Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Φαυλότητος... ανάγνωσμα. Μέρος Β'.

Όπου οι μαρμελάδες και τα γεμιστά αποδεικνύονται πολύ καλή μπίζνα.

Θεανώ Φωτίου: Καταθέσεις 97.000 στερλίνες και εισοδήματα 118.000 ευρώ για το 2014
Μιά καλή μαρμελάδα, αρχίζει πάντα από ένα προσεκτικό καθάρισμα των φρούτων!
   Η εικονιζόμενη, επί το έργο, συμπαθής καλοδιατηρημένη κυράτσα είναι μία θαυμάσια νοικοκυρούλα. Μετρημένη, οικονόμα, παραγωγική, λαλίστατη και -βεβαίως- αριστερούλα. Όλως τυχαίως, μας προέκυψε βουλευτίνα και υφυπουργίνα. Είναι αυτή που προφέρει τη λέξη: "πλούουουουσιος", (με παχύ "σ"), και γεμίζει το στόμα της... πλούτο!
   Όπως προκύπτει από την δική της -αβίαστη- δήλωση, αν και διακατέχεται από ταξικό μίσος και απέχθεια γιά τον καπιταλιστικό... "πλούτο", τον διαθέτει άφθονο. Τόσο σε μετρητά -μέσα και έξω από την χώρα, γιά τον φόβο των Ιουδαίων- όσο και σε ακίνητα. Ένα των οποίων, στην πατροπαράδοτη καρδιά του καταραμένου καπιταλισμού, στο Λονδίνο! Και, βεβαίως, αυτόν τον πλούτο, δεν τον μοιράζει με τους προλετάριους που διοικεί -πριτς!- αλλά τον κρατεί ολόκληρο γιά πάρτη της. Είπαμε: "Αριστεροί είμαστε και όχι τίποτε μαλ...ες. Σαν κι εσάς που μας ψηφίζετε"!
  Φαίνεται, όμως, πως η βιοτεχνία παρασκευής μαρμελάδων και γεμιστών, είναι εξόχως αποδοτική, όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας τα... χαϊρια και την προκοπή της Θεανούλας.
   Εισόδημα: 107.020,42 ευρώ. Καταθέσεις στο εσωτερικό: 99.944,84 ευρώ και 249,88 λίρες Αγγλίας. Καταθέσεις εξωτερικού: 88.016,38 λίρες Αγγλίας. Ακίνητα: Παίζει σε 10 τεμάχια, συνολικού εμβαδού 980,02 μ2 σε διαμερίσματα, ένα οικόπεδο 115 μ2 στην Αίγινα και ένα στούντιο 32 μ2 στο Λονδίνο! 
   Αυτό μου θυμίζει -και παρενθετικά αναφέρω- ένα παλιό ανέκδοτο: "Κάποτε η μητέρα του Μπρέσνιεφ, κατέβηκε από το χωριό γιά να επισκεφθεί τον γιό της στο Κρεμλίνο. Αυτός, γιά να την εντυπωσιάσει, τις έδειξε τα κόπια του. Ανάκτορα, πολυτελή αυτοκίνητα, (γνωστή η συλλογή του από δαύτα), έπιπλα, αντίκες, γκαρνταρόμπα, υπηρέτες. Η γριά τρελλάθηκε!
   -Πω, πω παιδάκι μου, τί ωραία πράγματα έχεις. Όμως που θα τα κρύψεις, έτσι κι έρθουν οι... κόκκινοι;"! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου