Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Η πρώτη λαϊκή κατοικία και η προστασία της.

   Τρικυμία εν κρανίω και πολλά μποφώρ στον συριζαρέικο λαϊκισμό. 

Το... "δέον"
Αποτέλεσμα εικόνας για σκηνες, καταυλισμοί
και το... "γενέσθαι"

   Όπως σαφώς φαίνεται στην εικόνα, η "πρώτη" λαϊκή κατοικία είναι απολύτως προστατευμένη, καθ' όσον:
   - Διαθέτει περιμετρικές σκοινένιες αντηρίδες που την προστατεύουν από ανέμους όλων των διευθύνσεων.
   - Διαθέσει στεγασμένο προθάλαμο, ο οποίος προστατεύει κάθε εισερχόμενο από τα νερά της βροχής.
   - Διαθέτει αδιάβροχο υπόστρωμα, το οποίον προστατεύει τους ενοίκους της από την ύπουλη υγρασία, η οποία έρχεται από το έδαφος.
   - Διαθέτει ειδικό ξύλινο αποστραγγιστικό διάφραγμα, ικανοποιητικού μήκους, το οποίον εξασφαλίζει την απαλλαγή των εισερχομένων από τα όμβρια.
   - Διαθέτει ευμεγέθη τάπητα, στο προχώλ, διά το σκούπισμα των υποδημάτων.
   - Όπως ευκρινώς διακρίνεται, η εν λόγω λαϊκή κατοικία διαθέτει -τουλάχιστον- δύο ευρύχωρα ανεξάρτητα δωμάτια. Αριστερά, (τω εισερχομένω), πιθανότατα υπάρχει η σαλοτραπεζαρία και δεξιά, το υπνοδωμάτιο. (Σημ. Εις ορισμένες κατοικίες η διάταξις είναι αντίστροφη). Τέλος, εις το κέντρο -φαίνεται καθαρά- υπάρχει ένα άνετο play room, όπου κατά την διάρκεια της ημέρες "αλωνίζουν" τα παιδιά, (δυστυχώς στην εικόνα δεν ακούγονται οι χαρούμενες φωνές τους), και κατά το εσπέρας προσφέρεται γιά διάφορες -ημιεπίσημες-  κοινωνικές εκδηλώσεις μετά των γειτόνων, π.χ. μπιρίμπα, κοινωνική κριτική, κ.λπ. (Σημ. Το living room -γιά λόγους τάξεως και καθαριότητος- χρησιμοποιείται εις εκτάκτους περιπτώσεις. Π.χ. ονομαστικές εορτές, εθνικές εορτές, βεγγέρες... τέτοια.

   Συνεπώς, είναι τελείως απαράδεκτη και συκοφαντική η τακτική κάποιων... "βοθροκάναλων" και ορισμένων υπονομευτών της κυβέρνησης, (όπως ο υπναλέος Μπαρμπαδεινόσαυρος), οι οποίοι προβλέπουν κίνδυνο εκπλειστηριασμού της πρώτης λαϊκής κατοικίας, αλλά και κάποιων όψιμων νεο-"νεοφιλελέδων" μαρξιστών, (όπως ο "κουνιστός" Τσαλακώτος), ο οποίος μόλις ανακάλυψε τα δίκια των... Τραπεζών και την κοινωνική... διάσταση των πλειστηριασμών, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά και αναπτυξιακά το τραπεζικό σύστημα!!
   Όσο γιά την συστηματική αποφυγή χρήσης κεραμιδιών στη στέγαση αυτών των λαϊκών κατοικιών, (αξίας κάτω των 280.000 ε.), ο λόγος ειναι προφανής και καθαρά προληπτικός, αφού -σε τέτοιες περιπτώσεις- ο Μεγαλοδύναμος -αν και Πανάγαθος- τα ξεκολλά, πού και πού.
   Οπότε... κάλλιο γαϊδουρόδενε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου