Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

'Οταν μιλούν οι φίλοι σου, τί χρείαν έχεις εχθρών!

"Οι λύκοι μεταξύ τους..."


   Η σημερινή ημέρα με βρίσκει σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η μοίρα του Ανθρώπου θέλει, νομοτελειακά, να εναλλάσσεται η χαρά με τη λύπη, το "άσπρο" με το "μαύρο", το καλό με το κακό, το θετικό με το αρνητικό, στο βαθμό που η ζωή μας να καταντά σκέτος κλαυσίγελως.
   Μέσα στην προσωπική μου μαυρίλα -που βιαστικά "σκόρπισε" μιά προηγούμενη ικανοποίηση- ψάχνοντας γιά αντίβαρο κατέληξα στο μικρής διάρκειας απολαυστικό βίντεο.
   Η έξαλλη και γραφική εκπρόσωπος της ανένδοτης γραφειοκρατικής αριστερής νομενκλατούρας, πρώην εκλεκτή και ομογάλακτη συντρόφισσα, αποδεικνύει το προαναφερθέν "αξίωμα". Με όλα τα χαρακτηριστικά της αριστερής δριμύτητος και απολυτότητος. Οι χθεσινοί εναγκαλισμοί αντικαθιστώνται από λυσσαλέες γρονθοκοπήσεις. Τα φιλιά έγιναν δαγκωνιές και οι αγάπες... μίσος! Πρακτικές και τακτικές συνυφασμένες με την γραμμή της διεθνούς αριστεράς. Μιά νοερή αναδρομή στο κομμουνιστικό παρελθόν είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική. Ο Στάλιν ξέκανε ανάλγητα όλους όσοι τον βοήθησαν να αναρριχηθεί στην εξουσία. Ο Μάο μέχρι και τον ταλαίπωρο Τσου Εν Λάι δεν άφηνε να του εγχειρήσουν τον καρκίνο, μπας και πεθάνει μετά απ' αυτόν. Ο Πολ Ποτ ξεκλήρισε όλους τους επικίνδυνους... συνεργάτες του σε βάθος γενιάς. Ο Κάστρο "πούλησε" στην CIA τον Τσε που του χάλαγε τη "σούπα" με την επαναστατικότητά του. Μέχρι τον σύγχρονο τύραννο της Βόρειας Κορέας, ο οποίος... εξαερώνει συγγενείς, φίλους και συνεργάτες, στην υποψία -και μόνο- πως χασμουρήθηκαν, όταν αυτός μιλούσε!
   "Ποιός σου έβγαλε το μάτι; Ο αδελφός μου. Α΄, γι' αυτό η πληγή είναι βαθειά"! 
   Το "δυστυχώς" που πρέπει να χαρακτηρίζει αυτή την κατάσταση -"σύντροφοι" να χτυπιούνται με μίσος και να μακελλεύονται, σαν λυσσασμένα σκυλιά- αντισταθμίζεται από ένα αποκαλυπτικό... "ευτυχώς". Ο νουνεχής πολίτης και ο αφελής εξαπατημένος, που τους ψήφισε ποντάροντας στην ελπίδα, βλέπει έκπληκτος το αληθινό -ψυχρό, ανέκφραστο  και αδίστακτο-  πρόσωπο της αριστεράς.
   Η, προ ολίγων χρόνων, πασιονάρια που υποκριτικά φώναζε... "βοήθεια", προ των πυλών της ΕΡΤ, γιά να την σώσουν από ανύπαρκτη απειλή, τώρα ωρύεται γιά την πολιτική απάτη του κυβερνητικού εσμού, του οποίου υπήρξε -τότε- ακρογωνιαίας σημασίας στέλεχος.
   Μήν αμφιβάλλετε πώς αν οι ρόλοι ήσαν αντίστροφοι, τώρα στο γυαλί θα ήταν ο Τσίπρας και θα "πετροβολούσε" την ανάλγητη, πολιτική απατεώνισσα... Ζωή. Η οποία θα είχε -στο μεταξύ- βολέψει τον... "Περιστέρο" και την κομπανία της, με τα αιώνια κορόιδα -το σανοτραφές αριστερό ακροατήριο- να χειροκροτεί ενθουσιωδώς το ζάπλουτο τσούρμο που τους δουλεύει, πουλώντας του αριστεροφροσύνη, φτώχεια, εξαθλίωση, αναξιοπρέπεια, ταπείνωση, επιδόματα ελεημοσύνης και... "αντισταθμιστικές"  ύβρεις κατά της... Μαρέβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου