Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Le bourgeois sosialiste. Ή ο έρωτας της εξουσίας και η συντριβή των ονείρων.

                Αντιφατικές έως διχασμένες προσωπικότητες.
         (Ελληνιστί: "Ο μέγας... μαρξιστής")


Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλώτος
- Να μαλ... α, τί πίστευες τόσα χρόνια στην απ' όξω!

    Ένας αμετανόητος "μετανοημένος" που σίγουρα χρήζει ειδικής παρακολούθησης από ειδικούς επιστήμονες, της γκάμας εκείνης που ασχολείται με την ανθρώπινη ψυχή και τα άδυτά της. 
   Το πανελλήνιο τον γνώρισε, γιά πρώτη φορά, ως κολαούζο του νάρκισσου Μπαρούφα -τότε που ίππευε επιβάτης στη μηχανή του πρώτου. Με κομψά... τσαλακωμένα κοστούμια -λες και μόλις κατέβηκε από υπερπλήρες λεωφορείο- διπλάσιας χωρητικότητος από αυτή του σώματός του και -προς τονισμό της λαϊκότητός του- με έναν τορβά στην πλάτη. 
   Στην συνέχεια -κι αυτό το μάθαμε περίκαλα-  από την στιγμή που ανέλαβε το Υπουργείο των Οικονομικών άρχισε την... "σφαγή των αμνών". 
   Γόνος ακραιφνούς εθνικόφρονος οικογένειας, αφού ο παππούς του ήταν αδελφός του του νικητού του Γράμμου, του Θρασύβουλου Τσακαλώτου, είχε την τύχη να γεννηθεί πορφυρογέννητος, το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και, από 5 ετών, μέχρι το 1993 να ζήσει στο Λονδίνο. Εκεί σπούδασε οικονομικά σε οξφορδιανά κολλέγια, όπου και δίδαξε, επ' ολίγον, στο πανεπιστήμιο του Κεντ.
   Η παραμονή στη Βρετανία του έδωσε και κάποια από τα βρετανικά τσαχπίνικα ιδιώματα, κόλπα και κολπέτα, όπως π.χ. αυτό που τόσο χαρακτηριστικά αποδίδει ο αείμνηστος Μποστ. στην εικονογράφιση των Σταυροφοριών, του άλλου μεγάλου, του Νίκ. Τσιφόρου, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στον "Ταχυδρόμο" της εποχής. Μαζί και με άλλα στοιχεία βρετανικού χιούμορ, στην πιό κρυόμπλαστρη εκδοχή του. (Ραντεβού με Σκάρλετ Γιόχανσον, κουτσή σαρανταποδαρούσα και λοιπές μισοακαταλαβίστικες σάχλες, που μόνο μιά αρρωστημένη φαντασία μπορεί να γεννήσει). 

Αποτέλεσμα εικόνας για μποστ, σταυροφοριες
   
    Αυτός, λοιπόν, ο μοσχαναθρεμμένος τύπος, του οποίου το οικονομικό και περιουσιακό status, (όπως ο ίδιος το αναφέρει στο τελευταίο "πόθεν έσχες"), αποτελείται από πολλές σελίδες με καταθέσεις -μέσα κι έξω-  χρεώγραφα, επενδύσεις και ακίνητα.  (Κάπου 800 τετραγωνικών μέτρων με 50% συνιδιοκτησία και 131 με πλήρη!). Ο τόπος στον οποίο ευρίσκονται τα ακίνητα δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί, όμως κρίνοντας από την ΔΟΥ Κηφισιάς όπου ανήκει, μάλλον δεν πρόκειται γιά το κομμάτι με τα παλιά, μικρά, προσφυγικά.
   Ο εν λόγω, εξ απαλών ονύχων,  βουτυρομπεμπές θέλοντας να δείξει την αγάπη και το ενδιαφέρον του γιά τον φτωχό λαϊκό μεροκαματιάρη, φροντίζει να τσακίσει τη μεσαία τάξη με ανάλγητες αιμορουφηκτικές φορολογίες και περικοπές αποδοχών, προφανώς γιά να πολλαπλασιάσει το... πελατολόγιό του. Σου λέει ο πονηρός: "Αφού αγαπάμε τους φτωχούς -και μας αγαπάν κι αυτοί- όσο περισσότερους φτωχούς δημιουργήσουμε, τόσο περισσότερους οπαδούς θα αποκτήσουμε". Έτσι γίνονται αντιληπτά τα ποσοστά εκλογών στα -πάλαι ποτέ- σοσιαλιστικά καθεστώτα που έφταναν το 95, 96, 97% και βάλε! (Ο Κιμ Ουν... τάδε της Β. Κορέας, ως δημοφιλέστερος όλων, αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα του 100%, με εκτιμώμενο... σκορ, γύρω στα 107 με 108%!).
   Πιθανόν, αφού -όπως προαναφέρθηκε- είναι άγνωστο τί επικρατεί και τί κοχλάζει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, ο εν λόγω τύπος να οραματίζεται δι' εαυτόν τον τίτλο του "εθνικού ευεργέτη", κάτι που μόνον ο διαβόητος Πολ Ποτ της Καμπότζης πέτυχε, εξοντώνοντας το 1/3 του λαού του, στοχεύοντας όμως σε μεγαλύτερα... σκορ!

   Βεβαίως, επειδή όλα εδώ -σ' αυτή ζωή-  πληρώνονται, με μία θεαματική "κωλοτούμπα" αναλόγου θεαματικότητος, ομορφιάς και τελειότητος με εκείνες του αρχηγού του, αναγκάστηκε κι αυτός -αυτοεξευτελιζόμενος- να υποκύψει στον ρεαλισμό και την αμείλικτη νομοτέλεια των κανόνων της σύγχρονης εποχής, αποδεικνύοντας πως οι σπουδές και οι τίτλοι αποτελούν μεν ικανά στοιχεία και συνθήκη  εξευγενισμού και χρησιμότητος γιά το κοινωνικό σύνολο, όμως δεν είναι και αναγκαία, κατά το γνωστό μαθηματικό  αξίωμα. Στο βίντεο που επικολλήθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση, φαίνεται όλη η μαρξιστική φενάκη ενός βαθύτατου γνώστη  της μαρξιστικής θεωρίας και η τελική προσγείωσή του στην πραγματικότητα, όπου ως σύγχρονος Βελλεροφόντης αναγκάζεται -οικειοθελώς- να αφιππεύσει τον Πήγασό του και να βαδίσει κι αυτός στο κακοτράχαλο μονοπάτι του ρεαλιστικού καπιταλισμού, πού όψιμα ανακάλυψε. 

   Και σαν αντιπερισπασμό, όλη αυτή η αριστερή αθλιότητα, μάχεται με μοναδικό όπλο σ' αυτή την μάχη οπισθοφυλακών, το ψεύδος, την αθλιότητα, την συκοφαντία, την σπίλωση των αντιπάλων και την καταφυγή στην ανανδρία. Όπου, μόνος και μόνιμος στόχος που απέμεινε στον παλιανθρωπίστικο κυβερνητικό εσμό η... Μαρέβα!
   Παραγνωρίζοντας πως η επαγγελματική της δραστηριότητα ασκήθηκε νόμιμα στο εξωτερικό και κατά τις δυνάμεις και ικανότητές της, την βαφτίζουν... "πολιτικό πρόσωπο" και την χτυπούν άδικα και πρόστυχα, παραβλέποντας τις πομπές τους, όπως:
   - Την τοποθέτηση -αξιοκρατικά!- του γκόμενου της Δούρου ως πρόεδρο στην ΕΥΔΑΠ.
   - Τον διορισμό της συζύγου του μουρτζούφλη Μπαλντά σε καλοαμειβόμενη δημόσια θέση, με αυξημένο μισθό λόγω ανύπαρκτων προσόντων.
   - Από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, η... "σύντροφος" του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, διορίζεται να... διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εννοείται πως ο διορισμός της Περιστεράς, έγινε χαριστικά και χωρίς τα απαραίτητα προσόντα.
   Αλωνίζοντας κατά το δοκούν,  και σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 496/30-5-2017, η κυρία Μπαζιάνα, έπειτα από δική της αίτηση, εντάσσεται στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Υπενθυμίζεται, κατά την εφημερίδα, ότι... "με πρόσφατη ρύθμιση κάθε αποσπασμένος εκπαιδευτικός είχε δικαίωμα να ζητήσει μετάταξη στον φορέα που είχε αποσπαστεί".
   Αξιοπρόσεκτη η τελευταία παράγραφος, όπου γίνεται αιδήμων προσπάθεια γενικεύσεως μιάς καθαρά φωτογραφικής ρύθμισης, και με την αυτονόητη απορία της στήλης: "Πώς είναι δυνατόν να θέλεις να γίνεις από "καθηγήτρια"...  απλή "διοικητική υπάλληλος". Δηλαδή, από δήμαρχος κλητήρας"!  
   Γύρευε τί αθλιότητα μαγειρεύουν τα κουτοπόνηρα ανθρωπάκια που ξεπουλάν τα πάντα, προκειμένου να βολευτούν στις άνετες καρέκλες της εξουσίας και των προνομίων, ξεπουλώντας τα πάντα και τους πάντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου