Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της σημερινής εποχής!

Αφιερωμένο εξαιρετικά και... αρμοδίως!

Αποτέλεσμα εικόνας για τα ψεματα τσιπρα
- Άντε καλή χρονιά κι από χρόνου θα σας κάνω...  τουλάχιστον, περισσότερα!


   Η χριστουγεννιάτικη ακεφιά δεν μου επέτρεψε να συνεχίσω μιά πολύχρονη παράδοση. Όμως ένα ζιζάνιο μέσα μου δεν με άφηνε ήσυχο. Με "τζίγκλαγε" και με ωθούσε στην αποκατάσταση του εθίμου και της κανονικότητος των ημερών. Όπερ και πράττω!
   Με την τρίχρονη εμπειρία της αριστερής διακυβέρνησης, θεωρώ πως το συνημμένο λαϊκό τραγουδάκι, είναι ό,τι καλύτερο άκουσμα, πιό συμβατό και πιό αρμόζον σήμερα, με το έθιμο των καλάντων και θα πρέπει να καθιερωθεί ως τέτοια. Τουλάχιστον όσο την χώρα κουμαντάρει ο Πινόκιο και το τσούρμο του.
   Ο λαοφιλής Ζαμπέτας, μέσα σε 3,5 λεπτά, τα είπε όλα, προφητικά και... καλύτερα. Πιθανόν, μάλιστα, να είναι και επιεικής στην καταμέτρηση! Το δε... ξεφωνητό του φινάλε, όλα τα λεφτά!
   Φρονώ πως του λοιπού θα πρέπει να θεωρηθούν ως ιστορικά σπέσιαλ πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, με το μπαγλαμά και το μπουζούκι να αντικαθιστούν τα παραδοσιακά τρίγωνα, προς τιμή και ενθύμηση όσων... "μπαγλαμάδων μπουζουκοκέφαλων" πίστεψαν τις αυταπάτες του Τσίπρα και τον ψήφισαν, προσδοκώντας να... αλλάξει την Ευρώπη, την οποία θα έπειθε να μας παρακαλέσει γιά να μας... δανείσει!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου