των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας όλων, ανεξαιρέτως, των χωρών. Όσοι αμφιβάλλουν ας σκεφτούν πως, π.χ. ξετρυπώθηκε κι εξουδετερώθηκε ο Μπιν Λάντεν, το Qatargate της Καϊλή, τις μίζες εξοπλισμών του Τσοχαντζόπουλου, κ.λπ.
Επί Τσίπρα, η δική μας μυστική υπηρεσία, η ΕΥΠ, παρακολουθούσε, μεταξύ άλλων υπουργούς και στρατιωτικούς, (Καμένο, Πιτσιόρλα, Αποστολάκη), χωρίς να γίνει … «τζέρτζελο», όπως θεατρικά επιχειρεί σήμερα ο… Bro-εδρος Τσίπρας, μέσα στην αγωνία του να διατηρήσει την επερχόμενη εκλογική ήττα του σε ανεκτά πλαίσια, ώστε να διατηρήσει τη θέση του στον Σύριζα.
Τα δύο ανοιχτά δικαστήρια με τα γνωστά σκάνδαλα-κόλπα του δύσμορφου υπουργού του (Novartis) και τους αεριτζηδισμούς του κολλητού του Παπά -με διάκο τον χαζοεργολάβο που ήθελε να γίνει… καναλάρχης και τώρα πληρώνει τη… λέζα και βρίζει- ζητούν επειγόντως αντιπερισπασμό.
Σκοπός και ζητούμενο όλης αυτής της ανακατωσούρας με τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις, ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές. Γι΄ αυτό και κινητοποιούνται όλες οι αριστερές δυνάμεις -φανερές ή μυστικές- ακόμη και οι συνδικαλισμένοι μέσα στην ΕΥΠ, προκειμένου να βάλουν κι αυτές ένα χεράκι, υπέρ του… «ανίερου» σκοπού! Έτσι η τρίχα γίνεται τριχιά κι ο κόσμος αποπροσανατολίζεται, πελαγώνει και -μετατρεπόμενος σε όχλο- παρασύρεται.
Όπως μία αξιοπρεπής γυναίκα δεν πρέπει να βάζει, απερίσκεπτα, στο κρεβάτι της τον οποιονδήποτε ανώριμο, αλήτη και χωριάτη, υπακούοντας σε ορμές και παρορμήσεις της στιγμής, έτσι κι ένας σώφρων λαός δεν πρέπει να βάζει, άκριτα, στο «τιμόνι» του ανεύθυνους, ανίκανους και ακατάλληλους λαϊκιστές επιβήτορες της εξουσίας, υπακούοντας σε παρόρμηση ιδεολογικών σχημάτων, αποτυχημένων και απορριμμένων. Ίδιο λάθος, ίδια οδυνηρό και ίδια επιζήμιο, που οδηγεί στην αποτυχία, στη δυστυχία και την απογοήτευση.
Και όμως, η κατρακύλα μπορεί να σταματήσει και η παρτίδα να… σωθεί. Συναίσθηση χρειάζεται, συνειδησιακή αναθεώρηση και σοβαρή περισυλλογή.
Όμως το πράγμα επείγει, ο χρόνος στενεύει και… «οι καιροί ου μενετοί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου